Studeren in een nachtclub? Het kan in Gent en Luik!

Karen Luiken-29 mei 2023 om 11:40- Foto:

Red Bull Content Pool

Helemaal klaar met overvolle bibliotheken, te veel afleiding of je eigen kot als studeerruimte? Red Bull snapt dat en brengt in juni daarom de Red Bull Study Club terug in nachtclubs in Gent en Luik.

Van dinsdag 6 tot en met donderdag 8 juni wordt nachtclub en concertzaal VIERNULVIER (Het vroegere 'De Vooruit') in Gent omgetoverd tot een walhalla voor studenten. Een week later, van 13 tot en met 15 juni, is het te doen bij Reflektor in Luik.

Naast een unieke studeerlocatie kun je op beide locaties gratis elektriciteit verwachten. WiFi, inspirerende pauzes met motivational speakers, handige goodies, en een voorraad ijskoude Red Bull. Afleiding nodig? Dat kun je terecht in de silent disco, de dagelijkse sportsessies of bij de lachclub.

Wie een plekje in de Red Bull Study Club wil veroveren, zal snel moeten zijn. Reserveren is helaas niet mogelijk en het aantal plaatsen is beperkt. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Check meer info via deze link!

Dit zijn signalen dat je kater serieuzer is dan je denkt

Chelsy Vanlerberghe-17 april 2024 om 09:31

De dag na je bent uitgegaan is hij er steevast opnieuw: die verdomde kater. Maar wat als je kater eigenlijk een alcoholvergiftiging is? Dit zijn de signalen die je moet herkennen.

De ernst van de kater hangt sterk af van hoeveel je hebt gedronken, wat je precies hebt gedronken, en hoe uitgedroogd je bent.

Moe zijn, je zwak voelen en hoofdpijn hebben zijn duidelijke symptomen van een kater. Misselijkheid, gevoeligheid voor fel licht en harde geluiden kunnen er ook bij horen. Maar die symptomen gaan na een tijdje uitkateren wel over.

Maar wat als de symptomen serieuzer zijn? Dan zou het kunnen dat je last hebt van alcoholvergiftiging. Dat is iets anders dan een gewone kater. Het kan zelfs beginnen terwijl je nog drinkt. Als je deze signalen bij jezelf of iemand anders opmerkt, moet je de hulpdiensten bellen:

  • Verwarring;
  • Overgeven;
  • Aanval;
  • Langzame ademhaling (minder dan acht keer per minuut) of onregelmatige ademhaling (meer dan 10 seconden tussen ademhalingen);
  • Blauwe of bleke huid;
  • Lage lichaamstemperatuur;
  • Moeite om bij bewustzijn te blijven;
  • Bewusteloosheid.

Het is belangrijk om de persoon die de symptomen ervaart warm te houden, hen rechtop te zetten en ervoor zorgen dat ze veel water drinken om uitdroging te voorkomen.

Hoe kun je dit allemaal vermijden? De logische oplossing is natuurlijk stoppen met drinken, maar bon, we weten allemaal dat dat niet zo makkelijk gaat. Dus: blijf zo gehydrateerd mogelijk en blijf water drinken tussen de alcoholische drankjes door.

PXL Esports gekwalificeerd voor België in belangrijke competitie

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 15:47

PXL Esports heeft zich opnieuw bewezen als referentie in de wereld van esports door zowel het Valorant- als het League of Legends-team te kwalificeren als de officiële vertegenwoordigers van België in de prestigieuze Amazon University Esports Masters (AUEM) competitie. Het is het tweede jaar op rij dat PXL Esports zich als favoriet en winnaar binnen Valorant kroont, terwijl het League of Legends-team voor het eerst een volledig Vlaams roster afvaardigt naar de AUEM.


Met een aantrekkelijke prijzenpot van €5.500 in het vooruitzicht, staan de teams van PXL Esports te popelen om hun krachten te meten op het Europese podium. Na een teleurstellend seizoen vorig jaar is de focus nu scherp gericht op het heroveren van de Europese glorie. Het Valorant-team van PXL Esports heeft al drie keer de prestigieuze Red Bull Campus Clutch gewonnen en staat nu klaar om de strijd aan te gaan met topconcurrenten uit heel Europa tijdens de AUEM. Het League of Legends-team, bestaande uit studenten van Hogeschool PXL, zal voor het eerst deelnemen aan de AUEM, vastbesloten om hun stempel te drukken op het Europese toneel.

Alexander Dumon, Esports coördinator bij Hogeschool PXL, benadrukt de inzet van de hogeschool voor de opkomende wereld van collegiale esports. Hij biedt professionele ondersteuning aan studenten die interesse hebben in gaming en esports, en is trots op de recente successen van PXL Esports. Dumon zegt: "Studenten kunnen bij mij terecht voor alles wat met gaming/esports te maken heeft. Samen bekijken we hoe Hogeschool PXL hen kan helpen binnen de esports industrie. Ik ben enorm trots op onze recente prestaties en kijk ernaar uit om op Europees niveau te schitteren met onze eigen studenten deze keer!"

PXL Esports belichaamt niet alleen de competitieve geest van de hogeschool, maar ook de groeiende esports-scene binnen België. Met verschillende universiteiten en hogescholen die de opkomst van esports omarmen, blijft PXL Esports een pionier in het bieden van onderwijs en ondersteuning aan studenten die hun passie voor esports willen volgen.

Ontdek meer