Facebook lanceert eerste high tech zonnebril 'Ray-Ban Stories'

Christophe Moons-10 september 2021 om 04:22

Facebook heeft een nieuw speeltje uit. Grote baas Mark Zuckerberg sloeg de handen in elkaar met Ray-Ban om zijn "eerste échte generatie smart glasses" op de markt te droppen.

Zuckerberg kondigde het nieuws zelf aan op zijn Facebookpagina. "Met de Ray-Ban Stories kan je foto's en video's maken én delen met vrienden, je kan naar muziek en podcasts luisteren of zelfs bellen - en dat allemaal in the moment", klinkt het.

De bril, die qua concept verdacht veel weg heeft van de Spectacles van Snapchat, bevat een 5MP camera en kan filmpjes tot 30 seconden lang maken. Foto's maken of filmen, kan met een druk op de knop, maar ook hands-free met Facebook Assistant (voice commands). Muziek luisteren kan via de open-ear speakers en als je wil bellen, kan je gebruik maken van drie ingebouwde microfoons. Dankzij de implementatie van Beamforming-technologie en een specifiek algoritme worden achtergrondgeluiden onderdrukt voor een betere belervaring.

Ray-Ban Stories is gekoppeld aan de nieuwe Facebook View-app, waarmee je je stories gemakkelijk kan delen op - uiteraard - Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger, maar ook op TikTok, Snapchat, Twitter en andere apps. Met Facebook View kan je je content ook bewerken trouwens, maar als je de app liever niet installeert, kan je je foto's en video's ook gewoon op je gsm opslaan.

"Onze missie is om tools te helpen bouwen waarmee mensen zich altijd en overal verbonden kunnen voelen", klinkt het bij Facebook, dat voor de bril dus samenwerkte met Ray-Ban, maar ook met het Frans-Italiaanse bedrijf EssilorLuxottica dat (zonne)brillen designt.

Cool, maar wat met je privacy? Volgens Facebook, dat al vaak onder vuur kwam te liggen rond dit thema, hoeven we niets te vrezen. Het bedrijf bouwde zelfs een privacy microsite met guidelines over "hoe verantwoordelijk om te gaan met de Ray-Ban Stories". Belangrijk om weten als je stiekem stories wil snappen van je crush of tipsy vrienden: wanneer je foto's of filmpjes maakt, brandt er een LED lichtje op de bril.

De Ray-Ban Stories is online verkrijgbaar in 20 verschillende variaties in klassieke Ray-Ban-style: Wayfarer, Wayfarer Large, Round en Meteor en vijf kleuren met een reeks lenzen, waaronder helder, zon, overgang en sterkte. De bril kost 299 dollar, ongeveer 250 euro.

Klein detail: momenteel zijn er alleen verzendingen mogelijk in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië en Australië. In diezelfde landen kan je de bril trouwens ook gewoon in de winkel kopen. Voor België, Nederland en co is het nog even wachten.

Gerucht: iPhone 14 zou duurder zijn dan iPhone 13

Dieter Blarinckx-16 januari 2022 om 21:11

Het nieuwe jaar is intussen al twee weken bezig en dat wil ook zeggen dat er dit jaar weer een nieuwe iPhone komt. En daarrond draait de geruchtenmolen al op volle toeren. Zo zou de iPhone 14 naar verluidt nóg duurder worden dan zijn voorganger, de iPhone 13. Dat meldt de lifestylepagina Hypebeast.

Volgens hen zou de prijs maar liefst 100 dollar opslaan, in vergelijking met de iPhone 13. Het gaat dan over de 14 Pro en 14 Pro Max. Zo zou de gewone 14 Pro om een 1.099 dollar komen en de 14 Pro Max op 1.199. Een grote smak geld dus.

Maar het gaat dus om geruchten en niet om feiten. Apple zelf houdt de lippen stijf over de volgende generatie iPhones, as usual.

Stay tuned voor meer info!

Maak kans op de nieuwste OPPO Reno6!

Lola Obasuyi Van Acker-09 december 2021 om 16:30

De Reno6 Series laat gebruikers moeiteloos verbluffende portretvideo’s maken, dankzij krachtige camera’s en zelf ontwikkelde AI-functies.

Focus Tracking helpt dan weer bij het automatisch scherpstellen van video’s. De camera slaagt er zelf in het hoofdonderwerp te identificeren en consistent en gestaag te volgen.

“Ja maar mijn batterij...”
Maak je geen zorgen, dankzij de fast charging functionaliteit van de OPPO Reno6 is je smartphone in een mum van tijd weer ready to go! Hoe snel? In een halfuurtje tijd is hij klaar voor een hele dag gebruik!

Wil jij kans maken op de nieuwste OPPO Reno6? Doe dan mee aan onze wedstrijd hieronder en wie weet ben jij binnenkort in het bezit van deze fast charging smartphone!

Ontdek meer