Moe opgestaan? Dit is wat je kan doen als je slecht hebt geslapen

Simon Smetryns-04 mei 2023 om 08:14- Foto:

Jamie Street via Unsplash

Slaapgebrek kan ons allemaal raken en het kan lastig zijn om de dag door te komen als je moe en uitgeput bent. Maar maak je geen zorgen, met de juiste aanpak kun je nog steeds een goede dag hebben.

Laten we beginnen met het eerste punt: op tijd opstaan. Het kan verleidelijk zijn om nog wat langer te blijven liggen, maar vergeet niet dat je niet op vakantie bent. Dus hup, uit bed!

Als je jezelf dan toch moe voelt, overweeg dan om een kopje koffie of een energiedrank te drinken. Maar pas op, als je teveel cafeïne drinkt, kan dat leiden tot een overactieve geest. Een slimme truc is om cafeïne af te wisselen met water, zodat je gehydrateerd blijft en niet overmatig cafeïne binnenkrijgt.

Eet voedzame maaltijden en snacks die je energie geven en je bloedsuikerspiegel stabiel houden, zoals volkorenbrood, muesli, noten, eieren, kip, groenten en fruit...

Als je echt behoefte hebt aan een dutje, kun je overwegen om een powernap te doen. Een korte slaap van ongeveer 10 tot 30 minuten is voldoende om je lichaam en geest te verfrissen en je energie te herstellen zonder dat je in een diepe slaap valt.

En vergeet niet om wat ontspanning te zoeken gedurende de dag.

Onthoud ook dat een goede nachtrust van groot belang is voor onze gezondheid en ons welzijn. Dus als je slaapproblemen hebt die aanhouden, aarzel dan niet om hulp te zoeken, dat kan bij je huisarts.

Is het ongezond om je eigen scheten te ruiken?

Simon Smetryns-23 mei 2023 om 08:13

Heb je weleens zo'n moment gehad waarop je wanhopig probeert een scheet in te houden, maar het gewoon niet lukt? Of je nu naast je lief in bed ligt of in gezelschap verkeert, soms wil je gewoon niet dat zo'n stinkbom van jou afgaat. Maar weet je? Mensen zouden je eigenlijk dankbaar moeten zijn als ze kunnen 'genieten' van jouw geurig wolkje.

Een onderzoek van de briljante geesten aan de Universiteit van Exeter onthult namelijk dat waterstofsulfide, een van de stoffen die scheten hun karakteristieke geur geven, verschillende positieve effecten op de gezondheid heeft. Ja, je leest het goed - jouw scheten worden nu officieel erkend als ware 'healthcare heroes', oftewel helden van de gezondheidszorg.

Waterstofsulfide kan er zelfs voor zorgen dat je minder kans hebt op een hele reeks onaangename aandoeningen. Kanker, hartaanvallen, beroertes, artritis en dementie zouden allemaal kunnen worden voorkomen met behulp van dit stinkende wondermiddel.

Aan het einde van het onderzoek concluderen de wetenschappers dat er nog veel meer onderzoek nodig is naar de fascinerende gezondheidseffecten van waterstofsulfide. Dus, wie weet, zullen we in de toekomst een revolutionaire therapie zien waarbij scheten worden voorgeschreven als medicijn.

Hebben: deze comfy zitzak kan je dragen als een sweater

Dieter Blarinckx-18 mei 2023 om 08:12

Hoewel wij hier in het Westen al enkele jaren niet zo’n fan meer zijn van zitzakken, zijn ze dat in Japan nog wél! Meer zelfs, daar is het ondertussen een heus mode-object geworden. Zo heeft nu een Japanse modemerk een draagbare zitzak ontworpen!

De Hanalolo Wearable Bean Bag Pillow moet je eigenlijk zien als een soort oversized vest of sweater. Het is dus letterlijk een comfy zitzak die je kan dragen in de koudere maanden. Hij is beschikbaar in drie maten (S, M en L) en is zo dus geschikt voor zowel tieners als volwassenen.

De speciale zitzakken zijn gemaakt van 100% polyester en hebben vier openingen voor je hoofd, armen en onderlichaam. Natuurlijk kun je ze ook als een gewone zitzak gebruiken, maar het echte plezier komt pas als je ze draagt. Zo kan je gewoon ergens neerploffen en altijd comfy zitten :D

Voor de Hanalolo Wearable Bean Bag Pillow betaal je je zo'n 150 euro. Je kan 'm hier bestellen!

Check hieronder een leuke video:

Ontdek meer