YouTube wil nasynchronisatie voor video's makkelijker maken met behulp van AI

Nico De Greef-24 juni 2023 om 13:57

YouTube is met experimentele tests begonnen om anderstalige audio in video's automatisch van nasynchronisatie te voorzien met behulp van artificiële intelligentie. Indien de tests succesvol blijken, zouden gebruikers binnenkort video's in hun eigen moedertaal kunnen bekijken. Volgens YouTube wordt de tool momenteel al getest door "honderden content creators."

Tijdens VidCon, een jaarlijkse conventie voor bekende online videomakers en merken, heeft YouTube aangekondigd dat het gebruik gaat maken van Aloud, een experimentele AI-aangedreven nasynchronisatieservice van Google, om nasynchronisatie in verschillende talen voor video's mogelijk te maken.

Op de website van Aloud staat het proces als volgt omschreven: om nasynchronisatie mogelijk te maken, zet de service eerst de gesproken audio van een video om naar tekst. Die tekst kan vervolgens door de maker worden beoordeeld en bewerkt. Ten slotte wordt de definitieve tekstversie met behulp van artificiële intelligentie vertaald naar andere talen en toegevoegd aan de video.

Hoewel momenteel slechts een handjevol talen maar beschikbaar zijn (Engels, Spaans en Portugees), zegt Google dat het van plan is om in de toekomst meer talen te ondersteunen. YouTube zou daarnaast ook met Google samenwerken om in de loop van tijd de vertaalde audio minder robot-achtig te laten klinken en meer als de stem van de originele videomaker. Uiteindelijk zou het ook mogelijk moeten worden om audiotracks af te stellen op lipbewegingen.

Enzo Knol wordt papa

Karen Luiken-29 november 2023 om 15:46

Enzo Knol gaat een nieuw leven tegemoet. De YouTuber en zijn vriendin Myron Koops zijn in verwachting van hun eerste kindje.

Het nieuws wordt bekendgemaakt via Instagram. “We hebben de afgelopen tijd een geheimpje bewaard”, schrijft het koppel bij een foto. “Wat zijn we blij en trots, wij worden papa en mama!”

Het is nog niet bekend welk geslacht het kindje heeft en wanneer de kleine spruit verwacht wordt.

THANKSGIVING SPECIAL

Simon Smetryns-23 november 2023 om 09:07

Op de derde donderdag van november wordt in de USA Thanksgiving gevierd. Dat gebeurt ook telkens de dag voor Black Friday. In de States hebben de mensen dan vakantie en komen ze samen met vrienden en familie. Het leek ons leuk om ook eens samen te komen met de TAGMAG Insiders (Clémentine kon er helaas niet bij zijn) en dankbaar te zijn voor wat we hebben. Een beetje cheezy, maar dat mag toch voor de tijd van het jaar? :)

Interesse in de Naughty And Nice Adventskalender 2023 van EasyToys? Haal hem voor 99 euro in huis via EasyToys.be.

Ontdek meer