Studenten opgelet: eerste e-sportsbar opent in Gent

Karen Luiken-04 oktober 2021 om 12:46

Eten, drinken, games én gezelligheid. Je vindt het vanaf vandaag allemaal op één plek. In Gent opent Barvatar de deuren, dé nieuwe hotspot!

Barvatar wordt de eerste e-sportsbar van ons land. Het is een plek waar je FIFA kan spelen en tegelijkertijd kan genieten van cocktails, bier en ander lekkers. Terwijl jij je samen met je vrienden waagt aan een avond vol spelletjes, bereiden ze achter de bar de beste cocktails, pizza’s, burgers en zoveel meer!

The Bar
Dicht bij de Gentse studentenbuurt, aan shoppingcenter Het Zuid, ligt Barvatar. Overal ledverlichting, 20 high-tech gaming computers, 8 corners met een PlayStation en een Nintendo Switch, en meer dan 50 verschillende games. Alle ingrediënten om een avondje los te gaan. De perfecte plek om de gamer in jezelf los te laten en je te amuseren met vrienden.

Student Nights
Elke donderdagavond organiseren ze speciaal voor studenten een avond om stoom af te laten! Vanaf 20 u kan je er terecht om samen met je vrienden alle party-games uit te testen. De competitiebeesten onder jullie kunnen ook deelnemen aan de wekelijkse challenges op groot scherm!

Zo kan je jouw beste moves boven halen tijdens een Just Dance battle, een legendarische race rijden tijdens de Mario Kart Challenge, met VR lightsabers zwaaien in Beat Sabers en de sportievelingen onder ons kunnen zich volledig uitleven met het Ring Fit Adventure.

Hiervoor betaal je 12 euro aan de deur, maar hiervoor kan je gebruik maken van het gehele aanbod aan games EN krijg je nog een huiscocktail (of 2 pintjes en één shotje)

The Club & The Academy
Je kan met vrienden een corner huren of kiezen voor een lidmaatschap. Op die manier word je officieel lid van de Barvatar-gaming-community en kan je binnenspringen wanneer je maar wil. Ideaal om anderen te leren kennen, deel te nemen aan toernooien of om gewoon je tijd te doden met gamen (want wat is er nou beter dan dat?!). Mensen die hun skills willen verbeteren kunnen ook meedoen aan één van de vele opleidingen en workshops. Je ontmoet er de beste e-sporters en grootste gaming influencers.

Kortom: Barvatar is een plek voor iedereen. Van student tot professioneel e-sporter: iedereen komt er aan zijn trekken. Garantie op een avondje plezier! Klik hier voor alle info.

EA kondigt meerdere nieuwe Star Wars-games aan

Nico De Greef-25 januari 2022 om 16:45

Uitgever Electronic Arts heeft bevestigd dat er drie nieuwe Star Wars-games in ontwikkeling zijn door Respawn Entertainment, een interne studio van het bedrijf. Het gaat om een nieuw deel in de Star Wars Jedi-serie, een first-person shooter en strategiegame. Voor iedere game is een apart team opgezet.

EA mag dan niet langer de exclusieve rechten bezitten om als enige uitgever Star Wars-games te produceren, toch houdt dat het bedrijf niet tegen om haar samenwerking met Lucasfilm Games gewoon verder te zetten. In de komende jaren zullen beide bedrijven nauw samenwerken om maar liefst drie nieuwe Star Wars-titels te lanceren.

De eerste titel zal vooral fans van de action-adventure game Star Wars Jedi: Fallen Order heel blij maken. Want volgens game-regisseur Stig Asmussen wordt er al druk aan het volgende deel in de Star Wars Jedi-serie gewerkt. Hoewel er nog geen details bekend zijn over de inhoud, wordt verwacht dat het spel het verhaal van Jedi-padawan Cal Kestis zal voortzetten. Van alle aangekondigde games, zou dit project het verst in ontwikkeling zijn.

Als tweede wordt er gewerkt aan een geheel nieuwe Star Wars first-person shooter. Aan het hoofd van deze titel staat Peter Hirschmann, een man die al heel wat ervaring heeft met de Star Wars-franchise. Zo was hij in de voorbije jaren mede-verantwoordelijk voor maar liefst een dozijn Star Wars-spellen waaronder de Battlefront-serie.

Tot slot is er ook nog leuk nieuws voor liefhebbers van strategische games. Respawn werkt namelijk ook aan een nieuwe Star Wars strategy game en doet dit in samenwerking met Bit Reactor, een nieuwe studio waar veel industrieveteranen werken bekend om hun bijdrage aan de XCOM- en Civilization-series.

Wanneer en op welke platformen de nieuwe Star Wars-titels moeten verschijnen, is op dit moment nog onduidelijk.

Waarom 'Yu-Gi-Oh! Master Duel' niet beschikbaar is in België

Nico De Greef-22 januari 2022 om 15:30

Het digitale kaartspel Yu-Gi-Oh! Master Duel is inmiddels overal verkrijgbaar op console en pc, maar Belgische fans kunnen als enige de game niet spelen. Vele fans vragen zich sinds de release van het spel dan ook af hoe dat nou juist komt. Het antwoord op deze vraag is terug te vinden in een strenge Belgische wetgeving die gokpraktijken verbiedt.

In België is het namelijk verboden voor uitgevers om betalende lootboxes aan te bieden in games. Lootboxes zijn 'virtuele schatkisten' die een of meerdere willekeurig(e) in-game items, bijvoorbeeld zeldzame wapens of outfits, uit een vooraf bepaalde selectie bevatten en vaak enkel verkrijgbaar zijn tegen betaling met echt geld of een in-game currency. Door het verrassingselement verbonden aan lootboxes weet je als gamer op voorhand niet welke items je uit een lootbox zal ontvangen en is er dus sprake van een kansspel, wat illegaal is in België.

In Yu-Gi-Oh! Master Duel kunnen spelers pakjes kaarten kopen die juridisch beschouwd kunnen worden als een kansspel, vermits spelers niet met zekerheid kunnen weten welke kaarten ze in de packs zullen aantreffen. Daarnaast biedt het spel ook de optie aan om in-game valuta (zoals credits of coins) met echt geld aan te kopen, wat op termijn een echte gokverslaving in de hand kan werken. Gamers die op zoek zijn naar een specifiek item kunnen namelijk geneigd zijn om een groot aantal lootboxes aan te kopen in de hoop dat ene specifieke item te pakken te krijgen.

Volgens de Belgische Kansspelwet mag Yu-Gi-Oh! Master Duel dus niet in haar huidige vorm worden aangeboden in ons land. De enige manier waarop dat wel kan, is wanneer de uitgever van het spel (Konami), het lootbox-systeem van het spel aanpast op een manier zodat deze wel conform de Belgische wetgeving kan uitgebracht worden.

In de voorbije jaren maakten game-uitgevers als Electronic Arts en Activision-Blizzard al aanpassingen aan de lootbox-systemen van een aantal populaire games, waaronder FIFA en NBA 2K, om de inhoud van in-game aankopen meer transparant te maken. Uitgevers die zich niet aan de wetgeving houden, kunnen een geldboete krijgen van € 800,000 en tot 5 jaar gevangenisstraf.

Ontdek meer