Makers van 'Ori'-games stellen nieuwe rpg 'No Rest For The Wicked' voor

Nico De Greef-31 december 2023 om 16:29

Moon Studios, de ontwikkelaar achter het succesvolle 'Ori and the Blind Forest' en 'Ori and the Will of the Wisps', werkt aan een nieuwe actie-rpg genaamd 'No Rest For The Wicked'. Het nieuwe spel wordt gespeeld vanuit topdown-perspectief en bevat een schilderachtige grafische stijl. Een releasedatum is nog niet bekend.

Na het succes van de Ori-games gooit Moon Studios het over een compleet andere boeg. Voor hun volgende game laat de ontwikkelaar het 2D platform-genre en de schattige wezentjes achter zich om te focussen op een meer volwassen duister verhaal over politiek en een gevecht om een troon.

In 'No Rest For The Wicked' kruip je namelijk in de huid van Cerim, een heilige krijger met opmerkelijke krachten, die probeert om een eeuwenoude plaag, die inwoners in verschrikkelijke monsters verandert, koste wat het kost tegen te houden.

Maar die taak is uitdagender dan ooit: na de dood van koning Harol is het koninkrijk is duisternis gevallen en azen sluwe heersers en meedogenloze rebellen op de troon. Met andere woorden: chaos zal je alle kanten optrekken in dit uitdagende avontuur waarin strategische gevechten met monsters, soldaten en bazen centraal staan.

Spelers hoeven gelukkig niet in hun eentje het kwaad te bestrijden: de game bevat namelijk ook een online coöpmodus met ondersteuning voor maximaal drie vrienden.

'No Rest For The Wicked' heeft op moment van schrijven nog geen aangekondigde releasedatum. Wat alvast wel is geweten, is dat het spel op een gegeven moment op pc, Xbox en PlayStation moet verschijnen.

Releasedatum en trailer 'Elden Ring'-dlc onthuld

Nico De Greef-21 februari 2024 om 17:55

FromSoftware en Bandai Namco Entertainment hebben de eerste trailerbeelden gedeeld voor de Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree. Ook de releasedatum voor de dlc werd onthuld: de uitbreiding komt op 21 juni beschikbaar voor de PlayStation, Xbox en pc.

Elden Ring-spelers mogen zich vandaag extra in de handen wrijven, want FromSoftware heeft bekendgemaakt dat de langverwachte dlc Shadows of the Erdtree later dit jaar, op 21 juni, zal lanceren. Dat maakte de ontwikkelaar natuurlijk niet zomaar bekend, ook de eerste beelden van de uitbreiding werden gedeeld.

Daarin is te zien dat spelers niet langer zullen vertoeven in de Lands Between, maar een volledig nieuwe wereld zullen gaan verkennen, bekend als de The Land of Shadow, waarin tal van nieuwe mysteries, dungeons, vijanden, wapens en uitrustingen kunnen worden ontdekt.

Bye, Lands Between, hello, Land of Shadow

Wat het verhaal betreft, lijkt de uitbreiding te zullen gaan draaien rond Miquella (de tweelingbroer van Malenia en de halfgod-nakomeling van koningin Marika en Radagon) die - zoals spelers zich zullen herinneren wanneer ze Elden Ring al hebben uitgespeeld - met een vloek werd geboren waarbij Miquella gedoemd was eeuwig jong te blijven.

Uit de eerste trailerbeelden blijkt nu dat Miquella de Lands Between heeft verlaten en naar The Land of Shadow is vertrokken om er haar beloofde heer en meester, Messmer the Impaler, te ontmoeten. Deze beruchte vijand zien we ook talrijke keren passeren in de trailer.

Elden Ring: Shadows of the Erdtree is volgens CEO Hidetaka Miyazaki de "grootste uitbreiding tot nu toe" van de ontwikkelaar. Fans mogen zich verwachten aan een volledig nieuwe speelmap (groter dan de Limgrave-area in de main game), meer dan 10 nieuwe baasgevechten, tal van nieuwe wapens en uitrustingen en maar liefst acht nieuwe wapenklasses.

En oja... zeiden we al dat de dlc ook een volledig nieuwe poison swamp zal introduceren? Een echte Fromsoft-klassieker!

Shadows of the Erdtree lanceert op 21 juni voor de PlayStation 4 & 5, Xbox Series X/S, Xbox One en pc. Een fysieke versie van de game (inclusief DLC) wordt tevens uitgebracht, maar zal enkel beschikbaar zijn voor PS5 en Xbox Series X.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Ontdek meer