'NO CAP: Place Your Bets' onderzoekt gokcultuur bij Gen Z

Chelsy Vanlerberghe-01 juli 2024 om 09:21

Ooit al gedroomd van de grote winst met een kraslot? Je bent zeker niet de enige. Wedden op sportwedstrijden, krasloten kopen of gokken in het casino: één op de twee jongeren heeft het al eens gedaan. Maar is het allemaal zo onschuldig als het lijkt? In het nieuwe seizoen van ‘NO CAP: Place Your Bets’ dompelt reporter Camille Vanuxem zich onder in de intrigerende maar soms ook grimmige wereld van het gokken.

Negen procent van de gokkers is tussen de 18 en 21 jaar oud. En tijdens het WK Voetbal in 2022 verdubbelde het aantal gokkers. Die trend zet zich waarschijnlijk voort tijdens het EK in Duitsland.

Maar waarom is gokken zo hot onder Gen Z? Camille zoekt het uit. Ze laat zien hoe makkelijk het is om als jongere te gokken en hoe snel je verslaafd kunt raken. In vier afleveringen neemt Camille je mee in de wereld van spanning, adrenaline en de droom van snel geld.

Camille deelt haar eigen ervaring: “Eén op de twee jongeren heeft al eens gegokt en ik ben daar geen uitzondering op. Wie heeft er nog nooit gedroomd van de grote winst met een kraslotje? Maar wat als die droom verandert in frustratie, de verliezen blijven opstapelen en de realiteit van een gokverslaving om de hoek loert? Gokken is geen spelletje zonder risico’s en als je er eenmaal in zit, is het heel moeilijk om eruit te komen.”

In ‘NO CAP: Place Your Bets’ spreekt Camille af met jongeren wiens leven beïnvloed wordt door de gokcultuur. Van gokkers tot slachtoffers, ze onthult hoe sporters benaderd worden om vals te spelen en hoe voetbalbeloften inside info geven aan gokkers. Het 19-jarige tennistalent Amelie Van Impe vertelt hoe ze bedreigd wordt door gokkers die door haar geld verloren: “Ik krijg dagelijks berichten van gokkers", klinkt het. "Van bedreigingen dat ze me willen opzoeken tot eisen dat ik het geld terugbetaal. Ik heb ook al meegemaakt dat mijn familie wordt gecontacteerd, dus het gaat behoorlijk ver.”

Benieuwd? Je ziet het vanaf 4 juli op VTM GO.

Amerikaanse stalker Taylor Swift opgepakt in Duitsland

Karen Luiken-19 juli 2024 om 08:15

Een Amerikaanse man is opgepakt op verdenking van het stalken van Taylor Swift. Dat gebeurde in Duitsland, waar de zangeres op dit moment is voor optredens van haar ‘The Eras Tour’.

De man werd gearresteerd nadat hij Taylor en haar vriend Travis Kelce had lastiggevallen op social media. Hij wordt in ieder geval tot zaterdag vastgehouden, wat betekent dat hij tot die tijd niet in de buurt kan komen van Taylor. De zangeres is tot en met vandaag in het Duitse Gelsenkirchen en reist daarna voor andere concerten door naar Hamburg en München.

“De bedreigingen waren zo ernstig dat gevaar voor beide personen niet kon worden uitgesloten”, zegt de politie van Gelsenkirchen over de berichten van de stalker.

Zesde seizoen 'Too Hot To Handle' vanaf nu te zien

Karen Luiken-19 juli 2024 om 08:12

Na wekenlang aftellen is het moment nu eindelijk daar. Het zesde seizoen van ‘Too Hot To Handle’ staat (voor een deel) op Netflix!

In het zesde seizoen staan er heel wat plottwists op het programma. Kijkers van het programma krijgen verrassing na verrassing te verwerken en krijgen niet alleen te maken met een nieuwe prijs, maar ook met nieuwe wendingen, een nieuwe sidekick van LANA die voor problemen zal zorgen én een aantal bekende gezichten.

Het zesde seizoen is opgedeeld in meerdere delen. De eerste vier afleveringen zijn vanaf vandaag op Netflix te zien. De overige afleveringen verschijnen een weekje later op 26 juli.

Ontdek meer