Ontdek deze nieuwe (en geweldige) vlogcamera van Sony: de ZV-1 II

Simon Smetryns-09 augustus 2023 om 16:16

Ben jij al een content creator of leg je alles al vast met je smartphone? Maak dan kennis met Sony’s nieuwste vlogcamera, de ZV-1 II en word een pro in het creëren van YouTube- en social media video’s. Deze compacte camera zit boordevol functies die jouw creativiteit naar een hoger niveau zullen tillen.

Laten we het eerst hebben over die ultra-groothoek zoomlens. De ZEISS 18-50mm F1.8-4 optische groothoeklens is ideaal om te vloggen, selfies te maken, te filmen in kleine ruimtes en na het inzoomen mooie details te filmen.

Ben je niet echt een vlogger maar wil je jouw beelden wel een prachtige bioscooplook geven? Met deze compacte/kleine camera kan dat aan de hand van de Cinematic Vlog-instelling. Met slechts één tik op het scherm krijg je dat epische bioscoopformaat (2,35:1) en een beeldsnelheid van 24fps. Je kan ook kiezen tussen verschillende LOOKs en MOODs om een unieke feel te creëren. En vergeet die Bokeh-switch niet, waarmee je professionele achtergrond-onscherpte kunt creëren.

We weten allemaal hoe belangrijk snel en correct scherpstellen is, vooral als je in 4K opneemt. De ZV-1 II heeft hetzelfde snelle hybride autofocussysteem als in de Sony Alpha-serie camera's. Met de functies Touch Focus, Touch Tracking en Touch Shutter kan je onderwerpen eenvoudig scherpstellen, volgen en fotograferen door het onderwerp op het beeldscherm aan te raken.

Een goede klankopname is minstens even belangrijk als de beeldkwaliteit. De ZV-1 II heeft een slimme microfoon die zich aanpast aan waar het geluid vandaan komt. Hij herkent gezichten en past de microfoon aan voor het beste geluid. De camera heeft een prima front en back micro waarbij de microfoon zowel vóór als achter de camera het geluid goed opneemt. Als creator kan je ook zelf kiezen welke microfoon de camera moet gebruiken om zo weinig mogelijk onnodig omgevingsgeluid op te nemen. Het meegeleverde windscherm zorgt voor een heldere opname van de spreker buitenshuis.

Maar dat is nog niet alles! Je kunt je geweldige creaties ook super makkelijk delen met je vrienden. Sluit de ZV-1 II aan op je smartphone via de Sony Creators'-app en deel je video's meteen op social media. En als je wilt livestreamen, sluit je hem gewoon aan op je computer met een USB-kabel en je hebt meteen een pro webcam.

Deze geweldige camera is verkrijgbaar voor ca. €1000. Dus waar wacht je nog op? Pak je ZV-1 II en laat je creativiteit de vrije loop.

Met iOS 18 kan je telefoongesprekken opnemen

Chelsy Vanlerberghe-10 juni 2024 om 23:45

Apple introduceert in iOS 18 de mogelijkheid om telefoongesprekken op te nemen en te transcriberen. Maar don't worry, als iemand je gesprek zou opnemen, krijg je daar wel een melding van.

In de nieuwe opname-optie in de Telefoon-app zie je een geluidswave en de opnametijd. Het gesprek wordt getranscribeerd in de Notities-app, waar je met het nieuwe Apple Intelligence AI-systeem een samenvatting kunt maken. Ook vanuit de Notities-app kun je audio opnemen en transcriberen. Handig voor als je via je telefoon aan een groepsproject werkt!

Maar... volgens de iOS 18-previewpagina van Apple is transcriptie op dit moment enkel beschikbaar in Engels, Spaans, Duits, Frans, Japans, Mandarijn Chinees, Kantonees en Portugees.

iOS 18 biedt nog veel meer leuke functies, zoals Apple Intelligence, een aanpasbare startpagina, verbeteringen in het Bedieningspaneel, betere Tapback-reacties en meer.

Dit is waarom het belangrijk is je iPhone even te updaten

Chelsy Vanlerberghe-22 mei 2024 om 12:39

Apple heeft een belangrijke update uitgebracht voor alle iPhone-gebruikers, en het is cruciaal dat je je instellingen controleert en je iPhone zo snel mogelijk bijwerkt. Er is namelijk een beveiligingsprobleem opgedoken waarbij verwijderde foto's weer opduiken, soms zelfs maanden of jaren later.

Normaal gezien blijven verwijderde foto's nog 30 dagen staan in de 'Recent Verwijderd' map voordat ze definitief worden gewist. Maar nu hebben sommige gebruikers gemeld dat verwijderde foto's maanden, soms zelfs jaren later, weer opduiken.

Gelukkig heeft Apple snel gereageerd en een beveiligingsupdate uitgerold om dit 'zeldzame probleem' aan te pakken. iOS 17.5.1 staat klaar voor alle iPhone-gebruikers en bevat belangrijke bugfixes.

Deze update komt nadat Reddit-gebruikers hun ervaringen hebben gedeeld, van ongewenste nudes tot foto's van ex-boyfriends die uit de digitale dood herrezen waren. En veel mensen waren bezorgd dat hun oude foto's zouden verschijnen op apparaten die ze aan iemand anders hebben verkocht of gegeven.

Het is begrijpelijk dat niemand oude foto's wil zien opduiken, vooral niet als ze bewust zijn verwijderd. Dus, hoe kom je aan deze update? Simpel: ga naar je Instellingen, scrol naar beneden naar 'Algemeen' en tik op 'Software-update'. Je kunt dan kiezen om nu bij te werken of vanavond.

Met de update hoopt Apple het probleem te hebben opgelost.

Ontdek meer