Succesvolle marketingcampagne stimuleert veggie keuzes bij HOGENT

Simon Smetryns-28 augustus 2023 om 11:35- Foto:

HOGENT

In de studentenrestaurants van HOGENT kiest ongeveer 30 procent van de restaurantbezoekers voor veggie. Dat is nog ver weg van de Green Deal-duurzaamheidsdoelstelling die HOGENT wil behalen, namelijk 60% verkochte veggie maaltijden tegen 2030.

Uit onderzoek blijken er bijna 6% meer veggie gerechten verkocht te zijn na het eerste experiment in het grootste restaurant van HOGENT.

De aanpak omvatte subtiele aanpassingen zoals het verwijderen van labels als 'vegetarisch', veranderingen in presentatie en opvallende groene markeringen. Verdere initiatieven omvatten wekelijkse proevertjes, nieuwe menu-opties en workshops voor keukenpersoneel om de kwaliteit van vegetarische maaltijden te verbeteren.

Deze positieve resultaten dienen als leidraad om de verkoop van veggie maaltijden in andere HOGENT-restaurants te verhogen en zullen ook worden toegepast in sociale restaurants in de stad Gent.

Het is bijna zover: Student Street Soccer

Chelsy Vanlerberghe-12 april 2024 om 14:32

Op woensdag 17 april en donderdag 18 april vindt de 15de editie van de Student Street Soccer plaats. Het voetbaltoernooi wordt georganiseerd door de VEK en is jaarlijks één van de hoogtepunten van het Gentse studentenleven. En natuurlijk kan TAGMAG daar niet ontbreken om alles vast te leggen.

Gent maakt zich klaar voor twee dagen voetbalgekte op het Sint-Pietersplein, waar duizenden studenten samenkomen om te voetballen, supporteren, of gewoon genieten van de sfeer. Met 76 teams die strijden voor de beker, is het zeker de moeite om eens te passeren.

De aftrap wordt woensdag om 12u gegeven met het eerste deel van de poules en de volledige vrouwencompetitie. De dames gaan voor goud, en hun finale staat gepland om 20u30. Op donderdagochtend gaat het feest door met de tweede helft van de poules vanaf 10u, gevolgd door de tweede ronde en met uiteindelijk de grote finale om 21u.

Wie liever niet voetbalt, kan zich ook wagen aan andere sportieve activiteiten zoals bierheffen, tafeldansen of beerpongen. Want het draait natuurlijk niet allemaal om voetbal. Student Street Soccer is vooral een groot feest met DJ's, een gigantisch terras en tal van andere activiteiten. En waar feest is, is TAGMAG. Wij zijn natuurlijk ook van de partij! Jij ook?

Nieuw in Gent: Oh!Ma - klassiekers, but make it vegan

Chelsy Vanlerberghe-12 april 2024 om 11:07- Foto:

via: Oh!Ma

Het nieuwe restaurant Oh!Ma heeft zijn deuren geopend in de Gebroeders Vandeveldestraat in Gent. Je kan er van dinsdag tot en met zaterdag terecht voor heerlijke plant-based gerechten.

Tijdens de Gentse Feesten kon je al 10 dagen lang proeven van de 100% plant-based keuken in de pop-upversie van het restaurant, en dat viel in de smaak. Oh!Ma is here to stay, bewijzen ze nu met een vaste stek in hartje Gent. Het restaurant serveert klassieke gerechten, met een verfrissende, vegan twist. Denk aan: vol-au-vent, spaghetti bolognaise, kaaskroketten en meer.

En voor wie het graag wat vettiger heeft, is er ook een plantaardige versie van het legendarische 'Julientje'. Aanrader!

Ontdek meer