Bloedserieus Leuven hoopt op 2.200 bloedgevende studenten

Chelsy Vanlerberghe-19 maart 2024 om 10:33

Maandag ging de Leuvens Bloedserieusweek van start. Ongeveer 2.200 studenten worden verwacht om deze week mee te doen aan de grootste bloedinzamelingactie van heel België. De vorige editie brak verschillende records, een prestatie die Bloedserieus Leuven ook dit jaar nastreeft.

Bloedserieus Leuven is een studentenvereniging die samenwerkt met Rode Kruis Vlaanderen. Zij bestaat voornamelijk uit Leuvense studenten met een gemeenschappelijk doel om studenten in Leuven te overtuigen om bloed- en/of plasmadonor te worden.

Meer hogeschoolstudenten

Hoewel de Bloedserieusweek vorig jaar een recordopkomst sinds het begin van de coronacrisis mocht noteren, wordt er deze editie gemikt op een nog breder publiek. Bloedserieus Leuven zet deze editie extra in op het betrekken van hogeschoolstudenten. Door een samenwerking met Hogeschool UCLL én door meer promo te voeren op hun campussen, hoopt de organisatie ook deze studenten te bereiken om hen te overtuigen donor te worden.

Plasma


Niet enkel bloed is belangrijk, ook plasmadonaties zijn absoluut noodzakelijk voor Rode Kruis Vlaanderen. Wie deze week geen tijd heeft om bloed te doneren, kan binnenkort ook in het donorcentrum van Leuven terecht. Op 24 en 25 april organiseert Bloedserieus namelijk plasma-inzamelingen speciaal voor studenten. Daarnaast kan je natuurlijk ook dagelijks op afspraak in het donorcentrum terecht.

Win reis naar Europese stad door deze snelle bevraging

Chelsy Vanlerberghe-17 mei 2024 om 12:30

Bij TAGMAG zijn we altijd benieuwd naar de gedachten en keuzes van studenten. Hoe zit het tegenwoordig met jongeren en werk? Zijn we meer gefocust op onze carrière, of kiezen we toch vaker voor flexibiliteit en meer vrije tijd? TAGMAG en Deltaworx (uitzendkantoor voor studenten) slaan de handen in elkaar en willen weten hoe jij erover denkt!

De incentive is crazy - al zeggen we het zelf - want je kan een reis (inclusief hotel!) naar één van de hoofdsteden binnen Europa winnen! Welke hoofdstad dat is, blijft een surprise.

Vul onderstaand formulier in en maak kans op een gratis reis voor jou en een vriend(in)!

Je kan deelnemen tot en met vrijdag 7 juni 2024 (12u00).

Deze gel kan een kater voorkomen voordat hij begint

Chelsy Vanlerberghe-17 mei 2024 om 10:23

Er zijn al veel remedies bedacht tegen die ellendige katers: vettig eten, een dafalgan innemen voordat je gaat slapen en natuurlijk de meest gekende: opnieuw beginnen drinken. Wetenschappers hebben nu ook een gel ontdekt die je kater zou moeten voorkomen. Het is een gel met ingrediënten zoals kaasresten (ja, echt!), zout, water, ijzer, glucose en zelfs goud.

Hoe werkt het dan? Nou, je smeert het op je huid nadat je hebt gedronken. En dan begint het magische deel: de gel verplaatst als het ware de afbraak van alcohol van je lever naar je maag. Dus in plaats van dat je lever die stofjes aanmaakt die je kater veroorzaken, gebeurt dat in je maag. Maar let op: het werkt alleen als er nog alcohol in je maag zit. Dus als je alles er al hebt uitgekotst, zal het geen zin hebben.

Ze hebben deze gel al getest op muizen, en het lijkt te werken! Als ze de gel 30 minuten na het drinken op de muizen smeerden, daalde hun alcoholniveau met 40 procent. En na vijf uur was het zelfs met 56 procent gezakt. Maar wees niet te enthousiast, het is nog niet klaar voor menselijk gebruik. Wetenschappers moeten nog een hoop testen doen voordat ze het aan ons kunnen geven. Dus voorlopig moeten we nog even afzien.

Ontdek meer