Releasedatum en trailer 'Elden Ring'-dlc onthuld

Nico De Greef-21 februari 2024 om 17:55

FromSoftware en Bandai Namco Entertainment hebben de eerste trailerbeelden gedeeld voor de Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree. Ook de releasedatum voor de dlc werd onthuld: de uitbreiding komt op 21 juni beschikbaar voor de PlayStation, Xbox en pc.

Elden Ring-spelers mogen zich vandaag extra in de handen wrijven, want FromSoftware heeft bekendgemaakt dat de langverwachte dlc Shadows of the Erdtree later dit jaar, op 21 juni, zal lanceren. Dat maakte de ontwikkelaar natuurlijk niet zomaar bekend, ook de eerste beelden van de uitbreiding werden gedeeld.

Daarin is te zien dat spelers niet langer zullen vertoeven in de Lands Between, maar een volledig nieuwe wereld zullen gaan verkennen, bekend als de The Land of Shadow, waarin tal van nieuwe mysteries, dungeons, vijanden, wapens en uitrustingen kunnen worden ontdekt.

Bye, Lands Between, hello, Land of Shadow

Wat het verhaal betreft, lijkt de uitbreiding te zullen gaan draaien rond Miquella (de tweelingbroer van Malenia en de halfgod-nakomeling van koningin Marika en Radagon) die - zoals spelers zich zullen herinneren wanneer ze Elden Ring al hebben uitgespeeld - met een vloek werd geboren waarbij Miquella gedoemd was eeuwig jong te blijven.

Uit de eerste trailerbeelden blijkt nu dat Miquella de Lands Between heeft verlaten en naar The Land of Shadow is vertrokken om er haar beloofde heer en meester, Messmer the Impaler, te ontmoeten. Deze beruchte vijand zien we ook talrijke keren passeren in de trailer.

Elden Ring: Shadows of the Erdtree is volgens CEO Hidetaka Miyazaki de "grootste uitbreiding tot nu toe" van de ontwikkelaar. Fans mogen zich verwachten aan een volledig nieuwe speelmap (groter dan de Limgrave-area in de main game), meer dan 10 nieuwe baasgevechten, tal van nieuwe wapens en uitrustingen en maar liefst acht nieuwe wapenklasses.

En oja... zeiden we al dat de dlc ook een volledig nieuwe poison swamp zal introduceren? Een echte Fromsoft-klassieker!

Shadows of the Erdtree lanceert op 21 juni voor de PlayStation 4 & 5, Xbox Series X/S, Xbox One en pc. Een fysieke versie van de game (inclusief DLC) wordt tevens uitgebracht, maar zal enkel beschikbaar zijn voor PS5 en Xbox Series X.

Populaire streamer Ninja heeft huidkanker

Chelsy Vanlerberghe-27 maart 2024 om 16:05

De bekende streamer Tyler 'Ninja' Blevens heeft bekendgemaakt hij een vorm van huidkanker heeft. Dat ontdekte hij nadat hij een vlek op de onderkant van zijn voet had laten onderzoeken.

Ninja is de meest gevolgde streamer op het platform Twitch, waar hij meer dan 19 miljoen volgers heeft. Zijn volgers kunnen daar meevolgen hoe hij videogames speelt, zoals Fortnite.

In een bericht op X, het vroegere Twitter, vertelt de gamer dat de kanker is vastgesteld na een jaarlijkse controle van zijn moedervlekken. De dermatoloog heeft toen een melanoom vastgesteld. "Er was een moedervlek onder mijn voet die ze wouden verwijderen om zeker te zijn," vertelt hij op X. "Het is schrikken, maar ze zijn optimistisch dat we het in een vroeg stadium hebben ontdekt."

Naar eigen zeggen wordt er ook een tweede vlek onderzocht. Hij adviseert zijn miljoenen volgers om hun huid te laten controleren.

Nieuwe Marvel-game '1943: Rise of Hydra' verschijnt in 2025

Nico De Greef-20 maart 2024 om 18:30

Skydance New Media en Marvel hebben tijdens het Game Developers Conference in San Francisco meer details onthuld over hun reeds aangekondigde game waarin Captain America en Black Panther de hoofdrollen spelen. Tijdens het event werden zowel de titel van het spel alsmede de eerste in-game beelden getoond.

Zowat anderhalf jaar geleden kondigde Marvel de komst aan van een nieuwe game waarin de superhelden Captain America en Black Panther de hoofdrollen spelen. Dankzij GDC weten we nu ook hoe het spel officieel zal heten: 'Marvel 1943: The Rise of Hydra'.

Zoals eerder al aangekondigd was, zal het spel zich afspelen in het bezette Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog (meer specifiek in het jaar 1943). Het verhaal draait om 4 verschillende helden, allen met zeer uiteenlopende achtergronden, die op verschillende punten in de game kunnen worden gespeeld. Zo zullen spelers in de huid kunnen kruipen van Captain America en Black Panther, maar ook van een Amerikaanse soldaat en spionne van Afrikaanse roots.

In het begin kunnen de vier maar moeilijk met elkaar om, maar veel tijd om te kibbelen hebben ze niet. Een sinister complot en de opkomst van de Nazistische organisatie Hydra dreigt namelijk de wereld in chaos te stortten. Enkel wanneer de vier helden hun krachten bundelen maken ze kans om de dreiging te stoppen.

Hoewel er nog geen officiële releasedatum bekend is, heeft Marvel alvast wel bevestigd dat het spel in 2025 in de winkelrekken moet liggen.

Bekijk hieronder de story trailer van Marvel 1943: The Rise of Hydra

Ontdek meer