Studenten opgelet: eerste e-sportsbar opent in Gent

Karen Luiken-04 oktober 2021 om 12:46

Eten, drinken, games én gezelligheid. Je vindt het vanaf vandaag allemaal op één plek. In Gent opent Barvatar de deuren, dé nieuwe hotspot!

Barvatar wordt de eerste e-sportsbar van ons land. Het is een plek waar je FIFA kan spelen en tegelijkertijd kan genieten van cocktails, bier en ander lekkers. Terwijl jij je samen met je vrienden waagt aan een avond vol spelletjes, bereiden ze achter de bar de beste cocktails, pizza’s, burgers en zoveel meer!

The Bar
Dicht bij de Gentse studentenbuurt, aan shoppingcenter Het Zuid, ligt Barvatar. Overal ledverlichting, 20 high-tech gaming computers, 8 corners met een PlayStation en een Nintendo Switch, en meer dan 50 verschillende games. Alle ingrediënten om een avondje los te gaan. De perfecte plek om de gamer in jezelf los te laten en je te amuseren met vrienden.

Student Nights
Elke donderdagavond organiseren ze speciaal voor studenten een avond om stoom af te laten! Vanaf 20 u kan je er terecht om samen met je vrienden alle party-games uit te testen. De competitiebeesten onder jullie kunnen ook deelnemen aan de wekelijkse challenges op groot scherm!

Zo kan je jouw beste moves boven halen tijdens een Just Dance battle, een legendarische race rijden tijdens de Mario Kart Challenge, met VR lightsabers zwaaien in Beat Sabers en de sportievelingen onder ons kunnen zich volledig uitleven met het Ring Fit Adventure.

Hiervoor betaal je 12 euro aan de deur, maar hiervoor kan je gebruik maken van het gehele aanbod aan games EN krijg je nog een huiscocktail (of 2 pintjes en één shotje)

The Club & The Academy
Je kan met vrienden een corner huren of kiezen voor een lidmaatschap. Op die manier word je officieel lid van de Barvatar-gaming-community en kan je binnenspringen wanneer je maar wil. Ideaal om anderen te leren kennen, deel te nemen aan toernooien of om gewoon je tijd te doden met gamen (want wat is er nou beter dan dat?!). Mensen die hun skills willen verbeteren kunnen ook meedoen aan één van de vele opleidingen en workshops. Je ontmoet er de beste e-sporters en grootste gaming influencers.

Kortom: Barvatar is een plek voor iedereen. Van student tot professioneel e-sporter: iedereen komt er aan zijn trekken. Garantie op een avondje plezier! Klik hier voor alle info.

Dit mag je niet missen: Walibi Gaming Week!

Karen Luiken-16 augustus 2022 om 15:15

Wat krijg je als je de attracties in Walibi combineert met allerlei toffe activiteiten voor gameliefhebbers? Heel simpel: het beste van twee werelden. Over twee dagen kun je zelf ervaren hoe dat is. Dan gaat namelijk Walibi Gaming van start, een vierdaags evenement van Walibi Belgium. Dit is alles wat je moet weten.

Wat is het?
Tijdens het evenement kunnen bezoekers meer dan twintig pro-gamers en bekende streamers ontmoeten én uitdagen in spannende livesessies van Fortnite, Rocket League, Trackmania en Fifa. Na een zenuwslopend potje lopen ze door naar het 1.500 m2 grote Gaming Center, waar diverse game-animaties staan opgesteld.

Exclusieve ervaringen
Liefhebbers krijgen tijdens het spektakel de kans om meet & greets te houden met hun favoriete gamers. Ze kunnen exclusieve virtual reality-games ontdekken, arcadespellen spelen, een racingsimulatie op Gran Turismo 7 doen en nog véél, véél meer.

Openingstijden
Walibi Gaming vindt plaats van donderdag 18 tot en met zondag 21 augustus in Walibi Belgium. Het evenement is te bezoeken tijdens de openingsuren van het park (tussen 10.00 en 19.00 uur) en op 19 en 20 augustus tot 22.00 uur.

Toegang
Je kunt Walibi Gaming bezoeken als je een toegangsticket of abonnement hebt voor Walibi Belgium. Je betaalt dus geen extra kosten; alle Walibi Gaming-activiteiten zijn gratis toegankelijk in het park. Enige puntje waar je rekening mee moet houden, is dat je moet reserveren voor livesessies in het Tiki-Theater.

Meer weten of een plekje reserveren? Klik dan hier!

Eerste gameplay gedeeld van 'SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake'

Nico De Greef-13 augustus 2022 om 11:17

Vorig jaar kondigde uitgever THQ Nordic SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake aan, wat een spirituele opvolger is van de fan-favoriete Battle of Bikini remake die in 2020 werd uitgebracht. Veel was er nog niet gedeeld over de nieuwe platformer, maar daar is nu verandering in gebracht.

Tijdens THQ Nordic's 2022 digitale showcase, exact een jaar nadat de game werd onthuld, is een nieuwe trailer vrijgegeven waarin voor het eerst gameplaybeelden van het spel worden getoond. Uit de beelden blijkt dat de speelstijl grotendeels hetzelfde blijft als zijn voorganger, iets wat fans van de remake graag zullen horen. Helaas is een releasedatum voor het spel nog steeds niet bekend, dus is het nog onduidelijk wanneer de game uit moet komen.

In SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake veroorzaakt 's werelds bekendste spons een kosmische ramp nadat hij magische Zeemeermintranen die wensen kunnen vervullen, in handen krijgt en er overal portalen openen naar zogenaamde Wishworlds. Patrick is plots veranderd in een ballon en ook alle vrienden van SpongeBob zijn plots spoorloos. Het is aan SpongeBob om door de talrijke Wishworlds te reizen en zijn vrienden terug te vinden. Maar niet zonder de gepaste outfit, natuurlijk!

Spelers kunnen in totaal 7 Wishworlds ontdekken die allen zijn gebaseerd op iconische locatie's uit de animatieserie, zoals Halloween Rock Bottom en Wild West Jellyfish Fields. Daarnaast kunnen ze zich omkleden in meer dan 30 verschillende outfits.

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake is momenteel in ontwikkeling voor de PlayStation 4, Xbox One , Nintendo Switch en PC. Ontwikkelaar van dienst is Purple Lamp Studios in samenwerking met THQ Nordic en Nickelodeon.

Ontdek meer