Ontdek deze summer hotspots voor jouw weekendje Oostende

Ley De Pooter-08 juli 2024 om 06:40- Foto:

Instagram @polepolebeach

De zomer is officieel begonnen en het weer belooft eindelijk beter te worden. We weten allemaal wat dat betekent... tijd om een weekendje aan zee te plannen met je vrienden! Oostende, de stad aan zee, is gemakkelijk te bereiken met de trein en heeft veel te bieden. In dit artikel tonen we je enkele hotspots voor een weekendje in Oostende. Let op, tijdens de zomer kan het erg druk worden aan de kust, dus maak op tijd je reservaties voor hotels en restaurants.

LEKKER BRUNCHEN BIJ SOFIA

Pink, pink en nog meer pink vind je bij Sofia. Deze gezellige brunch- en lunchbar is helemaal instaproof en het is er nog eens lekker eten ook! Je vindt er bagels, eggs benedict maar ook pink pancakes en zelfs een pink burger.

TIP: Probeer een van hun signature lattés in roze, paars of blauw, leuk om te delen op je insta story.

ADRES: Hertstraat 8, 8400 Oostende

TAPAS & COCKTAILS BIJ LA SIESTA

La Siesta serveert lekkere cocktails en tapasgerechten om te delen. Ze hebben ook quesedillas, taco’s, burritos en tal van andere suggesties. Kan je niet kiezen tussen alle gerechten? Ga dan voor een van de sharing plates. De sfeer zit er altijd goed en de bediening is top. Op het terras geniet je van het zonnetje en lijkt het net alsof je in Barcelona zit!

TIP: Het drankje ‘Tinto De Verano’ is een aanrader (rode wijn gemengd met frisdrank zoals Sprite of 7Up), te vergelijken met sangria.

ADRES: Wittenonnenstraat 23, 8400 Oostende

OVERNACHTEN BIJ ROSA HOTEL

Om helemaal in het roze Barbie thema te blijven, kan je bij Rosa Hotel overnachten. Dit hotel ligt vlak in het centrum en bij het strand, gewoon de straat oversteken en je staat op de dijk. Het is de perfecte plek om te ‘relaxen en rechargen’. Rosa hotel won dit jaar nog een prijs voor “Best Hotel Design of the Year”.

TIP: Begin je dag hier met een heerlijk ontbijt, bereid met verse en lokale ingrediënten. Zo ben je direct helemaal klaar om de dag te beginnen.

ADRES: Van Iseghemlaan 76, 8400 Oostende

COCKTAILS OP HET STRAND BIJ POLE POLE

Ter hoogte van de winkelstraat, de Kapellestraat, vind je op het einde de gezellige beachbar Polé Polé. Je kan hier (betaalbare) cocktails drinken met zicht op het strand en de zee. Ook voor een snack of mosselen met friet kan je hier terecht.

TIP: Als je doorloopt tot het einde van de beachbar (richting de zee), zijn daar enkele plekjes waar je echt in het zand kunt zitten. Ideaal om de sunset te spotten.

ADRES: Albert I-promenade 51, 8400 Oostende

EEN GOED BIERTJE BIJ DE ZEEGEUZEN

Met zijn 50-jarig bestaan is De Zeegeuzen een gevestigde waarde in Oostende. Dit bruine café heeft een navy concept, je kan er miniatuurboten vinden en is er zelfs een standbeeld van een piraat! Naast andere leuke cafés in de Langestraat zoals de Number Six en cocktailbar Brazza, is het leuk om hier ook eens langs te komen.

TIP: Ze hebben ook hun eigen ‘Zeegeuzen’ bier met secret ingredient, zeker eens te proberen! Iemand die het ingrediënt kan raden..?

ADRES: Kapucijnenstraat 38, 8400 Oostende

SHOPPEN BIJ LILY

Wie houdt er nu niet van een leuk namiddagje shoppen! In de Kapellestraat vind je de meer gekende winkels zoals Zara, H&M, Bershka,… Maar in de zijstraatjes zijn er ook leuke boetiekjes. Zo heb je de multibrand boetiek LILY, waar je hippe kleren, juwelen en accessoires kan vinden.

TIP: Op de bovenverdieping hebben ze mooie lifestyle items en accessoires, neem hier ook zeker een kijkje!

ADRES: Hertstraat 5, 8400 Oostende

IJSJES BIJ AMY MARY

AMY MARY is niet zomaar een ijsjeszaak! Met een minimum aan enkel natuurlijke ingrediënten zorgen ze voor romige, zachte ijs met maximale smaak. Ook de hoorntjes of ‘buttercrisp waffle cones’ worden hier à la minute vers gebakken. Ter plaatse te consumeren of mee te nemen naar de dijk! De eigenares Amélie deelt met plezier haar passie voor ijs om anderen gelukkig te maken!

TIP: Als summer special, kan je nu de Mojito Sundae proberen, gemaakt met verse muntijs, rum-caramel saus, limoen en munt-infused slagroom.

ADRES: Langestraat 18, 8400 Oostende

De lekkerste plant-based hotspots in Gent

Ley De Pooter-23 oktober 2024 om 16:10- Foto:

wayhomestudio via Freepik

Plantaardig eten is een voedingspatroon waarbij je vooral plant-based producten eet zoals fruit, groenten, noten, peulvruchten en zaden. Maar ook vervangers voor vlees en zuivel kunnen hierin passen. Het is dus niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor het milieu.

In Gent vind je in verhouding meer vegetarische restaurants dan in andere grote Europese hoofdsteden zoals Parijs of Londen. Daarom wordt het ook wel de 'veggiehoofstad' van Europa genoemd. Het is ook de eerste stad die het initiatief ‘Donderdag Veggiedag’ omarmde en heeft toegepast. Je hoeft hier dus niet ver te zoeken om lekker vegetarisch, vegan of plant-based te eten. Hieronder delen we enkele plant-based restaurants in Gent die je zeker moet proberen.

Oh!MA

Naughty dishes en nostalgic flavors vind je bij Oh!MA. In dit 100% plant-based restaurant worden echte klassiekers omgetoverd tot een heerlijke vegetarische variant. Zo heb je bijbvoorbeeld veggie stooflees ‘Oh!MA’ Stew of de Vol-OH!-Vent. Je kan ook kiezen voor een goeie burger met frietjes of pasta’s.

ADRES: Gebroeders Vandeveldestraat 6, 9000 Gent

Greenway

Het merk Greenway ken je waarschijnlijk wel van de vegetarische afdeling in je supermarkt. Ze maken namelijk plantaardige producten die sterk op vlees lijken qua smaak en textuur. Ideaal voor flexitartiërs en vleesliefhebbers die toch graag hun bijdrage leveren aan het klimaat en vlees niet helemaal kunnen missen. Maar wist je dat ze ook een restaurant hebben in het centrum van Gent? Je kan hier heerlijke curry’s met groenten, falafel pita’s, burgers en nog veel meer proberen!

ADRES: Nederkouter 42, 9000 Gent

Epiphany’s Kitchen

In een mooi interieur kan je bij Epiphany’s Kitchen genieten van prachtig gedresseerde gerechtjes. Het is er 100% gluten vrij en de basisgerechten zijn plantaardig met de optie om vlees of vis toe te voegen. Ze serveren hier vooral pizza en pasta maar je kan ook kiezen voor lekkere sharing dishes. In 2021 ontving Epiphany’s Kitchen de titel van Best Vegan Dinner Place!

ADRES: Burgstraat 10, 9000 Gent

Plant A Pizza

Plant A Pizza is de eerste 100% plant-based pizzeria van België. Hier worden de pizza’s gemaakt met verse, lokale en organische ingrediënten voor de beste smaken. Het deeg wordt op Napolitaanse wijze gemaakt met vegan mozzarella en gezonde toppings zoals aubergine, paddestoelen en verse basilicum. Als je gezellig binnen wil blijven kan je ook makkelijk je pizza bestellen via Deliveroo. Plant A Pizza kreeg zelfs 2 keer de prijs voor Vegan Award Winner.

ADRES: Geldmunt 49, 9000 Gent

Le Botaniste

Bij Le Botaniste word je verrast met lekkere, volledig plantaardige biologische maaltijden die goed zijn voor het lichaam en duurzaam voor onze planeet. Le Botaniste heeft naast Gent ook restaurants in Brussel en meerdere vestigingen in New York, waar het concept meteen aansloeg. Met hun motto: ‘Let food be the medicine’, serveren ze onder meer lekkere bowls, salades en veggie sushi rolls.


ADRES: Hoornstraat 13, 9000 Gent

Kotfood Battle: welke proteinepudding is het lekkerste?

Chelsy Vanlerberghe-23 oktober 2024 om 10:08

Studenten zijn tegenwoordig volop bezig met healthy food en hun macro’s tracken. Geen wonder dat producten met extra eiwitten super populair zijn. Na een zware training of gewoon als snelle, voedzame snack: proteïnepudding of kwark is een goede go-to. Daarom testte onze eigen food critic, PapiPesto, negen verschillende met vanillesmaak. Wie pakt de winst?

1. Danone HiPro (Colruyt)
Score: ★★★★
Prijs: €2,82 voor 160 gram
Prijs per 100 gram: €1,76

Met een luchtige textuur, zichtbare vanillespikkels en een subtiele vanillesmaak, is de Danone HiPro de onbetwiste winnaar. "Je proeft echt het verschil met andere opties, het is zacht en lekker,” zegt PapiPesto. Het enige minpunt? De prijs. Dit is de duurste optie in de test, maar als je bereid bent wat meer neer te leggen voor een kwaliteitsvolle eiwitboost, zit je goed.

2. Lindahls Nestlé (Colruyt)
Score: ★★★½
Prijs: €1,50 voor 150 gram
Prijs per 100 gram: €1,00

De Lindahls proteïnekwark scoort goed met zijn natuurlijke kleur en echte puddingtextuur. "Dit voelt als een échte pudding, in plaats van kwark”, merkt PapiPesto op. Met 15 gram eiwit is het een degelijke keuze voor je dagelijkse proteïneboost, maar qua smaak mist het nét dat beetje extra van de Danone.

3. Milbona (Lidl)
Score: ★★½
Prijs: €0,99 voor 200 gram
Prijs per 100 gram: €0,50

De grote verrassing van de test is de Milbona van Lidl. Ondanks zijn lage prijs heeft deze proteïnepudding de beste vanillesmaak van allemaal. "De smaak komt echt goed door, veel beter dan je zou verwachten voor deze prijs,” zegt PapiPesto. Met 20 gram proteïne per portie en een spotgoedkope prijs per 100 gram is dit zonder twijfel de beste budgetkeuze. De textuur is wel wat dik en de kleur oogt wat onnatuurlijk, maar voor wie vooral veel eiwitten wil binnenkrijgen zonder zijn portemonnee te plunderen, is dit een absolute aanrader.

Het is opvallend dat kwarkvarianten, met uitzondering van de Lindahl’s, over het algemeen minder goed scoren dan de echte proteïnepuddingen.

OVERZICHT

Colruyt - Danone HiPro
Prijs: €2,82 voor 160 gram
Yummie score: ★★★★

Colruyt - Lindahls Nestlé
Prijs: €1,50 voor 150 gram
Yummie score: ★★★½

Lidl - Milbona
Prijs: €0,99 voor 200 gram
Yummie score: ★★½

Carrefour - Sensation
Prijs: €2,65 voor 480 gram
Yummie score: ★★

Albert Heijn - AH
Prijs: €1,49 voor 200 gram
Yummie score: ★★

Albert Heijn - AH Protein kwark met yoghurt vanillesmaak
Prijs: €1,39 voor 200 gram
Yummie score: ★★

Colruyt - ALPRO plant proteïne
Prijs: €1,87 voor 200 gram
Yummie score: ★½

Albert Heijn - Melkunie vanilla quark
Prijs: €1,99 voor 200 gram
Yummie score: ★½

Ontdek meer