'NO CAP: Place Your Bets' onderzoekt gokcultuur bij Gen Z

Chelsy Vanlerberghe-01 juli 2024 om 09:21

Ooit al gedroomd van de grote winst met een kraslot? Je bent zeker niet de enige. Wedden op sportwedstrijden, krasloten kopen of gokken in het casino: één op de twee jongeren heeft het al eens gedaan. Maar is het allemaal zo onschuldig als het lijkt? In het nieuwe seizoen van ‘NO CAP: Place Your Bets’ dompelt reporter Camille Vanuxem zich onder in de intrigerende maar soms ook grimmige wereld van het gokken.

Negen procent van de gokkers is tussen de 18 en 21 jaar oud. En tijdens het WK Voetbal in 2022 verdubbelde het aantal gokkers. Die trend zet zich waarschijnlijk voort tijdens het EK in Duitsland.

Maar waarom is gokken zo hot onder Gen Z? Camille zoekt het uit. Ze laat zien hoe makkelijk het is om als jongere te gokken en hoe snel je verslaafd kunt raken. In vier afleveringen neemt Camille je mee in de wereld van spanning, adrenaline en de droom van snel geld.

Camille deelt haar eigen ervaring: “Eén op de twee jongeren heeft al eens gegokt en ik ben daar geen uitzondering op. Wie heeft er nog nooit gedroomd van de grote winst met een kraslotje? Maar wat als die droom verandert in frustratie, de verliezen blijven opstapelen en de realiteit van een gokverslaving om de hoek loert? Gokken is geen spelletje zonder risico’s en als je er eenmaal in zit, is het heel moeilijk om eruit te komen.”

In ‘NO CAP: Place Your Bets’ spreekt Camille af met jongeren wiens leven beïnvloed wordt door de gokcultuur. Van gokkers tot slachtoffers, ze onthult hoe sporters benaderd worden om vals te spelen en hoe voetbalbeloften inside info geven aan gokkers. Het 19-jarige tennistalent Amelie Van Impe vertelt hoe ze bedreigd wordt door gokkers die door haar geld verloren: “Ik krijg dagelijks berichten van gokkers", klinkt het. "Van bedreigingen dat ze me willen opzoeken tot eisen dat ik het geld terugbetaal. Ik heb ook al meegemaakt dat mijn familie wordt gecontacteerd, dus het gaat behoorlijk ver.”

Benieuwd? Je ziet het vanaf 4 juli op VTM GO.

Zet jezelf (of je bestie) in de bloemetjes met een plant-tattoo op campus

Chelsy Vanlerberghe-21 oktober 2024 om 09:08

Heb jij al ooit gehoord van een plant tattoo roadshow? Nee? Dat staat op het punt te veranderen. Groen van bij ons trekt de hele maand oktober langs verschillende campussen met dit coole concept. Ze komen langs met tijdelijke plant-tattoos van lokale bloemen en planten die je gewoon op je campus kan laten zetten.

Het idee? Jezelf of je vrienden in de bloemetjes zetten! Letterlijk. Met tijdelijke plant-tattoos kun je jezelf of anderen een persoonlijke touch geven, en dat maakt het extra speciaal! Je koppelt eigenschappen van jezelf of je vrienden aan specifieke planten of bloemen van eigen bodem. Het is een superleuke manier om je bestie een uniek compliment te geven en de lokale flora te vieren! Meer informatie en wanneer ze langskomen op jouw campus vind je hier.

Groen van bij ons

Groen van bij ons is een initiatief dat de lokale flora in de schijnwerpers zet. Het doel? Jou laten kennismaken met de wereld van inheemse bloemen en planten en de positieve vibe die ze met zich meebrengen. Want wist je dat planten een positieve impact kunnen hebben op jouw studentenleven?

Groen op kot? Betere concentratie!

Bloemen en planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Ze geven ook kleur aan je leven, zorgen voor een gezellige sfeer in je kot en dragen bij aan je mentale welzijn. Studies van UGent hebben aangetoond dat een groene omgeving kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van je concentratie. Dus, met planten op kot, scoor je misschien wel beter tijdens de examens!

Geen groene vingers? Geen probleem! Inheemse planten zijn vaak makkelijk te onderhouden, perfect voor studenten met een drukke agenda. Succulenten en vetplanten zijn ideale keuzes voor wie groen in zijn leven wil zonder veel tijd te besteden aan verzorging.

Daarnaast zorgen bloemen en planten gewoon voor een fijn gevoel. Wie wordt er nu niet blij van een bos bloemen? Wie bloemen of planten geeft, maakt gelukkig én wordt gelukkig!

Dus, wil jij jouw leven of dat van een ander opfleuren, maar ben je nog geen bloemen- en plantenexpert? Dan kan je via Groen van bij ons terecht voor een plantengids. Deze gids biedt handige tips en informatie over inheemse planten, zodat je eenvoudig de juiste keuzes kunt maken voor jouw kot. Handig!

Nog nooit zoveel luisteraars voor One Direction

Karen Luiken-21 oktober 2024 om 06:43

Sinds het overlijden van Liam Payne hebben er nog nooit zoveel mensen naar One Direction geluisterd. Muziekwebsite Comlpex meldt dat de band op de dag na de plotselinge dood van Liam het hoogste aantal luisteraars op één dag heeft behaald.

De muziek van One Direction werd op donderdag 17 oktober maar liefst 57,5 miljoen keer beluisterd. Ook staat de band, die in 2015 een pauze voor onbepaalde tijd aankondigde zodat alle leden solo konden gaan, volgens Forbes bovenaan de hitlijsten van de Britse tak van Spotify.

Afgelopen woensdag stierf Liam na een val van een balkon in Argentinië. De politie gaat er na onderzoek vanuit dat de zanger zelf van het balkon is gesprongen. Hij werd slechts 31 jaar.

Ontdek meer