Ontdek deze nieuwe (en geweldige) vlogcamera van Sony: de ZV-1 II

Simon Smetryns-09 augustus 2023 om 16:16

Ben jij al een content creator of leg je alles al vast met je smartphone? Maak dan kennis met Sony’s nieuwste vlogcamera, de ZV-1 II en word een pro in het creëren van YouTube- en social media video’s. Deze compacte camera zit boordevol functies die jouw creativiteit naar een hoger niveau zullen tillen.

Laten we het eerst hebben over die ultra-groothoek zoomlens. De ZEISS 18-50mm F1.8-4 optische groothoeklens is ideaal om te vloggen, selfies te maken, te filmen in kleine ruimtes en na het inzoomen mooie details te filmen.

Ben je niet echt een vlogger maar wil je jouw beelden wel een prachtige bioscooplook geven? Met deze compacte/kleine camera kan dat aan de hand van de Cinematic Vlog-instelling. Met slechts één tik op het scherm krijg je dat epische bioscoopformaat (2,35:1) en een beeldsnelheid van 24fps. Je kan ook kiezen tussen verschillende LOOKs en MOODs om een unieke feel te creëren. En vergeet die Bokeh-switch niet, waarmee je professionele achtergrond-onscherpte kunt creëren.

We weten allemaal hoe belangrijk snel en correct scherpstellen is, vooral als je in 4K opneemt. De ZV-1 II heeft hetzelfde snelle hybride autofocussysteem als in de Sony Alpha-serie camera's. Met de functies Touch Focus, Touch Tracking en Touch Shutter kan je onderwerpen eenvoudig scherpstellen, volgen en fotograferen door het onderwerp op het beeldscherm aan te raken.

Een goede klankopname is minstens even belangrijk als de beeldkwaliteit. De ZV-1 II heeft een slimme microfoon die zich aanpast aan waar het geluid vandaan komt. Hij herkent gezichten en past de microfoon aan voor het beste geluid. De camera heeft een prima front en back micro waarbij de microfoon zowel vóór als achter de camera het geluid goed opneemt. Als creator kan je ook zelf kiezen welke microfoon de camera moet gebruiken om zo weinig mogelijk onnodig omgevingsgeluid op te nemen. Het meegeleverde windscherm zorgt voor een heldere opname van de spreker buitenshuis.

Maar dat is nog niet alles! Je kunt je geweldige creaties ook super makkelijk delen met je vrienden. Sluit de ZV-1 II aan op je smartphone via de Sony Creators'-app en deel je video's meteen op social media. En als je wilt livestreamen, sluit je hem gewoon aan op je computer met een USB-kabel en je hebt meteen een pro webcam.

Deze geweldige camera is verkrijgbaar voor ca. €1000. Dus waar wacht je nog op? Pak je ZV-1 II en laat je creativiteit de vrije loop.

Het bestaat: een toetsenbord voor je iPhone

Karen Luiken-06 januari 2024 om 09:11

Telefoons zijn in de afgelopen steeds handiger geworden. Je kunt er tegenwoordig van alles mee: internetten, mailen, werken, gamen en noem het maar op. Maar er is één ding waar niet iedereen blij mee is. Het toetsenbord. In tegenstelling tot vroeger zijn gsm’s tegenwoordig niet meer uitgerust met een vast toetsenbord, maar met een touchscreen. Speciaal voor de mensen die daar niet aan kunnen wennen, is er nu iets nieuws bedacht.

We hebben het over Clicks, een fysiek toetsenbord voor je iPhone. Het ding zorgt niet alleen voor een snellere manier van typen, maar ook voor meer schermruimte en de mogelijkheid om snelkoppelingen te gebruiken. “We gebruiken elke dag toetsenborden op onze desktops, laptops en tablets, dus het is nogal vreemd dat we fysieke knoppen op de smartphone achterwege hebben gelaten”, zegt Clicks-medeoprichter Michael Fisher. “Clicks brengt de precisie van een fysiek toetsenbord naar de iPhone, zodat mensen niet hoeven te wachten tot ze weer achter hun bureau zitten om op de bevredigende manier te communiceren waar alleen echte knoppen voor kunnen zorgen.”

De nieuwe feature gaat vanaf 1 februari in de verkoop voor een bedrag van 139 dollar.

Review: JBL Tour Range

Joyce Vander Auwera-05 oktober 2023 om 09:00

De JBL Tour Range, bestaande uit de JBL Tour One M2 over-ear koptelefoon en de JBL Tour Pro 2 draadloze oortjes, zijn producten die een maand lang intensief zijn getest door onze audio-expert, Sander. Hier zijn zijn bevindingen in een handig overzicht:

JBL Tour One M2 - Draadloze over-ear koptelefoon

We beginnen met de positieve punten.

 • Uitstekende Noise Canceling: De noise-canceling van de JBL Tour One M2 is opvallend goed en zorgt voor een serene luisterervaring, zelfs in rumoerige omgevingen.
 • Indrukwekkende Batterijduur: Met een lange batterijduur hoef je je geen zorgen te maken over opladen tijdens lange reizen of werksessies.
 • Comfortabel Draagbaar: Het lichte ontwerp maakt deze koptelefoon comfortabel om gedurende lange perioden te dragen, ideaal voor werk of reizen.
 • Kristalhelder Geluid: Het geluid is van nature helder en zuiver, zonder de noodzaak om veel aanpassingen te maken.
 • Multi-Device Connectiviteit: De mogelijkheid om met meerdere apparaten tegelijkertijd te verbinden maakt het handig om oproepen op je telefoon te beantwoorden terwijl je aan je computer werkt.
 • Aanpasbare Geluidsinstellingen: Via de app kun je eenvoudig bassniveaus en andere geluidsvoorkeuren aanpassen.
 • True-Adaptive Noise Cancelling: Het vermogen van de koptelefoon om automatisch het volume te verlagen wanneer iemand spreekt, verbetert de communicatie zonder de muziek te onderbreken.
 • Aanpasbare Bass: Sommigen kunnen de bass in het begin als te intens ervaren, maar gelukkig is dit via de app aanpasbaar.
Nu de iets mindere puntjes.
 • Design Opmerking: Het uiterlijk van de koptelefoon komt misschien een beetje goedkoop over vanwege het kunststof materiaal.
 • Kraakgeluiden: Er zijn incidentele kraakgeluiden waargenomen wanneer je je wenkbrauwen optrekt of beweegt, wat een klein ongemak kan zijn.
1
2

JBL Tour Pro 2 - Draadloze oordopjes

We beginnen met de positieve punten.

 • Uitstekende Oproepkwaliteit: Met zes microfoons bieden de JBL Tour Pro 2-oortjes altijd een uitstekende verstaanbaarheid tijdens telefoongesprekken.
 • Krachtige Noise Canceling: De oortjes bieden ook een indrukwekkende noise cancelling functie voor een duidelijke audio-ervaring.
 • Langdurig Draagcomfort: Dankzij het lichte gewicht zijn de oortjes comfortabel om gedurende lange tijd te dragen.
 • Aanpasbaar Geluid: De geluidskwaliteit is over het algemeen goed, maar de bass kan voor sommigen te intens zijn, wat echter makkelijk via aanpassingen kan worden gecorrigeerd.
 • Lange Batterijduur: De batterij van de oortjes gaat aanzienlijk lang mee, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over frequente oplaadbeurten.
Nu de iets mindere puntjes.
 • Oversized Doosje: Het doosje voor het opladen van de oortjes is relatief groot en onhandig, wat niet erg praktisch kan zijn voor dagdagelijks gebruik.
 • Onbedoelde Pauze: De touch bediening op de oortjes kan soms per ongeluk de muziek pauzeren bij het plaatsen van de oortjes.
 • Prijs: De JBL Tour Pro 2-oortjes worden als duur beschouwd, wat een belangrijke factor kan zijn bij de beslissing om ze aan te schaffen.

Kortom, de JBL Tour Range biedt indrukwekkende geluidskwaliteit, krachtige noise cancelling mogelijkheden en comfortabele draagbaarheid, hoewel sommige kleine tekortkomingen zoals het uiterlijk en prijs overwogen moeten worden bij het maken van een keuze. De aanpasbaarheid van geluidsinstellingen via de app maakt deze producten echter aantrekkelijk voor audioliefhebbers die op zoek zijn naar een gepersonaliseerde luisterervaring.

Koop de JBL Tour One M2 hier en de Tour Pro 2 hier.

1
2

Ontdek meer