Review: JBL Tour Range

Joyce Vander Auwera-05 oktober 2023 om 09:00

De JBL Tour Range, bestaande uit de JBL Tour One M2 over-ear koptelefoon en de JBL Tour Pro 2 draadloze oortjes, zijn producten die een maand lang intensief zijn getest door onze audio-expert, Sander. Hier zijn zijn bevindingen in een handig overzicht:

JBL Tour One M2 - Draadloze over-ear koptelefoon

We beginnen met de positieve punten.

  • Uitstekende Noise Canceling: De noise-canceling van de JBL Tour One M2 is opvallend goed en zorgt voor een serene luisterervaring, zelfs in rumoerige omgevingen.
  • Indrukwekkende Batterijduur: Met een lange batterijduur hoef je je geen zorgen te maken over opladen tijdens lange reizen of werksessies.
  • Comfortabel Draagbaar: Het lichte ontwerp maakt deze koptelefoon comfortabel om gedurende lange perioden te dragen, ideaal voor werk of reizen.
  • Kristalhelder Geluid: Het geluid is van nature helder en zuiver, zonder de noodzaak om veel aanpassingen te maken.
  • Multi-Device Connectiviteit: De mogelijkheid om met meerdere apparaten tegelijkertijd te verbinden maakt het handig om oproepen op je telefoon te beantwoorden terwijl je aan je computer werkt.
  • Aanpasbare Geluidsinstellingen: Via de app kun je eenvoudig bassniveaus en andere geluidsvoorkeuren aanpassen.
  • True-Adaptive Noise Cancelling: Het vermogen van de koptelefoon om automatisch het volume te verlagen wanneer iemand spreekt, verbetert de communicatie zonder de muziek te onderbreken.
  • Aanpasbare Bass: Sommigen kunnen de bass in het begin als te intens ervaren, maar gelukkig is dit via de app aanpasbaar.
Nu de iets mindere puntjes.
  • Design Opmerking: Het uiterlijk van de koptelefoon komt misschien een beetje goedkoop over vanwege het kunststof materiaal.
  • Kraakgeluiden: Er zijn incidentele kraakgeluiden waargenomen wanneer je je wenkbrauwen optrekt of beweegt, wat een klein ongemak kan zijn.
1
2

JBL Tour Pro 2 - Draadloze oordopjes

We beginnen met de positieve punten.

  • Uitstekende Oproepkwaliteit: Met zes microfoons bieden de JBL Tour Pro 2-oortjes altijd een uitstekende verstaanbaarheid tijdens telefoongesprekken.
  • Krachtige Noise Canceling: De oortjes bieden ook een indrukwekkende noise cancelling functie voor een duidelijke audio-ervaring.
  • Langdurig Draagcomfort: Dankzij het lichte gewicht zijn de oortjes comfortabel om gedurende lange tijd te dragen.
  • Aanpasbaar Geluid: De geluidskwaliteit is over het algemeen goed, maar de bass kan voor sommigen te intens zijn, wat echter makkelijk via aanpassingen kan worden gecorrigeerd.
  • Lange Batterijduur: De batterij van de oortjes gaat aanzienlijk lang mee, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over frequente oplaadbeurten.
Nu de iets mindere puntjes.
  • Oversized Doosje: Het doosje voor het opladen van de oortjes is relatief groot en onhandig, wat niet erg praktisch kan zijn voor dagdagelijks gebruik.
  • Onbedoelde Pauze: De touch bediening op de oortjes kan soms per ongeluk de muziek pauzeren bij het plaatsen van de oortjes.
  • Prijs: De JBL Tour Pro 2-oortjes worden als duur beschouwd, wat een belangrijke factor kan zijn bij de beslissing om ze aan te schaffen.

Kortom, de JBL Tour Range biedt indrukwekkende geluidskwaliteit, krachtige noise cancelling mogelijkheden en comfortabele draagbaarheid, hoewel sommige kleine tekortkomingen zoals het uiterlijk en prijs overwogen moeten worden bij het maken van een keuze. De aanpasbaarheid van geluidsinstellingen via de app maakt deze producten echter aantrekkelijk voor audioliefhebbers die op zoek zijn naar een gepersonaliseerde luisterervaring.

Koop de JBL Tour One M2 hier en de Tour Pro 2 hier.

1
2

Billie Eilish komt met nieuwe tour naar Europa

Karen Luiken-30 april 2024 om 15:21

Goed en slecht nieuws voor fans van Billie Eilish. Het goede nieuws is dat de zangeres een nieuwe wereldtournee heeft aangekondigd. Het slechte nieuws is dat ze België helaas overslaat.

Volgende maand brengt Billie haar derde album ‘Hit Me Hard and Soft’ uit en om die plaat te promoten, gaat ze vanaf september op wereldtournee. Ze begint in Quebec en vliegt vervolgens door naar allerlei steden in Noord-Amerika en Australië, om vervolgens in april in Europa te arriveren. Daar bezoekt ze de steden Stockholm, Oslo, Kopenhagen, Hannover, Amsterdam, Berlijn, Keulen, Praag, Krakau, Wenen, Bologna, Parijs en Barcelona. De reis gaat in juli verder in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

België komt helaas niet aan de beurt, maar gelukkig geeft Billie wel drie (!) concerten in Amsterdam waar Belgische fans naartoe zouden kunnen. De data staan gepland voor 4, 5 en 7 mei 2025. Kaartjes hiervoor gaan vanaf vrijdag in de verkoop.

Blackwave. tegen Compact Disk Dummies in Red Bull Soundclash

Chelsy Vanlerberghe-30 april 2024 om 08:43

Red Bull SoundClash palmt op donderdag 7 november 2024 de Lotto Arena in voor een onvergetelijke live show: blackwave. vs Compact Disk Dummies. Ze nemen het op tegen elkaar op twee stages recht tegenover elkaar. En jij kiest wie wint!

Vijf rondes lang proberen de twee bands jou te overtuigen met unieke versies van hun bekendste nummers, verrassende covers en de coolste secret guests. 'The Reeling' met een symfonisch orkest? Wie weet! En waarom niet 'a-okay' in een death metal-versie?

Een applausmeter is de onverbiddelijke scheidsrechter. De band die het meeste aantal decibels haalt, wint de ronde. Wie de meeste rondes wint, ​ gaat met de trofee naar huis. Zowel Compact Disk Dummies en blackwave. beloven de Lotto Arena te doen daveren op haar grondvesten. Wil je daarbij zijn? Koop dan nu je tickets via deze link.

Ontdek meer