Alles dat je moet weten over EA's nieuwste original 'Lost in Random'

Nico De Greef-04 september 2021 om 15:39

Jaarlijks verschijnen er een handvol indiegames die verborgen pareltjes blijken te zijn maar helaas niet genoeg aandacht krijgen in de schaduw van grote releases als de volgende Halo of Call of Duty. Misschien heb je in het voorbije jaar al wel eens van de game Lost in Random gehoord, misschien ook niet. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de meest betoverende game van dit jaar.

Het verhaal

Laten we beginnen met het verhaal. Lost in Random is een duistere sprookjesgame dat zich afspeelt in het fictieve koninkrijk Random, waar een kwaadaardige Queen het voor het zeggen heeft en waar het dagelijkse leven wordt bepaald door de worp van een vervloekte zwarte dobbelsteen. Dat zit namelijk zo: zodra een kind de leeftijd van 12 bereikt, bezoekt de koningin hen en wordt hun toekomst bepaald door een rol van de dobbelsteen. Wie een zes gooit, krijgt de eer om in het luxueuse kasteel van de koningin te wonen. Wie slechter dan een zes gooit, komt terecht op minder prettige plekken zoals Onecraft of Two-Town waar alle inwoners een gespleten persoonlijkheid vertonen. Jij speelt Even, een 11-jarig meisje die samen met Dicey, een kleine en magische dobbelsteen, door de verschillende rijken van Random reist om je geliefde zus terug te vinden.

(Lees verder onder de trailer)

De combat

Doorheen je avontuur door Random zul je regelmatig oog in oog komen te staan met de legers van de Queen en verwikkeld raken in gevechten. Deze gevechten zullen plaatsvinden in tactische bordspelarena's waar je met behulp van je slingshot, Dicey en een reeks magische speelkaarten je vijanden moet zien te verslaan. Speelkaarten zijn cruciaal in gevechten omdat ze je niet enkel van wapens (zoals een zwaard of pijl en boog) voorzien, maar ook van healing items, valstrikken en verdediging. Om kaarten te kunnen gebruiken moet je zogenaamde tokens verzamelen. Deze kun je verdienen door met je slingshot blauwe kristallen te verzamelen die vijanden op zich dragen. Zodra je voldoende tokens hebt verzameld, kun je kaarten in de strijd gooien. Sommige kaarten kosten slechts 1 token, terwijl andere kaarten meerdere tokens vereisen om te activeren. De hoeveelheid kaarten die je per beurt kan activeren wordt tevens bepaald door een worp met Dicey.

Verder kan je ook coole combo's creëeren met kaarten. Zo kan je bijvoorbeeld een monstertje oproepen die de blauwe kristallen van vijanden verzameld door te schreeuwen. Door een andere kaart te activeren waarmee je een geautomatiseerd kanon laat verschijnen, en deze vervolgens op het monstertje te te laten schieten, kan je zo een systeem creëeren dat vanzelf kristallen voor je verzameld. Voeg daar ook nog een effectkaart aan toe die schade berokkent aan vijanden wanneer ze hun kristallen verliezen en je hebt een ultieme combo in handen. En zo kan je nog ontelbare andere combo's maken zoals bijvoorbeeld je wapen een boost geven door er gif op te smeren.

(Lees verder onder de trailer)

Wanneer komt de game uit?

Lost in Random wordt ontwikkeld door de Zweedse indie-studio Zoink Games en komt uit op 10 september voor de PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, Switch en PC. Het spel wordt uitgegeven door Electronic Arts als onderdeel van het EA Originals-programma waarmee het bedrijf kleinere en onafhankelijke ontwikkelaars een financieel duwtje in de rug geeft.

Walibi organiseert speciaal evenement voor gamers

Karen Luiken-08 augustus 2022 om 12:37

Je hebt nog tien dagen de tijd om je beste gaming skills naar boven te halen. Tien dagen totdat Walibi Gaming terugkeert. Na een succesvolle editie in 2019 is het hier-moet-je-bijzijn-evenement eindelijk terug!

Walibi Belgium heeft alles uit de kast gehaald om van 18 tot 21 augustus een fantastisch evenement neer te zetten dat helemaal in het teken staat van videogames. Vier dagen lang kunnen liefhebbers hun favoriete attracties combineren met allerlei soorten spellen. Ze krijgen zelfs de mogelijkheid om het in live sessies en toernooien op te nemen tegen meer dan 20 Pro Gamers en Streamers. De één is gespecialiseerd in Fortnite of Rocket League, de ander in Fifa of Trackmania.

1
2

Het evenement vindt plaats in het Tiki-Theater van Walibi, die voor de gelegenheid wordt getransformeerd in een heuse gaming arena. Je kunt er je grote esports helden ontmoeten, VR-experiences beleven, Pokémon spelen, race simulaties bekijken en je kwaliteiten laten zien tijdens een potje Drone Soccer.

Wie mee wil doen aan livesessies met professionele gamers, moet zich online even aanmelden. Het aantal beschikbare plekken is namelijk beperkt. Ook voor de reguliere toernooien is inschrijven verplicht.

Klik hier voor alle info!

1
2

Zien: meer gameplay van 'Disney Dreamlight Valley' gedropt

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 09:35

Vanaf september kan je in de langverwachte nieuwe game 'Disney Dreamlight Valley' jouw eigen Disney-dorp bouwen en avonturen beleven naast al jouw favoriete Disney-personages. en nu is er meer gameplay gedropt!

Het team van het Amerikaanse entertainmentkanaal IGN kreeg de kans om de game al eens uit te testen. Hun bevindingen bundelden ze in een 11-minuten-durende video op YouTube.

'Disney Dreamlight Valley' is een avontuurlijke levenssimulator met talloze missies, ontdekkingstochten en leuke activiteiten die je beleeft met bekende gezichten uit zowel oude als nieuwe Disney- en Pixar-films. Vergelijk het een beetje met 'The Sims'-games!

In het ooit idyllische Dreamlight Valley leefden Disney- en Pixar-personages in vrede met elkaar samen – totdat de Forgetting plaatsvond. Sindsdien wordt het dorp geteisterd door Night Thorns, die de vrolijke herinneringen aan deze magische plek hebben weggeveegd. De hopeloze bewoners van Dreamlight Valley kunnen geen kant op en hebben zich teruggetrokken achter de gesloten deuren van het Dream Castle.

Check hieronder de review van IGN!

De game zal vanaf 6 september beschikbaar zijn op de gekende consoles.

Ontdek meer