Succesvolle marketingcampagne stimuleert veggie keuzes bij HOGENT

Simon Smetryns-28 augustus 2023 om 11:35- Foto:

HOGENT

In de studentenrestaurants van HOGENT kiest ongeveer 30 procent van de restaurantbezoekers voor veggie. Dat is nog ver weg van de Green Deal-duurzaamheidsdoelstelling die HOGENT wil behalen, namelijk 60% verkochte veggie maaltijden tegen 2030.

Uit onderzoek blijken er bijna 6% meer veggie gerechten verkocht te zijn na het eerste experiment in het grootste restaurant van HOGENT.

De aanpak omvatte subtiele aanpassingen zoals het verwijderen van labels als 'vegetarisch', veranderingen in presentatie en opvallende groene markeringen. Verdere initiatieven omvatten wekelijkse proevertjes, nieuwe menu-opties en workshops voor keukenpersoneel om de kwaliteit van vegetarische maaltijden te verbeteren.

Deze positieve resultaten dienen als leidraad om de verkoop van veggie maaltijden in andere HOGENT-restaurants te verhogen en zullen ook worden toegepast in sociale restaurants in de stad Gent.

(De slechtste) tips voor eerstejaars aan de unief!

Simon Smetryns-27 september 2023 om 10:44

Eerstejaars aan de unief of hogeschool? Hier vind je de beste (en slechtste) tips om er een goed jaar van te maken!

Students on Stage verlengt festivalzomer voor Antwerpse studenten

Simon Smetryns-18 september 2023 om 12:10

De start van het Antwerpse academiejaar staat ondertussen al meer dan 25 jaar synoniem met Students on Stage. Ook dit jaar staat Unifac, de overkoepelende studentenorganisatie van de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen, op maandag 25 september tussen 12 en 19 uur klaar om ongeveer 10.000 studenten te ontvangen op het Sint-Jansplein en het academiejaar feestelijk in te zetten.

Het succes van Students on Stage ligt in de samenwerking met twintig studentenverenigingen verbonden aan de Stadscampus. Omdat Unifac de organisatie op zich neemt kunnen deze verenigingen tegen studentikoze prijzen eten en drinken verkopen aan de studenten. Zo leren de eerstejaars, maar ook de oudere studenten het diverse aanbod aan verenigingen beter kennen en kunnen die laatsten tonen waar ze écht voor staan. Dit jaar krijgt ook jong talent opnieuw de kans zich aan de Antwerpse studenten en verenigingen te tonen nu de DJ-contest terug is van weggeweest.

Toon Van Os, voorzitter van Unifac, noemt Students on Stage uniek in Vlaanderen. “Deze kick-off wordt voor én door studenten georganiseerd. Alle studentenverenigingen verbonden aan de Stadscampus dragen hun steentje bij. Goed voor meer dan 250 studenten die zich dag in, dag uit engageren voor een divers studentenaanbod.”

25 september is het dus te doen op het Sint-Jansplein in Antwerpen. Wij zullen er met TAGMAG opnieuw bij zijn dit jaar. Spring jij er voor onze camera? :)

Ontdek meer