Studenten opgelet: eerste e-sportsbar opent in Gent

Karen Luiken-04 oktober 2021 om 12:46

Eten, drinken, games én gezelligheid. Je vindt het vanaf vandaag allemaal op één plek. In Gent opent Barvatar de deuren, dé nieuwe hotspot!

Barvatar wordt de eerste e-sportsbar van ons land. Het is een plek waar je FIFA kan spelen en tegelijkertijd kan genieten van cocktails, bier en ander lekkers. Terwijl jij je samen met je vrienden waagt aan een avond vol spelletjes, bereiden ze achter de bar de beste cocktails, pizza’s, burgers en zoveel meer!

The Bar
Dicht bij de Gentse studentenbuurt, aan shoppingcenter Het Zuid, ligt Barvatar. Overal ledverlichting, 20 high-tech gaming computers, 8 corners met een PlayStation en een Nintendo Switch, en meer dan 50 verschillende games. Alle ingrediënten om een avondje los te gaan. De perfecte plek om de gamer in jezelf los te laten en je te amuseren met vrienden.

Student Nights
Elke donderdagavond organiseren ze speciaal voor studenten een avond om stoom af te laten! Vanaf 20 u kan je er terecht om samen met je vrienden alle party-games uit te testen. De competitiebeesten onder jullie kunnen ook deelnemen aan de wekelijkse challenges op groot scherm!

Zo kan je jouw beste moves boven halen tijdens een Just Dance battle, een legendarische race rijden tijdens de Mario Kart Challenge, met VR lightsabers zwaaien in Beat Sabers en de sportievelingen onder ons kunnen zich volledig uitleven met het Ring Fit Adventure.

Hiervoor betaal je 12 euro aan de deur, maar hiervoor kan je gebruik maken van het gehele aanbod aan games EN krijg je nog een huiscocktail (of 2 pintjes en één shotje)

The Club & The Academy
Je kan met vrienden een corner huren of kiezen voor een lidmaatschap. Op die manier word je officieel lid van de Barvatar-gaming-community en kan je binnenspringen wanneer je maar wil. Ideaal om anderen te leren kennen, deel te nemen aan toernooien of om gewoon je tijd te doden met gamen (want wat is er nou beter dan dat?!). Mensen die hun skills willen verbeteren kunnen ook meedoen aan één van de vele opleidingen en workshops. Je ontmoet er de beste e-sporters en grootste gaming influencers.

Kortom: Barvatar is een plek voor iedereen. Van student tot professioneel e-sporter: iedereen komt er aan zijn trekken. Garantie op een avondje plezier! Klik hier voor alle info.

PXL Esports gekwalificeerd voor België in belangrijke competitie

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 15:47

PXL Esports heeft zich opnieuw bewezen als referentie in de wereld van esports door zowel het Valorant- als het League of Legends-team te kwalificeren als de officiële vertegenwoordigers van België in de prestigieuze Amazon University Esports Masters (AUEM) competitie. Het is het tweede jaar op rij dat PXL Esports zich als favoriet en winnaar binnen Valorant kroont, terwijl het League of Legends-team voor het eerst een volledig Vlaams roster afvaardigt naar de AUEM.


Met een aantrekkelijke prijzenpot van €5.500 in het vooruitzicht, staan de teams van PXL Esports te popelen om hun krachten te meten op het Europese podium. Na een teleurstellend seizoen vorig jaar is de focus nu scherp gericht op het heroveren van de Europese glorie. Het Valorant-team van PXL Esports heeft al drie keer de prestigieuze Red Bull Campus Clutch gewonnen en staat nu klaar om de strijd aan te gaan met topconcurrenten uit heel Europa tijdens de AUEM. Het League of Legends-team, bestaande uit studenten van Hogeschool PXL, zal voor het eerst deelnemen aan de AUEM, vastbesloten om hun stempel te drukken op het Europese toneel.

Alexander Dumon, Esports coördinator bij Hogeschool PXL, benadrukt de inzet van de hogeschool voor de opkomende wereld van collegiale esports. Hij biedt professionele ondersteuning aan studenten die interesse hebben in gaming en esports, en is trots op de recente successen van PXL Esports. Dumon zegt: "Studenten kunnen bij mij terecht voor alles wat met gaming/esports te maken heeft. Samen bekijken we hoe Hogeschool PXL hen kan helpen binnen de esports industrie. Ik ben enorm trots op onze recente prestaties en kijk ernaar uit om op Europees niveau te schitteren met onze eigen studenten deze keer!"

PXL Esports belichaamt niet alleen de competitieve geest van de hogeschool, maar ook de groeiende esports-scene binnen België. Met verschillende universiteiten en hogescholen die de opkomst van esports omarmen, blijft PXL Esports een pionier in het bieden van onderwijs en ondersteuning aan studenten die hun passie voor esports willen volgen.

Populaire streamer Ninja heeft huidkanker

Chelsy Vanlerberghe-27 maart 2024 om 16:05

De bekende streamer Tyler 'Ninja' Blevens heeft bekendgemaakt hij een vorm van huidkanker heeft. Dat ontdekte hij nadat hij een vlek op de onderkant van zijn voet had laten onderzoeken.

Ninja is de meest gevolgde streamer op het platform Twitch, waar hij meer dan 19 miljoen volgers heeft. Zijn volgers kunnen daar meevolgen hoe hij videogames speelt, zoals Fortnite.

In een bericht op X, het vroegere Twitter, vertelt de gamer dat de kanker is vastgesteld na een jaarlijkse controle van zijn moedervlekken. De dermatoloog heeft toen een melanoom vastgesteld. "Er was een moedervlek onder mijn voet die ze wouden verwijderen om zeker te zijn," vertelt hij op X. "Het is schrikken, maar ze zijn optimistisch dat we het in een vroeg stadium hebben ontdekt."

Naar eigen zeggen wordt er ook een tweede vlek onderzocht. Hij adviseert zijn miljoenen volgers om hun huid te laten controleren.

Ontdek meer