Moe opgestaan? Dit is wat je kan doen als je slecht hebt geslapen

Simon Smetryns-04 mei 2023 om 08:14- Foto:

Jamie Street via Unsplash

Slaapgebrek kan ons allemaal raken en het kan lastig zijn om de dag door te komen als je moe en uitgeput bent. Maar maak je geen zorgen, met de juiste aanpak kun je nog steeds een goede dag hebben.

Laten we beginnen met het eerste punt: op tijd opstaan. Het kan verleidelijk zijn om nog wat langer te blijven liggen, maar vergeet niet dat je niet op vakantie bent. Dus hup, uit bed!

Als je jezelf dan toch moe voelt, overweeg dan om een kopje koffie of een energiedrank te drinken. Maar pas op, als je teveel cafeïne drinkt, kan dat leiden tot een overactieve geest. Een slimme truc is om cafeïne af te wisselen met water, zodat je gehydrateerd blijft en niet overmatig cafeïne binnenkrijgt.

Eet voedzame maaltijden en snacks die je energie geven en je bloedsuikerspiegel stabiel houden, zoals volkorenbrood, muesli, noten, eieren, kip, groenten en fruit...

Als je echt behoefte hebt aan een dutje, kun je overwegen om een powernap te doen. Een korte slaap van ongeveer 10 tot 30 minuten is voldoende om je lichaam en geest te verfrissen en je energie te herstellen zonder dat je in een diepe slaap valt.

En vergeet niet om wat ontspanning te zoeken gedurende de dag.

Onthoud ook dat een goede nachtrust van groot belang is voor onze gezondheid en ons welzijn. Dus als je slaapproblemen hebt die aanhouden, aarzel dan niet om hulp te zoeken, dat kan bij je huisarts.

Cannabis verbetert orgasmes bij vrouwen: studie toont aan

Chelsy Vanlerberghe-19 juli 2024 om 17:20

Er is veel discussie rond het legaliseren van cannabis, maar hier is misschien wel een verrassende reden om het nog eens goed te overwegen. Een recente studie toont aan dat cannabis vrouwen kan helpen om veel makkelijker en vaker een orgasme te bereiken.

Een recente studie in het tijdschrift Sexual Medicine toont aan dat cannabis en andere THC-rijke producten vrouwen met seksuele problemen kunnen helpen bij het bereiken van een orgasme. Vrouwen die cannabis gebruikten vóór de seks met hun partner bereikten vaker en gemakkelijker een climax, en voelden zich over het algemeen meer tevreden met hun orgasmes.

Onderzoekster Suzanne Mulvehill, directeur van het Female Orgasm Research Institute en oprichter van het Women’s Cannabis Project, zegt dat dit onderzoek voor haar persoonlijk was. “Cannabis hielp mij mijn eigen orgasmeproblemen te overwinnen, iets waar ik meer dan 30 jaar mee worstelde. Dit inspireerde me om te onderzoeken of andere vrouwen ook baat hadden bij cannabis", vertelt ze.

In het onderzoek, waarbij meer dan 1.000 vrouwen werden bekeken, bleek dat vrouwen die cannabis gebruikten, hun frequentie van orgasmes met bijna 40% zagen stijgen. Ongeveer 89% van deze vrouwen kreeg vaker een orgasme met cannabis, tegenover 63% zonder. Ook steeg de tevredenheid van vrouwen met cannabis van 44% naar 86%, terwijl ontevredenheid flink daalde.

Hoewel cannabis niet een wondermiddel is en niet bij iedereen werkt, blijkt het voor veel vrouwen met orgasmeproblemen wel een hulpmiddel. Mulvehill hoopt in de toekomst een cannabis-gebaseerd medicijn te ontwikkelen voor dit probleem, als het goedgekeurd wordt in de VS.

5 tech-signalen dat je partner je bedriegt

Chelsy Vanlerberghe-19 juli 2024 om 16:30

Een radiopresentatrice die zich focust op tech en beveiliging heeft tips gedeeld over hoe je met de telefoon van je partner kunt ontdekken of je bedrogen wordt.

Radiopresentatrice Kim Komando legde uit dat de manier waarop iemand met hun telefoon omgaat en wat erop staat, je meer kan vertellen dan ze misschien willen prijsgeven. "Let goed op hoe ze met hun apparaten omgaan", zei Komando tegen de Daily Mail.

Ze gaf ook 5 signalen die zouden kunnen aanduiden dat je partner iets te verbergen heeft.

  1. Ze verbergen hun telefoon en meldingen: "Veel mensen draaien hun telefoon weg om hun privacy te beschermen, maar meestal verbergen ze hun telefoon niet voor hun partner. Hetzelfde geldt voor het schakelen tussen tabs in hun browser of het uitzetten van hun tablet", zegt de presentatrice. “Meldingen kunnen ook verraden dat iemand iets probeert te verbergen, dus het is gebruikelijk om ze uit te schakelen of te verbergen als je iets doet wat je niet wilt dat je partner ziet.”
  2. Ze gebruiken fake apps: Er zijn apps die eruitzien als iets heel anders, zoals Calculator Pro+, die cheaters gebruiken om hun ongepaste gesprekken te verbergen.
  3. Ze wissen te vaak hun geschiedenis: Wie dingen doet die niet oké zijn, probeert vaak alle sporen uit te wissen door hun geschiedenis regelmatig te wissen
  4. Ze hebben het altijd ‘druk met werk of school': Altijd bezig zijn kan een dekking zijn voor iets spicier. Sommige bedriegers gebruiken nep-google docs om informatie en communicatie te verbergen die ze niet willen dat ontdekt wordt. "Als je zo'n bestand opent, lijkt het eerste stuk op bedrijfsjargon of schoolwerk", legt ze uit. "Maar als je naar beneden scrolt, zie je het echte doel van het bestand. Online documenten zijn een handige manier om notities, foto’s en video’s met iemand anders te delen."
  5. Ze zijn altijd op dezelfde plek: Komando suggereerde ook om de locatiegeschiedenis van je partner te controleren om te zien of er één plek is die ze vaak bezoeken en die verdacht lijkt. Al lijkt dat voor ons een beetje toxic...

Ontdek meer