Ben jij al een content creator of leg je alles al vast met je smartphone? Maak dan kennis met Sony’s nieuwste vlogcamera, de ZV-1 II en word een pro in het creëren van YouTube- en social media video’s. Deze compacte camera zit boordevol functies die jouw creativiteit naar een hoger niveau zullen tillen.
Ontdek deze nieuwe (en geweldige) vlogcamera van Sony: de ZV-1 II
Laten we het eerst hebben over die ultra-groothoek zoomlens. De ZEISS 18-50mm F1.8-4 optische groothoeklens is ideaal om te vloggen, selfies te maken, te filmen in kleine ruimtes en na het inzoomen mooie details te filmen.
Ben je niet echt een vlogger maar wil je jouw beelden wel een prachtige bioscooplook geven? Met deze compacte/kleine camera kan dat aan de hand van de Cinematic Vlog-instelling. Met slechts één tik op het scherm krijg je dat epische bioscoopformaat (2,35:1) en een beeldsnelheid van 24fps. Je kan ook kiezen tussen verschillende LOOKs en MOODs om een unieke feel te creëren. En vergeet die Bokeh-switch niet, waarmee je professionele achtergrond-onscherpte kunt creëren.
We weten allemaal hoe belangrijk snel en correct scherpstellen is, vooral als je in 4K opneemt. De ZV-1 II heeft hetzelfde snelle hybride autofocussysteem als in de Sony Alpha-serie camera's. Met de functies Touch Focus, Touch Tracking en Touch Shutter kan je onderwerpen eenvoudig scherpstellen, volgen en fotograferen door het onderwerp op het beeldscherm aan te raken.
Een goede klankopname is minstens even belangrijk als de beeldkwaliteit. De ZV-1 II heeft een slimme microfoon die zich aanpast aan waar het geluid vandaan komt. Hij herkent gezichten en past de microfoon aan voor het beste geluid. De camera heeft een prima front en back micro waarbij de microfoon zowel vóór als achter de camera het geluid goed opneemt. Als creator kan je ook zelf kiezen welke microfoon de camera moet gebruiken om zo weinig mogelijk onnodig omgevingsgeluid op te nemen. Het meegeleverde windscherm zorgt voor een heldere opname van de spreker buitenshuis.
Maar dat is nog niet alles! Je kunt je geweldige creaties ook super makkelijk delen met je vrienden. Sluit de ZV-1 II aan op je smartphone via de Sony Creators'-app en deel je video's meteen op social media. En als je wilt livestreamen, sluit je hem gewoon aan op je computer met een USB-kabel en je hebt meteen een pro webcam.
Deze geweldige camera is verkrijgbaar voor ca. €1000. Dus waar wacht je nog op? Pak je ZV-1 II en laat je creativiteit de vrije loop.
Google stopt met de Chromecast
Google stopt met de verkoop van hun Chromecast. Na meer dan elf jaar verdwijnt dit populaire tv-gadget. Maar geen paniek, er komt iets nieuws aan: de Google TV Streamer.
Je kunt de huidige Chromecast met Google TV nog een paar weken kopen, maar Google waarschuwt: op is op. Ze blijven voorlopig nog software- en beveiligingsupdates sturen, maar hoe lang dat duurt, is onbekend. Wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen Chromecasts verkocht.
Sinds de originele Chromecast uit 2013 is de technologie volgens Google enorm geëvolueerd. "We hebben flink geïnvesteerd in het integreren van Google Cast-technologie in miljoenen tv's, waaronder Android TV. Nu zetten we de volgende stap om streaming-apparaten nog slimmer te maken voor jouw smart-tv."
Google heeft intussen hun nieuwe streamingspeler onthuld: de Google TV Streamer. Deze opvolger van de Chromecast heeft betere specificaties en ondersteunt ook smart home-standaarden zoals Thread en Matter. Vanaf 24 september kun je deze nieuwe gadget scoren voor 119 euro.
Een radiopresentatrice die zich focust op tech en beveiliging heeft tips gedeeld over hoe je met de telefoon van je partner kunt ontdekken of je bedrogen wordt.
Radiopresentatrice Kim Komando legde uit dat de manier waarop iemand met hun telefoon omgaat en wat erop staat, je meer kan vertellen dan ze misschien willen prijsgeven. "Let goed op hoe ze met hun apparaten omgaan", zei Komando tegen de Daily Mail.
Ze gaf ook 5 signalen die zouden kunnen aanduiden dat je partner iets te verbergen heeft.
- Ze verbergen hun telefoon en meldingen: "Veel mensen draaien hun telefoon weg om hun privacy te beschermen, maar meestal verbergen ze hun telefoon niet voor hun partner. Hetzelfde geldt voor het schakelen tussen tabs in hun browser of het uitzetten van hun tablet", zegt de presentatrice. “Meldingen kunnen ook verraden dat iemand iets probeert te verbergen, dus het is gebruikelijk om ze uit te schakelen of te verbergen als je iets doet wat je niet wilt dat je partner ziet.”
- Ze gebruiken fake apps: Er zijn apps die eruitzien als iets heel anders, zoals Calculator Pro+, die cheaters gebruiken om hun ongepaste gesprekken te verbergen.
- Ze wissen te vaak hun geschiedenis: Wie dingen doet die niet oké zijn, probeert vaak alle sporen uit te wissen door hun geschiedenis regelmatig te wissen
- Ze hebben het altijd ‘druk met werk of school': Altijd bezig zijn kan een dekking zijn voor iets spicier. Sommige bedriegers gebruiken nep-google docs om informatie en communicatie te verbergen die ze niet willen dat ontdekt wordt. "Als je zo'n bestand opent, lijkt het eerste stuk op bedrijfsjargon of schoolwerk", legt ze uit. "Maar als je naar beneden scrolt, zie je het echte doel van het bestand. Online documenten zijn een handige manier om notities, foto’s en video’s met iemand anders te delen."
- Ze zijn altijd op dezelfde plek: Komando suggereerde ook om de locatiegeschiedenis van je partner te controleren om te zien of er één plek is die ze vaak bezoeken en die verdacht lijkt. Al lijkt dat voor ons een beetje toxic...
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 13/09 Niall Horan
- 13/09 Niall Horan
- 13/09 Olga Leyers
- 14/09 Marie Verhulst
- 16/09 Flo Rida