Makers van 'Ori'-games stellen nieuwe rpg 'No Rest For The Wicked' voor

Nico De Greef-31 december 2023 om 16:29

Moon Studios, de ontwikkelaar achter het succesvolle 'Ori and the Blind Forest' en 'Ori and the Will of the Wisps', werkt aan een nieuwe actie-rpg genaamd 'No Rest For The Wicked'. Het nieuwe spel wordt gespeeld vanuit topdown-perspectief en bevat een schilderachtige grafische stijl. Een releasedatum is nog niet bekend.

Na het succes van de Ori-games gooit Moon Studios het over een compleet andere boeg. Voor hun volgende game laat de ontwikkelaar het 2D platform-genre en de schattige wezentjes achter zich om te focussen op een meer volwassen duister verhaal over politiek en een gevecht om een troon.

In 'No Rest For The Wicked' kruip je namelijk in de huid van Cerim, een heilige krijger met opmerkelijke krachten, die probeert om een eeuwenoude plaag, die inwoners in verschrikkelijke monsters verandert, koste wat het kost tegen te houden.

Maar die taak is uitdagender dan ooit: na de dood van koning Harol is het koninkrijk is duisternis gevallen en azen sluwe heersers en meedogenloze rebellen op de troon. Met andere woorden: chaos zal je alle kanten optrekken in dit uitdagende avontuur waarin strategische gevechten met monsters, soldaten en bazen centraal staan.

Spelers hoeven gelukkig niet in hun eentje het kwaad te bestrijden: de game bevat namelijk ook een online coöpmodus met ondersteuning voor maximaal drie vrienden.

'No Rest For The Wicked' heeft op moment van schrijven nog geen aangekondigde releasedatum. Wat alvast wel is geweten, is dat het spel op een gegeven moment op pc, Xbox en PlayStation moet verschijnen.

'Elden Ring: Shadow of the Erdtree' op 3 dagen tijd reeds 5 miljoen keer verkocht

Nico De Greef-30 juni 2024 om 11:25

De langverwachte Elden Ring-uitbreiding 'Shadow of the Erdtree' kent een bijzonder goede start. Een week na release onthult ontwikkelaar FromSoftware dat de uitbreiding in de eerste drie dagen al zo'n 5 miljoen spelers heeft bereikt.

"Deze mijlpaal is het resultaat van de enorme steun van fans over de hele wereld, waar we zo ontzettend dankbaar voor zijn", klinkt het in een persbericht.

Shadow of the Erdtree is een DLC op de basisgame Elden Ring die in 2022 werd gelanceerd. Het spel won reeds honderden awards, inclusief de titel 'Game of the Year', en werd wereldwijd met veel lof ontvangen.

Dat succes lijkt zich nu ook te vertalen naar de DLC: van de ruim 25 miljoen spelers die over de basisgame beschikken, hebben reeds 5 miljoen van hen zich al aan de uitbreiding gewaagd. En dat zijn best indrukwekkende cijfers, want menig spelers zijn van mening dat de uitbreiding een van de meest uitdagende DLC-content is van de ontwikkelaar tot op heden.

Over Elden Ring: Shadow of the Erdtree

In deze uitbreiding betreden spelers het Realm of Shadows, een compleet nieuwe wereld waar de godin Marika voor het eerst voet zette. Dit is ook het land waar Miquella uit de base game naartoe vertrok, en wiens voetsporen de speler tracht te volgen. Naast een volledig nieuw verhaal en nieuwe mysteries om te ontrafelen, biedt de uitbreiding ook een breed scala aan nieuwe spreuken, wapens en vijanden.

De Sims 4 komt nu met datingapp en polyamorie

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 08:15

Love is in the air! In 'De Sims 4' althans. EA heeft namelijk een gloednieuw uitbreidingspakket aangekondigd: 'Stapelverliefd'. Dit expansion pack zal vanaf 25 juli verkrijgbaar zijn en komt met een functie die iedereen al lang wilde: de mogelijkheid om meerdere romantische relaties aan te gaan. O jaa? O jaa!

Met dit uitbreidingspakket kunnen spelers een datingprofiel aanmaken voor hun Sims via de Cupidohoek-app. Hierdoor kunnen Sims spannende dates beleven, flirten en O jaa! bedrijven met andere Sims. In 'Stapelverliefd' krijgen spelers de vrijheid om hun eigen weg te vinden in de wereld van daten. Ze kunnen niet alleen de aantrekkelijke eigenschappen en afknappers van hun Sim aanpassen, maar er is ook een nieuw carrièrepad: liefdesadviseur.

De uitbreiding voegt ook een nieuwe locatie toe, 'Ciudad Enamorada', wat 'verliefde stad' betekent. Er komen ook enkele nieuwe eigenschappen en angsten, waaronder bindingsangst. Uit het leven gegrepen!

Fans zagen meteen de grootste nieuwe feature van de update: polyamorie - oftewel de mogelijkheid om met meerdere Sims tegelijkertijd romantisch betrokken te zijn, mits alle betrokken Sims hiermee instemmen. Dit zit verstopt in de lijst van nieuwe mechanismen. “Voor alle spelers is er nu het nieuwe Romantische Grenzen systeem waarmee je de romantische ervaring van je Sim kunt aanpassen met grenzen en jaloezie. Je kunt nu instellen hoe je Sims omgaan met romantische relaties, zowel fysiek als emotioneel. Sims kunnen nu met meerdere Sims daten zonder dat dit invloed heeft op andere relaties", staat er in een blogpost van EA te lezen.

Twee Sims tegelijkertijd versieren? Vroeger werd er altijd iemand jaloers, en je moest hard werken om de band te herstellen, maar dat is nu verleden tijd. En dat werd hoog tijd!

Ontdek meer