Geen festivalzomer in Nederland

Karen Luiken-26 juli 2021 om 12:44

De festivalzomer bij onze noorderburen gaat niet door. Het kabinet heeft een streep gezet door alle meerdaagse festivals die tot 1 september gepland stonden. Dat betekent dat evenementen als Lowlands, Down The Rabbit Hole en Mysteryland geen doorgang kunnen vinden.

De keuze is gemaakt omdat het kabinet festivalorganisaties duidelijkheid wil geven ‘en het niet verantwoord is de feesten door te laten gaan’. Het risico is bij meerdaagse feesten te groot. Over festivals die ná 1 september op de agenda staan, zal binnenkort meer informatie naar buiten worden gebracht. Hetzelfde geldt voor evenementen die geen camping hebben en dus maar een dag duren.

Net als in Nederland zijn ook in België al meerdere evenementen van de planning geschrapt. Pukkelpop liet afgelopen week weten het festival naar volgend jaar te verplaatsen. Mensen met een ticket kunnen hun kaartje automatisch over laten zetten naar de editie van 2022 of hun geld terug krijgen. Ook het Grote Bevrijdingsfeest gaat niet door. “Het feest wordt met pijn in ons hart geannuleerd”, aldus de organisatie. “We hadden het heel graag anders gezien.”

J. Cole en Future komen naar hiphopfestival WOO HAH!

Karen Luiken-21 januari 2022 om 08:34

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar met een beetje geluk kunnen we deze zomer eindelijk weer maximaal feesten. Festivalorganisaties zijn in ieder geval vast druk bezig met de voorbereidingen en daar doet WOO HAH! natuurlijk vrolijk aan mee. De organisatie van het evenement heeft een deel van de line-up bekendgemaakt en we kunnen je vertellen: die is niet mis.

Eerder werd al duidelijk dat WOO HAH! de handen voor komende editie ineen slaat met de Amerikaanse festivalorganisatie Rolling Loud. Samen komen ze met een line-up waar je u tegen zegt. Zo komen grote artiesten als J. Cole, Future, Dave en Roddy Ricch in het weekend van 1, 2 en 3 juli naar de Beekse Bergen in het Nederlandse plaatsje Hilvarenbeek.

Andere artiesten waarvan bekend is dat ze zullen optreden, zijn Jack Harlow, Polo G, Flo Milli, Bia en Central Cee. De complete line-up wordt later naar buiten gebracht.

(Photo by Anthony DELANOIX on Unsplash)

Nieuwe versoepelingen op komst

Karen Luiken-18 januari 2022 om 07:37

Het Overlegcomité komt vrijdag weer bij elkaar en gaat dan hoogstwaarschijnlijk versoepelingen aankondigen. Dat meldt HLN.

Als de coronabarometer aan het einde van deze week op rood staat, zal het gaan om kleine versoepelingen zoals het toelaten van een beperkt aantal supporters in het voetbalstadion. Verder zou de limiet van 200 toeschouwers in een theater of bioscoop verdwijnen en wordt er – om het maximaal aantal bezoekers te bepalen – gekeken naar de grootte van een zaal.

Mocht de coronabarometer op oranje komen te staan, dan zouden de discotheken onder strenge voorwaarde weer open mogen. Ook kan er dan opnieuw gedanst worden bij concerten.

Volgens HLN wordt er zeer waarschijnlijk gekozen voor code rood. Die fase wordt ingeschakeld als er 500 Belgen op de intensive care liggen en er dagelijks meer dan 150 nieuwe patiënten in het ziekenhuis belanden.


(Photo by engin akyurt on Unsplash)

Ontdek meer