'Hogwarts Legacy' viert eenjarig bestaan met nieuwe content

Nico De Greef-26 januari 2024 om 18:12

Het uiterst succesvolle op 'Harry Potter'-gebaseerde spel 'Hogwarts Legacy' bestaat in februari één jaar en dat zal gevierd worden met gloednieuwe content; dat maakt de ontwikkelaar van het spel, Avalanche Software, vandaag bekend. De PlayStation-exclusieve quest, via dewelke spelers hun eigen in-game winkel kunnen uitbaten, komt later dit jaar ook beschikbaar op alle andere platformen.

Wie dacht dat 'Hogwarts Legacy' alweer tot het verleden behoort, heeft het goed mis. Naar aanloop van het eenjarig jubileum heeft ontwikkelaar Avalanche Software aangekondigd dat er nieuwe content zit aan te komen. Zo mogen spelers komende zomer "meerdere nieuwe updates en features" verwachten. Wat deze updates precies zullen inhouden, zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt, aldus de ontwikkelaar.

Avalanche heeft daarnaast ook goed nieuws voor Potterheads die het spel niet op een PlayStation-console spelen. De PlayStation-exclusieve quest Mind Your Own Business zal namelijk later dit jaar ook naar alle andere platformen komen. De quest geeft spelers niet alleen toegang tot één van de beste (en meest angstaanjagende) zijverhalen in de game, maar geeft spelers ook hun eigen winkel in Hogsmeade waar ze hun gevonden loot kunnen verkopen aan een hogere prijs dan bij de concurrent.

'Hogwarts Legacy' verscheen op 10 februari 2023 voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S en pc. Enkele maanden later werd de game ook uitgebracht op PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Van het spel werd tot op heden al meer dan 24 miljoen kopieën verkocht.

Releasedatum en trailer 'Elden Ring'-dlc onthuld

Nico De Greef-21 februari 2024 om 17:55

FromSoftware en Bandai Namco Entertainment hebben de eerste trailerbeelden gedeeld voor de Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree. Ook de releasedatum voor de dlc werd onthuld: de uitbreiding komt op 21 juni beschikbaar voor de PlayStation, Xbox en pc.

Elden Ring-spelers mogen zich vandaag extra in de handen wrijven, want FromSoftware heeft bekendgemaakt dat de langverwachte dlc Shadows of the Erdtree later dit jaar, op 21 juni, zal lanceren. Dat maakte de ontwikkelaar natuurlijk niet zomaar bekend, ook de eerste beelden van de uitbreiding werden gedeeld.

Daarin is te zien dat spelers niet langer zullen vertoeven in de Lands Between, maar een volledig nieuwe wereld zullen gaan verkennen, bekend als de The Land of Shadow, waarin tal van nieuwe mysteries, dungeons, vijanden, wapens en uitrustingen kunnen worden ontdekt.

Bye, Lands Between, hello, Land of Shadow

Wat het verhaal betreft, lijkt de uitbreiding te zullen gaan draaien rond Miquella (de tweelingbroer van Malenia en de halfgod-nakomeling van koningin Marika en Radagon) die - zoals spelers zich zullen herinneren wanneer ze Elden Ring al hebben uitgespeeld - met een vloek werd geboren waarbij Miquella gedoemd was eeuwig jong te blijven.

Uit de eerste trailerbeelden blijkt nu dat Miquella de Lands Between heeft verlaten en naar The Land of Shadow is vertrokken om er haar beloofde heer en meester, Messmer the Impaler, te ontmoeten. Deze beruchte vijand zien we ook talrijke keren passeren in de trailer.

Elden Ring: Shadows of the Erdtree is volgens CEO Hidetaka Miyazaki de "grootste uitbreiding tot nu toe" van de ontwikkelaar. Fans mogen zich verwachten aan een volledig nieuwe speelmap (groter dan de Limgrave-area in de main game), meer dan 10 nieuwe baasgevechten, tal van nieuwe wapens en uitrustingen en maar liefst acht nieuwe wapenklasses.

En oja... zeiden we al dat de dlc ook een volledig nieuwe poison swamp zal introduceren? Een echte Fromsoft-klassieker!

Shadows of the Erdtree lanceert op 21 juni voor de PlayStation 4 & 5, Xbox Series X/S, Xbox One en pc. Een fysieke versie van de game (inclusief DLC) wordt tevens uitgebracht, maar zal enkel beschikbaar zijn voor PS5 en Xbox Series X.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Ontdek meer