'Indiana Jones and the Great Circle' komt later dit jaar naar Xbox en pc

Nico De Greef-19 januari 2024 om 15:42

Uitgever Bethesda Softworks en ontwikkelaar MachineGames hebben voor het eerst beelden getoond van hun nieuwe singleplayer actie-avonturengame Indiana Jones and the Great Circle. Het spel, dat in 2021 reeds werd aangekondigd, moet later dit jaar op Xbox, pc en Game Pass verschijnen.

Het verhaal van de game speelt zich af in het jaar 1937, tussen de films 'Raiders of the Lost Ark' en 'The Last Crusade'. Wanneer Indiana Jones een inbreker betrapt op het stelen van een artefact uit een museum, moet hij een gevaarlijke reis ondernemen die hem over heel de wereld zal voeren, van Vaticaanstad tot de piramides van Egypte en zelfs de besneeuwde toppen van de Himalaya. Het doel van Indy's reis is om uit te zoeken wat al deze bijzondere plekken met elkaar verbindt.

MachineGames staat bekend voor first-person actie en dat zal ook in dit nieuwe Indiana Jones-spel niet ontbreken. Het spel wordt namelijk hoofdzakelijk in eerstepersoonsperspectief gespeeld, al zal er in sommige instanties ook overgeschakeld worden op derde persoon - bijvoorbeeld in cutscènes en tijdens klimwerk.

Spelers kunnen tijdens gevechten niet alleen schieten, maar ook andere vormen van melee gebruiken zoals hun vuisten en - hoe kan het ook anders - Indy's iconische zweep. De zweep kan bovendien niet alleen als wapen worden gebruikt, maar ook om vijanden af te leiden of te ontwapenen, en ook als hulpmiddel bij o.a. het klimmen of het oplossen van puzzels.

Indiana Jones and the Great Circle verschijnt ergens later dit jaar op Xbox Series X en S, pc en Xbox Game Pass. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Releasedatum en trailer 'Elden Ring'-dlc onthuld

Nico De Greef-21 februari 2024 om 17:55

FromSoftware en Bandai Namco Entertainment hebben de eerste trailerbeelden gedeeld voor de Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree. Ook de releasedatum voor de dlc werd onthuld: de uitbreiding komt op 21 juni beschikbaar voor de PlayStation, Xbox en pc.

Elden Ring-spelers mogen zich vandaag extra in de handen wrijven, want FromSoftware heeft bekendgemaakt dat de langverwachte dlc Shadows of the Erdtree later dit jaar, op 21 juni, zal lanceren. Dat maakte de ontwikkelaar natuurlijk niet zomaar bekend, ook de eerste beelden van de uitbreiding werden gedeeld.

Daarin is te zien dat spelers niet langer zullen vertoeven in de Lands Between, maar een volledig nieuwe wereld zullen gaan verkennen, bekend als de The Land of Shadow, waarin tal van nieuwe mysteries, dungeons, vijanden, wapens en uitrustingen kunnen worden ontdekt.

Bye, Lands Between, hello, Land of Shadow

Wat het verhaal betreft, lijkt de uitbreiding te zullen gaan draaien rond Miquella (de tweelingbroer van Malenia en de halfgod-nakomeling van koningin Marika en Radagon) die - zoals spelers zich zullen herinneren wanneer ze Elden Ring al hebben uitgespeeld - met een vloek werd geboren waarbij Miquella gedoemd was eeuwig jong te blijven.

Uit de eerste trailerbeelden blijkt nu dat Miquella de Lands Between heeft verlaten en naar The Land of Shadow is vertrokken om er haar beloofde heer en meester, Messmer the Impaler, te ontmoeten. Deze beruchte vijand zien we ook talrijke keren passeren in de trailer.

Elden Ring: Shadows of the Erdtree is volgens CEO Hidetaka Miyazaki de "grootste uitbreiding tot nu toe" van de ontwikkelaar. Fans mogen zich verwachten aan een volledig nieuwe speelmap (groter dan de Limgrave-area in de main game), meer dan 10 nieuwe baasgevechten, tal van nieuwe wapens en uitrustingen en maar liefst acht nieuwe wapenklasses.

En oja... zeiden we al dat de dlc ook een volledig nieuwe poison swamp zal introduceren? Een echte Fromsoft-klassieker!

Shadows of the Erdtree lanceert op 21 juni voor de PlayStation 4 & 5, Xbox Series X/S, Xbox One en pc. Een fysieke versie van de game (inclusief DLC) wordt tevens uitgebracht, maar zal enkel beschikbaar zijn voor PS5 en Xbox Series X.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Ontdek meer