'Hogwarts Legacy' viert eenjarig bestaan met nieuwe content

Nico De Greef-26 januari 2024 om 18:12

Het uiterst succesvolle op 'Harry Potter'-gebaseerde spel 'Hogwarts Legacy' bestaat in februari één jaar en dat zal gevierd worden met gloednieuwe content; dat maakt de ontwikkelaar van het spel, Avalanche Software, vandaag bekend. De PlayStation-exclusieve quest, via dewelke spelers hun eigen in-game winkel kunnen uitbaten, komt later dit jaar ook beschikbaar op alle andere platformen.

Wie dacht dat 'Hogwarts Legacy' alweer tot het verleden behoort, heeft het goed mis. Naar aanloop van het eenjarig jubileum heeft ontwikkelaar Avalanche Software aangekondigd dat er nieuwe content zit aan te komen. Zo mogen spelers komende zomer "meerdere nieuwe updates en features" verwachten. Wat deze updates precies zullen inhouden, zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt, aldus de ontwikkelaar.

Avalanche heeft daarnaast ook goed nieuws voor Potterheads die het spel niet op een PlayStation-console spelen. De PlayStation-exclusieve quest Mind Your Own Business zal namelijk later dit jaar ook naar alle andere platformen komen. De quest geeft spelers niet alleen toegang tot één van de beste (en meest angstaanjagende) zijverhalen in de game, maar geeft spelers ook hun eigen winkel in Hogsmeade waar ze hun gevonden loot kunnen verkopen aan een hogere prijs dan bij de concurrent.

'Hogwarts Legacy' verscheen op 10 februari 2023 voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S en pc. Enkele maanden later werd de game ook uitgebracht op PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Van het spel werd tot op heden al meer dan 24 miljoen kopieën verkocht.

'Elden Ring: Shadow of the Erdtree' op 3 dagen tijd reeds 5 miljoen keer verkocht

Nico De Greef-30 juni 2024 om 11:25

De langverwachte Elden Ring-uitbreiding 'Shadow of the Erdtree' kent een bijzonder goede start. Een week na release onthult ontwikkelaar FromSoftware dat de uitbreiding in de eerste drie dagen al zo'n 5 miljoen spelers heeft bereikt.

"Deze mijlpaal is het resultaat van de enorme steun van fans over de hele wereld, waar we zo ontzettend dankbaar voor zijn", klinkt het in een persbericht.

Shadow of the Erdtree is een DLC op de basisgame Elden Ring die in 2022 werd gelanceerd. Het spel won reeds honderden awards, inclusief de titel 'Game of the Year', en werd wereldwijd met veel lof ontvangen.

Dat succes lijkt zich nu ook te vertalen naar de DLC: van de ruim 25 miljoen spelers die over de basisgame beschikken, hebben reeds 5 miljoen van hen zich al aan de uitbreiding gewaagd. En dat zijn best indrukwekkende cijfers, want menig spelers zijn van mening dat de uitbreiding een van de meest uitdagende DLC-content is van de ontwikkelaar tot op heden.

Over Elden Ring: Shadow of the Erdtree

In deze uitbreiding betreden spelers het Realm of Shadows, een compleet nieuwe wereld waar de godin Marika voor het eerst voet zette. Dit is ook het land waar Miquella uit de base game naartoe vertrok, en wiens voetsporen de speler tracht te volgen. Naast een volledig nieuw verhaal en nieuwe mysteries om te ontrafelen, biedt de uitbreiding ook een breed scala aan nieuwe spreuken, wapens en vijanden.

De Sims 4 komt nu met datingapp en polyamorie

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 08:15

Love is in the air! In 'De Sims 4' althans. EA heeft namelijk een gloednieuw uitbreidingspakket aangekondigd: 'Stapelverliefd'. Dit expansion pack zal vanaf 25 juli verkrijgbaar zijn en komt met een functie die iedereen al lang wilde: de mogelijkheid om meerdere romantische relaties aan te gaan. O jaa? O jaa!

Met dit uitbreidingspakket kunnen spelers een datingprofiel aanmaken voor hun Sims via de Cupidohoek-app. Hierdoor kunnen Sims spannende dates beleven, flirten en O jaa! bedrijven met andere Sims. In 'Stapelverliefd' krijgen spelers de vrijheid om hun eigen weg te vinden in de wereld van daten. Ze kunnen niet alleen de aantrekkelijke eigenschappen en afknappers van hun Sim aanpassen, maar er is ook een nieuw carrièrepad: liefdesadviseur.

De uitbreiding voegt ook een nieuwe locatie toe, 'Ciudad Enamorada', wat 'verliefde stad' betekent. Er komen ook enkele nieuwe eigenschappen en angsten, waaronder bindingsangst. Uit het leven gegrepen!

Fans zagen meteen de grootste nieuwe feature van de update: polyamorie - oftewel de mogelijkheid om met meerdere Sims tegelijkertijd romantisch betrokken te zijn, mits alle betrokken Sims hiermee instemmen. Dit zit verstopt in de lijst van nieuwe mechanismen. “Voor alle spelers is er nu het nieuwe Romantische Grenzen systeem waarmee je de romantische ervaring van je Sim kunt aanpassen met grenzen en jaloezie. Je kunt nu instellen hoe je Sims omgaan met romantische relaties, zowel fysiek als emotioneel. Sims kunnen nu met meerdere Sims daten zonder dat dit invloed heeft op andere relaties", staat er in een blogpost van EA te lezen.

Twee Sims tegelijkertijd versieren? Vroeger werd er altijd iemand jaloers, en je moest hard werken om de band te herstellen, maar dat is nu verleden tijd. En dat werd hoog tijd!

Ontdek meer