Geen festivalzomer in Nederland

Karen Luiken-26 juli 2021 om 12:44

De festivalzomer bij onze noorderburen gaat niet door. Het kabinet heeft een streep gezet door alle meerdaagse festivals die tot 1 september gepland stonden. Dat betekent dat evenementen als Lowlands, Down The Rabbit Hole en Mysteryland geen doorgang kunnen vinden.

De keuze is gemaakt omdat het kabinet festivalorganisaties duidelijkheid wil geven ‘en het niet verantwoord is de feesten door te laten gaan’. Het risico is bij meerdaagse feesten te groot. Over festivals die ná 1 september op de agenda staan, zal binnenkort meer informatie naar buiten worden gebracht. Hetzelfde geldt voor evenementen die geen camping hebben en dus maar een dag duren.

Net als in Nederland zijn ook in België al meerdere evenementen van de planning geschrapt. Pukkelpop liet afgelopen week weten het festival naar volgend jaar te verplaatsen. Mensen met een ticket kunnen hun kaartje automatisch over laten zetten naar de editie van 2022 of hun geld terug krijgen. Ook het Grote Bevrijdingsfeest gaat niet door. “Het feest wordt met pijn in ons hart geannuleerd”, aldus de organisatie. “We hadden het heel graag anders gezien.”

WIN: Duotickets voor 'Hips Don't Lie' Festival!

Lore Ketels-21 september 2021 om 12:22

Zaterdag (25/09) is het zover, dan kan je de benen onder je lijf vandaan gaan dansen op 'Hips Don’t Lie' festival. Het urban-festival zal plaatsvinden op de grasweides van SVK Sint-Niklaas. Een unieke locatie waar nog nooit eerder een festival is doorgegaan.

Goed nieuws voor wie nog geen tickets heeft, want wij mogen weer enkele duotickets weggeven. Het enige dat je daar voor moet doen is één (!) vraag beantwoorden.

Heel de dag kan je er de beentjes gaan losgooien op de beats van onder meer Bizzey, Jonna Fraser & The Lions, onze Insider Simon Wauman ...

Deze artiesten komen allemaal naar Sint-Niklaas afgezakt:

- Jonna Fraser & The Lions
- Bizzey
- K1D
- Yung Mavu
- Bryan MG
- Nafthaly Ramona
- Delany
- Antoon
- Alioth
- Vunzige Deuntjes Soundsystem
- J.ROOTS
- Kevin Kofii
- Kestified
- BAVR
- WADE

Alle info over het festival kan je vinden op hun website!

Photo by Tijs van Leur on Unsplash

Amerika opent terug de grenzen vanaf november!

Dieter Blarinckx-20 september 2021 om 16:13

Goed nieuws voor de reizigers onder jullie, want na een sluiting van anderhalf jaar, openen vanaf november terug de grenzen van de Verenigde Staten. Dat meldt de financiële krant The Financial Times.

Let wel: enkel volledig gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn dan vanaf november terug welkom in Amerika. Wél eist de Amerikaanse overheid nog dat reizigers zich laten testen en een mondmasker dragen.

Een exacte datum en verdere details zijn helaas nog niet bekend.

Ontdek meer