Reinier Zonneveld kondigt eigen festival aan

Chelsy Vanlerberghe-28 maart 2024 om 16:23

Primeur in de muziekwereld! Reinier Zonneveld zal op 17 augustus voor het eerst live back2back optreden met zijn zelf-getrainde AI Computer. Dat doet hij tijdens zijn gloednieuw eigen festival: R² Festival. Het wordt de eerste keer dat een mens en een computer live een b2b set draaien. Het wordt een groot spektakel, zoals alleen Reinier (en nu ook zijn computer) dat kan. Karren maar!

De Nederlandse DJ heeft jarenlang aan een AI-model gewerkt dat alle traditionele grenzen doorbreekt en zijn legendarische live-optredens naar ongekende hoogten tilt. Dit AI-model is specifiek ontworpen om tijdens live shows spontaan tracks te creëren, waarbij het gebruik maakt van loops, samples en andere live-elementen die perfect in harmonie zijn met Reiniers improvisaties op het podium.

Naast de Mainstage, waar Zonneveld zijn zelf-getrainde R² AI-model zal debuteren, worden op het festival ook zeven verschillende podia gehost door namen als Kompass, Amnesia Pyramid, Marktkantine, STOOR, Filth On Acid en Unreal. Het vernieuwende festival vindt plaats op 17 augustus in Spaarnwoude, dichtbij Amsterdam.

"Vorig jaar brak ik het Guinness World Record voor het langste live elektronische muziekoptreden tijdens mijn Karren Maar Festival. Dit jaar gaan we met R² nog een stap verder," aldus Reinier. "Het draait niet alleen om het spelen van muziek; het gaat om het creëren van een ervaring die alles overtreft."

Pre-registreren voor tickets kan hier.

Deliveroo bezorgt vandaag platen aan huis

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:55

Vandaag vieren muziekfanaten over de hele wereld Record Store Day, een dag gemaakt om onafhankelijke platenwinkels in de kijker te zetten. Deliveroo doet daar graag aan mee en bezorgt vandaag – enkel vandaag – niet alleen eten, maar ook platen thuis bij muziekliefhebbers.

Deliveroo is voor deze feestdag de samenwerking aangegaan met de lokale platenwinkels Cherry Picker Record Store in Brugge en Warrecords in Antwerpen. De drie partijen hebben samen een lijst van tunes opgesteld die je vandaag kan bestellen via Deliveroo. Alle nummers hebben een link met eten, want ja: Deliveroo is er in de eerste plaats voor het leveren van eten.

Benieuwd om welke platen het gaat? Je ziet het op Deliveroo!

Billie Eilish verrast fans met voorproefje van nieuw album

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:38

In afwachting van haar nieuwe album trakteert Billie Eilish haar Instagram-volgers nu alvast op een klein voorproefje. De zangeres heeft de complete tracklist van haar plaat gedeeld.

Het album gaat ‘Hit Me Hard and Soft’ heten en komt op 17 mei uit. Er staan in het totaal tien liedjes op met de titels ‘Skinny’, ‘Lunch’, ‘Chihiro’, ‘Birds of a Feather’, ‘Wildflower’, ‘The Greatest’, ‘L’Amour de ma Vie’, ‘The Diner’, ‘Bittersuite’ en ‘Blue’.

Het wordt het derde album van Billie, nadat ze in 2019 ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’ en in 2021 ‘Happier Than Ever’ uitbracht.

Ontdek meer