Moe opgestaan? Dit is wat je kan doen als je slecht hebt geslapen

Simon Smetryns-04 mei 2023 om 08:14- Foto:

Jamie Street via Unsplash

Slaapgebrek kan ons allemaal raken en het kan lastig zijn om de dag door te komen als je moe en uitgeput bent. Maar maak je geen zorgen, met de juiste aanpak kun je nog steeds een goede dag hebben.

Laten we beginnen met het eerste punt: op tijd opstaan. Het kan verleidelijk zijn om nog wat langer te blijven liggen, maar vergeet niet dat je niet op vakantie bent. Dus hup, uit bed!

Als je jezelf dan toch moe voelt, overweeg dan om een kopje koffie of een energiedrank te drinken. Maar pas op, als je teveel cafeïne drinkt, kan dat leiden tot een overactieve geest. Een slimme truc is om cafeïne af te wisselen met water, zodat je gehydrateerd blijft en niet overmatig cafeïne binnenkrijgt.

Eet voedzame maaltijden en snacks die je energie geven en je bloedsuikerspiegel stabiel houden, zoals volkorenbrood, muesli, noten, eieren, kip, groenten en fruit...

Als je echt behoefte hebt aan een dutje, kun je overwegen om een powernap te doen. Een korte slaap van ongeveer 10 tot 30 minuten is voldoende om je lichaam en geest te verfrissen en je energie te herstellen zonder dat je in een diepe slaap valt.

En vergeet niet om wat ontspanning te zoeken gedurende de dag.

Onthoud ook dat een goede nachtrust van groot belang is voor onze gezondheid en ons welzijn. Dus als je slaapproblemen hebt die aanhouden, aarzel dan niet om hulp te zoeken, dat kan bij je huisarts.

Red Bull lanceert waanzinnige ruiltocht doorheen Europa

Joyce Vander Auwera-13 februari 2024 om 14:30- Foto:

Red Bull Content Pool

Bereid je voor op het avontuur van je leven met Red Bull Can You Make It? Hier worden teams van over de hele wereld uitgedaagd om in zeven dagen Europa te doorkruisen: zonder geld, smartphone, vervoer of slaapplaats. Het enige betaalmiddel? Red Bull blikjes! Het doel is simpel: bereik de finish in Berlijn met het hoogste aantal punten. Drie Belgische teams maken dit jaar deel uit van dit onvergetelijke avontuur.

In 68 steden, waaronder Brussel en Oostende, wachten checkpoints met uitdagende opdrachten zoals koeien melken, muurklimmen, parachutespringen en zelfs een heuse F1-pitstop. Als kers op de taart moeten de teams dagelijks hun avonturen vloggen. De race begint op 21 mei 2024 vanuit Amsterdam, Barcelona, Boedapest, Kopenhagen of Milaan. Let's go!

Enkele feiten en cijfers:

  • 285 teams uit 63 landen nemen deel aan dit avontuur met elk 3 teamleden.
  • Het avontuur begint op 21 mei en duurt maximaal 7 dagen.
  • Met 5 startpunten en slechts 1 finish in Berlijn, belooft het een epische reis te worden.
  • Er zijn 68 checkpoints in 17 Europese landen, met geheime uitdagingen in België (Brussel en Oostende).
  • Teams kunnen punten verdienen door checkpoints te halen, uitdagingen te voltooien en dagelijks te vloggen.
  • In totaal zijn er 68.000 Red Bull blikjes beschikbaar, dat is meer dan 230 per team voor een hele week.
  • Deelnemers geven al hun persoonlijke bezittingen af en mogen alleen een lichte rugzak meenemen, inclusief een nieuwe smartphone met een speciale app voor het vastleggen en delen van hun avontuur in real-time.
  • De laatste editie was in 2018, met de finish in Amsterdam.

Inschrijven kan tot 31 maart 2024 via deze link, waar je een team van 3 personen samenstelt en een leuke video uploadt om te laten zien waarom jouw team deze uitdaging verdient. Uit alle Belgische inzendingen worden 3 teams geselecteerd voor het avontuur in mei. Good luck!

Red Bull Content Pool

Leukste party game! Antwoord snel of krijg een shock!

Simon Smetryns-15 december 2023 om 16:00

Clémentine en Gerben gingen op kot bij winnares Julie om er samen met haar vrienden het spannende Party & Co Shock You! van Jumbo te spelen. Echt een aanrader om te spelen als je met vrienden samen bent!

Alle info over het spel vind je hier.

Ontdek meer