Alles dat je moet weten over EA's nieuwste original 'Lost in Random'

Nico De Greef-04 september 2021 om 15:39

Elk jaar verschijnen er een aantal indiegames die verborgen parels blijken te zijn doordat ze helaas niet genoeg aandacht krijgen in de schaduw van grote releases als de volgende Halo of Call of Duty. Misschien heb je in het voorbije jaar al wel eens van de game Lost in Random gehoord, misschien ook niet. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de betoverende action-adventure game die wel eens de grootste verrassing van dit jaar kan worden.

Het verhaal

Lost in Random is een duistere sprookjesgame dat zich afspeelt in het fictieve koninkrijk Random, waar een kwaadaardige Queen het voor het zeggen heeft en waar het dagelijkse leven wordt bepaald door de worp van een vervloekte zwarte dobbelsteen. Dat zit namelijk zo: zodra een kind de leeftijd van 12 bereikt, bezoekt de koningin hen en wordt hun toekomst bepaald door een rol van de dobbelsteen. Wie een zes gooit, krijgt de eer om in het luxueuse kasteel van de koningin te wonen. Wie slechter dan een zes gooit, komt terecht op minder prettige plekken zoals Onecraft of Two-Town waar alle inwoners een gespleten persoonlijkheid vertonen. Jij speelt Even, een 11-jarig meisje die samen met Dicey, een kleine en magische dobbelsteen, door de verschillende rijken van Random reist om je geliefde zus terug te vinden.

(Lees verder onder de trailer)

De combat

Doorheen je avontuur door Random zul je regelmatig oog in oog komen te staan met de legers van de Queen en verwikkeld raken in gevechten. Deze gevechten zullen plaatsvinden in tactische bordspelarena's waar je met behulp van je slingshot, Dicey en een reeks magische speelkaarten je vijanden moet zien te verslaan. Speelkaarten zijn cruciaal in gevechten omdat ze je niet enkel van wapens (zoals een zwaard of pijl en boog) voorzien, maar ook van healing items, valstrikken en verdediging. Om kaarten te kunnen gebruiken moet je zogenaamde tokens verzamelen. Deze kun je verdienen door met je slingshot blauwe kristallen te verzamelen die vijanden op zich dragen. Zodra je voldoende tokens hebt verzameld, kun je kaarten in de strijd gooien. Sommige kaarten kosten slechts 1 token, terwijl andere kaarten meerdere tokens vereisen om te activeren. De hoeveelheid kaarten die je per beurt kan activeren wordt tevens bepaald door een worp met Dicey.

Verder kan je ook coole combo's creëeren met kaarten. Zo kan je bijvoorbeeld een monstertje oproepen die de blauwe kristallen van vijanden verzameld door te schreeuwen. Door een andere kaart te activeren waarmee je een geautomatiseerd kanon laat verschijnen, en deze vervolgens op het monstertje te te laten schieten, kan je zo een systeem creëeren dat vanzelf kristallen voor je verzameld. Voeg daar ook nog een effectkaart aan toe die schade berokkent aan vijanden wanneer ze hun kristallen verliezen en je hebt een ultieme combo in handen. En zo kan je nog ontelbare andere combo's maken zoals bijvoorbeeld je wapen een boost geven door er gif op te smeren.

Wanneer komt de game uit?

Lost in Random wordt ontwikkeld door de Zweedse indie-studio Zoink Games en komt uit op 10 september voor de PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, Switch en PC. Het spel wordt uitgegeven door Electronic Arts als onderdeel van het EA Originals-programma waarmee het bedrijf kleinere en onafhankelijke ontwikkelaars een financieel duwtje in de rug geeft.

SpongeBob 'multiverse'-game aangekondigd

Nico De Greef-18 september 2021 om 13:36

Kunnen we kinderen? Aye aye, kapitein! Na de revival van de cult-game SpongeBob SquarePants: Battle of Bikini Bottom op moderne consoles vorig jaar, mogen gamers en fans van 's werelds beroemde gele spons zich opmaken voor alweer een gloednieuw avontuur diep in de zee.

Game-uitgever THQ Nordic heeft gisterenavond namelijk SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake aangekondigd voor de PlayStation 4, Xbox One, Switch en PC. In deze nieuwe platformer van ontwikkelaar Purple Lamp Studios komen de vrienden SpongeBob en Patrick in het bezit van magische Zeemeermin-tranen die wensen vervullen. Wanneer ze per ongeluk verschillende portalen naar zogenaamde 'Wishworlds' openen, is het aan SpongeBob en Balloon-Patrick om hun vrienden te redden die verdwaald zijn geraakt in deze bizarre wenswerelden. Maar niet zonder het dragen van de juiste outfit, natuurlijk!

Spelers kunnen in totaal zeven verschillende spelwerelden verkennen die elk zijn gebaseerd op iconische locaties rechtstreeks uit de populaire cartoonreeks. Daarbij kunnen ze meer dan 30 verschillende kostuums aantrekken, waaronder onder andere SnailBob (een slak) en SpongeGar (een holbewoner).

Een releasedatum voor de game is helaas nog niet bekend. In de tussentijd kun je hieronder de geniale aankondigingstrailer bekijken:

Populaire sitcom The Office krijgt een mobiele game

Nico De Greef-16 september 2021 om 16:17

Ondanks het feit dat er al acht jaar geen nieuwe afleveringen van The Office meer zijn verschenen, is de Amerikaanse comedyserie anno 2021 nog steeds ongelooflijk populair. In 2020 jaar werd de sitcom nog uitgeroepen als de meest gestreamde serie (sorry Friends-fan) van dat jaar en binnenkort kunnen fans aan de slag met de allereerste mobiele game over de reeks.

In het spel The Office: Somehow We Manage moeten gamers ervoor zorgen dat het papierbedrijf Dunder Mifflin winst blijft maken. Aan het begin van het spel beschikken spelers over één bureau om papier te verkopen. Naarmate ze meer geld verdienen, kunnen ze meerdere bureau's kopen en deze upgraden om nog meer geld te verdienen. Onder meer de personages Michael Scott, Jim Halpert, Pam Beesly en Dwight Schrute komen in het spel voor, maar spelers kunnen zich ook verkleden als hun favoriete varianten van de karakters waaronder Prison Mike, Farmer Dwight en Three Hole Punch Jim.

Daarnaast kunnen spelers ook tal van leuke momenten uit de sitcom herbeleven. Zo zitten er in de game scènes verwerkt uit onder andere de afleveringen 'The Dundies' en 'Dinner Party'. Wekelijkse in-game events moeten er tot slot voor zorgen dat gamers zich nooit hoeven te vervelen.

The Office: Somehow We Manage wordt ontwikkeld door East Side Games in samenwerking met Universal Games en verschijnt later dit jaar voor iOS- en Android-smartphones. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Hieronder een aantal screenshots van het spel:

1
2
3
4
5

Ontdek meer