Kena: Bridge of Spirits nu verkrijgbaar op PlayStation en pc

Nico De Greef-22 september 2021 om 14:29

2021 is het jaar waarin veel grote en langverwachte games met uitstel te maken kregen. Ondanks dat langer moeten wachten op een release natuurlijk nooit leuk is, heeft het uitstellen van deze games wel één positief gevolg opgeleverd: een heleboel indiegames kregen zo hun verdiende moment in de spotlight. Hoewel deze games niet door grote bekende studio's zijn gemaakt, spelen en zien ze er wel uit als grote AAA-titels. Eerder dit jaar zagen we zo de parels It Takes Two en Lost in Random al voorbijkomen, en nu mogen gamers nog een titel aan dat lijstje toevoegen waar de harten van voornamelijk Disney- en Pixar-fans sneller van zullen kloppen.

Kena: Bridge of Spirits is de debuutgame van de nieuwe gamestudio Ember Lab en lijkt recht uit een Pixar-film te komen. De game draait om een jonge heroïne genaamd Kena, die met haar magische vaardigheden verloren zielen naar het hiernamaals helpt en wordt bijgestaan door schattige wezentjes genaamd de 'Rot'. Samen moeten ze een vloek zien op te heffen die een ooit zo majestueuze wereld in een nare en letterlijk rotte plek heeft veranderd.

In het spel kunnen spelers Rot-wezentjes verzamelen om nieuwe vaardigheden vrij te spelen en omgevingen te veranderen, terwijl ze het opnemen tegen gevaarlijke en corrupte geesten.

Kena: Bridge of Spirits is een kleurrijke en grafisch indrukwekkende actie-avonturen game die de grens tussen film en gaming zodanig vervaagt dat het haast lijkt alsof je zelf in een animatiefilm rond loopt. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc, en is dan ook een absolute aanrader voor liefhebbers van animatie.

May the Beans be with you: Fall Guys ontvangt crossover met Star Wars

Nico De Greef-04 mei 2024 om 14:25

Fall Guys-ontwikkelaar Mediatonic en Lucasfilm kondigen een samenwerking aan die verschillende op Star Wars-geïnspireerde kostuums naar de kleurrijke battle royal-game brengt. De skins zullen vanaf 7 tot en met 20 mei beschikbaar zijn in de Item Shop van het spel.

Spelers kunnen vanaf aanstaande week vier skins bemachtigen die zijn gemodelleerd naar karakters uit de film Star Wars: Return of the Jedi. Zo kunnen spelers zich binnenkort verkleden als Han Solo (al zittend op de top van de Millennium Falcon) en zijn trouwe sidekick Chewbacca, de bounty hunter Boba Fett en de iconische Stormtrooper.

Naast bovengenoemde skins zullen er ook nog een aantal andere cosmetische items te verkrijgen zijn, waaronder nameplates, emotes en een celebration-animatie die werd gebaseerd op de iconische Sarlacc Pit-scène uit de film. In deze scène duwt Han Solo per ongeluk de beruchte premiejager Boba Fett een grote put in waar een Sarlacc-monster (kenmerkend voor zijn vele tentakels) woont.

Funko Pop komt met eigen game

Nico De Greef-30 april 2024 om 21:07

Funko Pop heeft bekend gemaakt dat het nog dit najaar een game zal lanceren over de populaire verzamelfiguren.

Op 13 september zal Funko Pop het nieuwe spel Funko Fusion uitbrengen waarin spelers iconische momenten uit al hun favoriete films en tv-series opnieuw kunnen beleven, volledig in maffe Funko Pop-stijl natuurlijk.

Spelers kunnen kiezen uit een groot arsenaal speelbare karakters uit tal van tijdloze klassiekers en hedendaagse franchises waarmee ze vervolgens verschillende authentieke werelden kunnen gaan verkennen waaronder werelden gebaseerd op de films van Jurassic Park en Jurassic World, Jaws, The Mummy, The Walking Dead, The Umbrella Academy en Battlestar Galactica. Daarnaast kunnen spelers ook zelf hun eigen IP-fantasieën waarmaken door gekke mashups en crossovers te creëren.

Funko Fusion ondersteunt samenspel voor maximaal 4 spelers en is het allereerste videospel dat is gebaseerd op de bekende verzamelfiguren dat zal worden uitgebracht voor consoles en pc. De game wordt ontwikkeld door 10:10 Games, een studio die is samengesteld door voormalige werknemers van TT Games, bekend van de LEGO games.

Bekijk hier de reveal trailer van Funko Fusion:

Ontdek meer