Samsung lanceert nieuwe Galaxy Z Flip5 en Galaxy Z Fold5

Simon Smetryns-02 augustus 2023 om 10:21

In Seoul, de stad van BTS, BlackPink, Squid Game, gezichtsmaskers, karaoke en K-BBQ, presenteerde Samsung afgelopen week hun nieuwste vouwbare smartphones: de Galaxy Z Flip5 en Galaxy Z Fold5. Deze vouwbare smartphones combineren strak design en hightech innovatie met professionele cameramogelijkheden en veel personalisatie-opties.

De Galaxy Z Flip5 is stijlvol, lichter en dunner dan zijn voorganger. Het nieuwe Flex Window, dat zich op de buitenkant van de telefoon bevindt, is bijna vier keer groter en biedt meer functionaliteiten. Hiermee kun je bijvoorbeeld de weersverwachting bekijken, nummers afspelen of onderweg berichten beantwoorden. Met de Flipsuit Case kun je het Flex Window-design en je case-design matchen, waardoor de smartphone echt een verlengstuk wordt van jouw outfit.

De Galaxy Z Flip5 heeft de meest veelzijdige camera van alle Samsung Galaxy-smartphones. De grotere Flex Window maakt fantastische selfies van hoge kwaliteit mogelijk, terwijl je dankzij de FlexCam handsfree de meest creatieve foto’s kunt maken vanuit allerlei hoeken. Voor onderweg professionele video’s maken is nu makkelijker dan ooit dankzij de Super Steady camerastabilisatie. Bovendien bevatten de krachtige camera's slimme AI-oplossingen, die ervoor zorgen dat je foto’s zelfs bij weinig licht scherp blijven en de juiste kleurtonen behouden.

Aan de andere kant is de Galaxy Z Fold5 ontworpen voor de echte multi-tasker, met zijn grote scherm en verschillende functies. Deze smartphone sluit naadloos aan op jouw behoeften, of je nu creatief wilt zijn, productiever wilt werken of van entertainment wilt genieten.

Clementine Caron en Simon Wauman mochten de Galaxy Z Flip5 al even testen tijdens het Unfold-event van Samsung:

Dit is waarom het belangrijk is je iPhone even te updaten

Chelsy Vanlerberghe-22 mei 2024 om 12:39

Apple heeft een belangrijke update uitgebracht voor alle iPhone-gebruikers, en het is cruciaal dat je je instellingen controleert en je iPhone zo snel mogelijk bijwerkt. Er is namelijk een beveiligingsprobleem opgedoken waarbij verwijderde foto's weer opduiken, soms zelfs maanden of jaren later.

Normaal gezien blijven verwijderde foto's nog 30 dagen staan in de 'Recent Verwijderd' map voordat ze definitief worden gewist. Maar nu hebben sommige gebruikers gemeld dat verwijderde foto's maanden, soms zelfs jaren later, weer opduiken.

Gelukkig heeft Apple snel gereageerd en een beveiligingsupdate uitgerold om dit 'zeldzame probleem' aan te pakken. iOS 17.5.1 staat klaar voor alle iPhone-gebruikers en bevat belangrijke bugfixes.

Deze update komt nadat Reddit-gebruikers hun ervaringen hebben gedeeld, van ongewenste nudes tot foto's van ex-boyfriends die uit de digitale dood herrezen waren. En veel mensen waren bezorgd dat hun oude foto's zouden verschijnen op apparaten die ze aan iemand anders hebben verkocht of gegeven.

Het is begrijpelijk dat niemand oude foto's wil zien opduiken, vooral niet als ze bewust zijn verwijderd. Dus, hoe kom je aan deze update? Simpel: ga naar je Instellingen, scrol naar beneden naar 'Algemeen' en tik op 'Software-update'. Je kunt dan kiezen om nu bij te werken of vanavond.

Met de update hoopt Apple het probleem te hebben opgelost.

Ken je deze 'verborgen' knop op je iPhone al?

Chelsy Vanlerberghe-10 april 2024 om 11:38- Foto:

Lesli Whitecotton via Unsplash

Wist je dat het Apple-logo op de achterkant van je iPhone eigenlijk een echte knop is die je kan gebruiken? En nee, het is geen geavanceerde hack. Het is een ingebouwde functie waarvan we nooit wisten dat die bestond.

Dus, hoe werkt het? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je gaat naar je instellingen, tikt op "toegankelijkheid," dan op "aanraken" en vervolgens scroll je helemaal naar beneden naar "tik op achterkant." Daar kun je instellen wat er gebeurt als je één, twee of drie keer op het Apple-logo tikt. Denk aan dingen zoals je telefoon op stil zetten, een screenshot maken, de zaklamp aan- of uitzetten, of zelfs een snelkoppeling openen. Handig!

De functie is er al sinds de release van iOS 14 in september 2020. Dus ja, we hebben allemaal al die tijd met een verborgen knop op onze iPhones rondgelopen zonder het te weten.

Ontdek meer