Ontdek deze nieuwe (en geweldige) vlogcamera van Sony: de ZV-1 II

Simon Smetryns-09 augustus 2023 om 16:16

Ben jij al een content creator of leg je alles al vast met je smartphone? Maak dan kennis met Sony’s nieuwste vlogcamera, de ZV-1 II en word een pro in het creëren van YouTube- en social media video’s. Deze compacte camera zit boordevol functies die jouw creativiteit naar een hoger niveau zullen tillen.

Laten we het eerst hebben over die ultra-groothoek zoomlens. De ZEISS 18-50mm F1.8-4 optische groothoeklens is ideaal om te vloggen, selfies te maken, te filmen in kleine ruimtes en na het inzoomen mooie details te filmen.

Ben je niet echt een vlogger maar wil je jouw beelden wel een prachtige bioscooplook geven? Met deze compacte/kleine camera kan dat aan de hand van de Cinematic Vlog-instelling. Met slechts één tik op het scherm krijg je dat epische bioscoopformaat (2,35:1) en een beeldsnelheid van 24fps. Je kan ook kiezen tussen verschillende LOOKs en MOODs om een unieke feel te creëren. En vergeet die Bokeh-switch niet, waarmee je professionele achtergrond-onscherpte kunt creëren.

We weten allemaal hoe belangrijk snel en correct scherpstellen is, vooral als je in 4K opneemt. De ZV-1 II heeft hetzelfde snelle hybride autofocussysteem als in de Sony Alpha-serie camera's. Met de functies Touch Focus, Touch Tracking en Touch Shutter kan je onderwerpen eenvoudig scherpstellen, volgen en fotograferen door het onderwerp op het beeldscherm aan te raken.

Een goede klankopname is minstens even belangrijk als de beeldkwaliteit. De ZV-1 II heeft een slimme microfoon die zich aanpast aan waar het geluid vandaan komt. Hij herkent gezichten en past de microfoon aan voor het beste geluid. De camera heeft een prima front en back micro waarbij de microfoon zowel vóór als achter de camera het geluid goed opneemt. Als creator kan je ook zelf kiezen welke microfoon de camera moet gebruiken om zo weinig mogelijk onnodig omgevingsgeluid op te nemen. Het meegeleverde windscherm zorgt voor een heldere opname van de spreker buitenshuis.

Maar dat is nog niet alles! Je kunt je geweldige creaties ook super makkelijk delen met je vrienden. Sluit de ZV-1 II aan op je smartphone via de Sony Creators'-app en deel je video's meteen op social media. En als je wilt livestreamen, sluit je hem gewoon aan op je computer met een USB-kabel en je hebt meteen een pro webcam.

Deze geweldige camera is verkrijgbaar voor ca. €1000. Dus waar wacht je nog op? Pak je ZV-1 II en laat je creativiteit de vrije loop.

Ken je deze 'verborgen' knop op je iPhone al?

Chelsy Vanlerberghe-10 april 2024 om 11:38- Foto:

Lesli Whitecotton via Unsplash

Wist je dat het Apple-logo op de achterkant van je iPhone eigenlijk een echte knop is die je kan gebruiken? En nee, het is geen geavanceerde hack. Het is een ingebouwde functie waarvan we nooit wisten dat die bestond.

Dus, hoe werkt het? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je gaat naar je instellingen, tikt op "toegankelijkheid," dan op "aanraken" en vervolgens scroll je helemaal naar beneden naar "tik op achterkant." Daar kun je instellen wat er gebeurt als je één, twee of drie keer op het Apple-logo tikt. Denk aan dingen zoals je telefoon op stil zetten, een screenshot maken, de zaklamp aan- of uitzetten, of zelfs een snelkoppeling openen. Handig!

De functie is er al sinds de release van iOS 14 in september 2020. Dus ja, we hebben allemaal al die tijd met een verborgen knop op onze iPhones rondgelopen zonder het te weten.

Zo speel je het 'verborgen' Instagram-spel

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 09:45

Precies wat we nodig hebben: een nieuwe manier om tijd te doden op social media. Instagram heeft stiekem een game in je DM's verstopt.

Wil je het zelf problemen? Simpel! Open een bericht, stuur een emoji naar keuze en druk erop. Bam, je wordt naar het gamescherm gestuurd.

Het doel van het spel is om te voorkomen dat de emoji van het scherm valt door met je vinger een platform te verschuiven waarop de emoji kan blijven stuiteren. Hoe langer je je emoji in de lucht houdt, hoe sneller hij stuitert en hoe moeilijker het wordt.

Ontdek meer