Zit jij soms tijdens de pauzes eindeloos te scrollen op je gsm? Als je in de eerste graad van een provinciale school in Oost-Vlaanderen zit, mag dat binnenkort niet meer. De provincie Oost-Vlaanderen voert vanaf 1 september een smartphoneverbod in voor de eerste graad van het secundair onderwijs, dat meldt VRT Nws. Leerlingen moeten hun telefoons 's ochtends inleveren en krijgen ze pas aan het einde van de dag terug. In de tweede en derde graad is het gebruik van smartphones alleen verboden in de klas.
Dit initiatief sluit aan bij een groeiende trend waarbij steeds meer scholen smartphones weren, zowel in de les als op de speelplaats.
“Ook wij maken ons zorgen over de effecten van het smartphonegebruik op het mentaal welbevinden en het concentratievermogen van onze jongeren. We vonden het daarom nodig om deze stap te zetten in al onze provinciale scholen voor secundair onderwijs", liet eerste gedeputeerde Kurt Moens weten aan VRT Nws.
Het verbod geldt enkel in de eerste graad, omdat daar de grootste problemen werden vastgesteld.
Je kan vanaf nu takeaway voor je huisdier bestellen met Deliveroo
Goed nieuws voor alle dierenliefhebbers! Je favoriete viervoeter kan nu ook genieten van takeaway. Deliveroo gaat namelijk samenwerken met Tom&Co, de populaire Belgische dierenspeciaalzaak. Dit betekent dat je straks hondenvoer of kattenbrokjes gewoon via Deliveroo kunt laten thuisbezorgen. Handig!
Tom&Co heeft maar liefst 262 verschillende dierenvoedingproducten in het aanbod. En tot eind september 2024 krijg je zelfs gratis levering bij een bestelling van minimaal €15. Het aanbod is nu al beschikbaar in Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en Kortrijk, met plannen om snel naar meer steden uit te breiden. Een ideale manier om je huisdier te trakteren zonder zelf naar de winkel te moeten.
Luiz Richter, General Manager van Deliveroo België, zegt: “We zijn enthousiast om ons aanbod uit te breiden naar non-food met Tom&Co. Dit is een belangrijke stap in het bedienen van Belgische huishoudens.”
Opnieuw grotere interesse in lerarenopleiding aan KdG
De lerarenopleiding aan Karel de Grote Hogeschool (KdG) in Antwerpen ziet dit jaar een opvallende groei in het aantal inschrijvingen. Maar liefst 505 eerstejaarsstudenten hebben zich al aangemeld, een stijging van 9,3% ten opzichte van vorig jaar. Dit is voor het eerst in drie jaar dat de opleiding weer zo’n boost krijgt.
“Het is geweldig om te zien dat zoveel jongeren het verschil willen maken en meehelpen om het lerarentekort op te lossen,” zegt Veerle Hendrickx, algemeen directeur van KdG. Volgens haar is de toename te danken aan de sterke focus op praktijkervaring in de lerarenopleiding. “Na amper twee weken kunnen ze al eens proeven van lesgeven en staan ze voor de klas tijdens een eerste stage. Dat spreekt heel wat eerstejaars aan", vertelt ze. De opleiding biedt bovendien heel wat groeikansen: studenten die extra uitdaging zoeken, kunnen via werkplekleren bijna hun hele laatste jaar voor de klas staan, met voortdurende begeleiding van KdG.
Ook andere opleidingen doen het goed bij KdG. Vooral Management en IT (+15,7%) en Sociaal Werk (+23,8%) zijn populair.
Ontdek meer
PXL-Digital studenten en onderzoekers verhuizen naar Corda Campus
Een nieuwe plek!
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 16/09 Flo Rida
- 19/09 Jimmy Fallon
- 24/09 Maxime aka MadMax
- 25/09 Will Smith
- 27/09 Lil Wayne