Alles dat je moet weten over EA's nieuwste original 'Lost in Random'

Nico De Greef-04 september 2021 om 15:39

Jaarlijks verschijnen er een handvol indiegames die verborgen pareltjes blijken te zijn maar helaas niet genoeg aandacht krijgen in de schaduw van grote releases als de volgende Halo of Call of Duty. Misschien heb je in het voorbije jaar al wel eens van de game Lost in Random gehoord, misschien ook niet. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de meest betoverende game van dit jaar.

Het verhaal

Laten we beginnen met het verhaal. Lost in Random is een duistere sprookjesgame dat zich afspeelt in het fictieve koninkrijk Random, waar een kwaadaardige Queen het voor het zeggen heeft en waar het dagelijkse leven wordt bepaald door de worp van een vervloekte zwarte dobbelsteen. Dat zit namelijk zo: zodra een kind de leeftijd van 12 bereikt, bezoekt de koningin hen en wordt hun toekomst bepaald door een rol van de dobbelsteen. Wie een zes gooit, krijgt de eer om in het luxueuse kasteel van de koningin te wonen. Wie slechter dan een zes gooit, komt terecht op minder prettige plekken zoals Onecraft of Two-Town waar alle inwoners een gespleten persoonlijkheid vertonen. Jij speelt Even, een 11-jarig meisje die samen met Dicey, een kleine en magische dobbelsteen, door de verschillende rijken van Random reist om je geliefde zus terug te vinden.

(Lees verder onder de trailer)

De combat

Doorheen je avontuur door Random zul je regelmatig oog in oog komen te staan met de legers van de Queen en verwikkeld raken in gevechten. Deze gevechten zullen plaatsvinden in tactische bordspelarena's waar je met behulp van je slingshot, Dicey en een reeks magische speelkaarten je vijanden moet zien te verslaan. Speelkaarten zijn cruciaal in gevechten omdat ze je niet enkel van wapens (zoals een zwaard of pijl en boog) voorzien, maar ook van healing items, valstrikken en verdediging. Om kaarten te kunnen gebruiken moet je zogenaamde tokens verzamelen. Deze kun je verdienen door met je slingshot blauwe kristallen te verzamelen die vijanden op zich dragen. Zodra je voldoende tokens hebt verzameld, kun je kaarten in de strijd gooien. Sommige kaarten kosten slechts 1 token, terwijl andere kaarten meerdere tokens vereisen om te activeren. De hoeveelheid kaarten die je per beurt kan activeren wordt tevens bepaald door een worp met Dicey.

Verder kan je ook coole combo's creëeren met kaarten. Zo kan je bijvoorbeeld een monstertje oproepen die de blauwe kristallen van vijanden verzameld door te schreeuwen. Door een andere kaart te activeren waarmee je een geautomatiseerd kanon laat verschijnen, en deze vervolgens op het monstertje te te laten schieten, kan je zo een systeem creëeren dat vanzelf kristallen voor je verzameld. Voeg daar ook nog een effectkaart aan toe die schade berokkent aan vijanden wanneer ze hun kristallen verliezen en je hebt een ultieme combo in handen. En zo kan je nog ontelbare andere combo's maken zoals bijvoorbeeld je wapen een boost geven door er gif op te smeren.

(Lees verder onder de trailer)

Wanneer komt de game uit?

Lost in Random wordt ontwikkeld door de Zweedse indie-studio Zoink Games en komt uit op 10 september voor de PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, Switch en PC. Het spel wordt uitgegeven door Electronic Arts als onderdeel van het EA Originals-programma waarmee het bedrijf kleinere en onafhankelijke ontwikkelaars een financieel duwtje in de rug geeft.

BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

Populaire game ‘Farmville’ verkocht voor recordbedrag!

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:35

De grootste en duurste overname van een game ooit, dat record staat op naam van de game ‘Farmville’. Take-Two Interactive, de holding achter de ‘Grand Theft Auto’-franchise, heeft de maker van ‘Farmville', Zynga, opgekocht voor een recordbedrag van 11,2 miljard euro!

‘FarmVille’ bestaat al sinds 2009 en was een populaire game waarin je een eigen boerderij moest beheren. Op zijn piek werd de game zelfs door 84 miljoen mensen per maand gespeeld via Facebook. Vanaf 2020 werd de game niet langer ondersteund.

Wat er nu met Zynga, de makers van ‘Farmville’ zal gebeuren, is nog niet geweten.

Ontdek meer