Kunstenaar simuleert doodervaring met VR en medische tech

Nezir Yikik-19 april 2023 om 17:00- Foto:

Sean Fennessy

Ben je klaar voor een retour naar het hiernamaals? Stel je voor dat je gewichtloos en omringd bent door een tunnel van licht, terwijl je de oversteek maakt naar de andere kant. De nieuwste VR-technologie geeft je een glimp van wat er mogelijks na de dood komt. Benieuwd?

Passing Electrical Storms’ is een interactieve VR-ervaring met een ongekende kijk op de wereld na de dood. Of je nu geïnteresseerd bent in de sensatie van het zweven of in de overweldigende tunnel van licht, de exhibitie heeft het allemaal.

De ervaring neemt je mee door de verschillende stadia van de dood, van het loslaten van je lichaam tot het betreden van het hiernamaals. Ook je doodsoorzaak is deels te personaliseren. Kom je om het leven door een auto-ongeluk, hartaanval of ziekenhuisopname? There’s a simulation for that!

De Australische kunstenaar Shaun Gladwell, simuleert de doodervaring met behulp van virtual reality- en medische technologieën. Op gebied van beeld en geluid is de ervaring ook een stuk realistischer. De ervaring is intens en meeslepend. Zorg dus dat je geestelijk en emotioneel klaar bent voor deze virtuele doodervaring.

Wil je zelf eens afreizen naar het hiernamaals? Dan moet je er wel wat voor over hebben, want de exhibitie bevindt zich in Melbourne, Australië. Meer info over ‘Passing Electrical Storms’ vind je terug op de website van The Potter Centre: NGV Australia.

5 tech-signalen dat je partner je bedriegt

Chelsy Vanlerberghe-19 juli 2024 om 16:30

Een radiopresentatrice die zich focust op tech en beveiliging heeft tips gedeeld over hoe je met de telefoon van je partner kunt ontdekken of je bedrogen wordt.

Radiopresentatrice Kim Komando legde uit dat de manier waarop iemand met hun telefoon omgaat en wat erop staat, je meer kan vertellen dan ze misschien willen prijsgeven. "Let goed op hoe ze met hun apparaten omgaan", zei Komando tegen de Daily Mail.

Ze gaf ook 5 signalen die zouden kunnen aanduiden dat je partner iets te verbergen heeft.

  1. Ze verbergen hun telefoon en meldingen: "Veel mensen draaien hun telefoon weg om hun privacy te beschermen, maar meestal verbergen ze hun telefoon niet voor hun partner. Hetzelfde geldt voor het schakelen tussen tabs in hun browser of het uitzetten van hun tablet", zegt de presentatrice. “Meldingen kunnen ook verraden dat iemand iets probeert te verbergen, dus het is gebruikelijk om ze uit te schakelen of te verbergen als je iets doet wat je niet wilt dat je partner ziet.”
  2. Ze gebruiken fake apps: Er zijn apps die eruitzien als iets heel anders, zoals Calculator Pro+, die cheaters gebruiken om hun ongepaste gesprekken te verbergen.
  3. Ze wissen te vaak hun geschiedenis: Wie dingen doet die niet oké zijn, probeert vaak alle sporen uit te wissen door hun geschiedenis regelmatig te wissen
  4. Ze hebben het altijd ‘druk met werk of school': Altijd bezig zijn kan een dekking zijn voor iets spicier. Sommige bedriegers gebruiken nep-google docs om informatie en communicatie te verbergen die ze niet willen dat ontdekt wordt. "Als je zo'n bestand opent, lijkt het eerste stuk op bedrijfsjargon of schoolwerk", legt ze uit. "Maar als je naar beneden scrolt, zie je het echte doel van het bestand. Online documenten zijn een handige manier om notities, foto’s en video’s met iemand anders te delen."
  5. Ze zijn altijd op dezelfde plek: Komando suggereerde ook om de locatiegeschiedenis van je partner te controleren om te zien of er één plek is die ze vaak bezoeken en die verdacht lijkt. Al lijkt dat voor ons een beetje toxic...

Oplaadpoort iPhone kapot? Zo fix je het

Chelsy Vanlerberghe-19 juli 2024 om 14:42

Problemen met het opladen van je iPhone? Volgens een expert hoef je niet naar de reparatiewinkel te gaan om het op te lossen. En kan je het gewoon thuis zelf fixen.

iPhone-reparatie-expert @idoctoruki heeft op TikTok onthuld hoeveel mensen naar zijn winkel komen met vragen over hun oplaadpoort.

"Jullie lijken deze video's over oplaadpoorten echt leuk te vinden," begon hij de video.

"En ik lieg niet als ik zeg dat dit ons meest voorkomende probleem in de winkel is. En eerlijk gezegd, het is zo'n goede inkomstenbron dat we het gewoon niet kunnen weigeren, hoewel we weten dat je het thuis kunt doen met een tandenstoker."

Zorg er dus voor dat de telefoon is uitgeschakeld, pak een tandenstoker en schraap al het vuil eruit.

Dat is alles, blijkbaar.

Apple suggereert daarentegen dat je je oplaadkabel en USB-adapter moet controleren op tekenen van schade, zoals breuken of verbogen pinnen.

Zo staat het uitgelegd op hun supportpagina:

"Gebruik geen beschadigde accessoires. Gebruik een stopcontact en controleer of er stevige verbindingen zijn tussen je oplaadkabel, USB-wandadapter en stopcontact of AC-voedingskabel, of probeer een ander stopcontact.

Verwijder eventueel vuil uit de oplaadpoort aan de onderkant van je apparaat en steek je oplaadkabel stevig in je apparaat. Als de oplaadpoort beschadigd is, moet je apparaat waarschijnlijk worden gerepareerd. Breng je apparaat, oplaadkabel en oplaadadapter naar een Apple Store of een door Apple erkende serviceprovider voor evaluatie. Je kunt ook contact opnemen met Apple Support'".

Ontdek meer