YouTube wil nasynchronisatie voor video's makkelijker maken met behulp van AI

Nico De Greef-24 juni 2023 om 13:57

YouTube is met experimentele tests begonnen om anderstalige audio in video's automatisch van nasynchronisatie te voorzien met behulp van artificiële intelligentie. Indien de tests succesvol blijken, zouden gebruikers binnenkort video's in hun eigen moedertaal kunnen bekijken. Volgens YouTube wordt de tool momenteel al getest door "honderden content creators."

Tijdens VidCon, een jaarlijkse conventie voor bekende online videomakers en merken, heeft YouTube aangekondigd dat het gebruik gaat maken van Aloud, een experimentele AI-aangedreven nasynchronisatieservice van Google, om nasynchronisatie in verschillende talen voor video's mogelijk te maken.

Op de website van Aloud staat het proces als volgt omschreven: om nasynchronisatie mogelijk te maken, zet de service eerst de gesproken audio van een video om naar tekst. Die tekst kan vervolgens door de maker worden beoordeeld en bewerkt. Ten slotte wordt de definitieve tekstversie met behulp van artificiële intelligentie vertaald naar andere talen en toegevoegd aan de video.

Hoewel momenteel slechts een handjevol talen maar beschikbaar zijn (Engels, Spaans en Portugees), zegt Google dat het van plan is om in de toekomst meer talen te ondersteunen. YouTube zou daarnaast ook met Google samenwerken om in de loop van tijd de vertaalde audio minder robot-achtig te laten klinken en meer als de stem van de originele videomaker. Uiteindelijk zou het ook mogelijk moeten worden om audiotracks af te stellen op lipbewegingen.

Het nieuw seizoen van 'Shot In The Dark' komt eraan!

Chelsy Vanlerberghe-28 mei 2024 om 09:59

Yessss, het is bijna zo ver: het tweede seizoen van 'Shot In The Dark'! Vanaf 30 mei zie je op Streamz hoe de TAGMAG Insiders studenten opnieuw aan de ultieme blind date helpen. De geblinddoekte singles worden losgelaten in een club om zich een weg te praten, ruiken en voelen naar hun perfecte match. Wordt het ware liefde of een onmogelijke opdracht?

TAGMAG Insiders Jaël Ost, Clementine Caron, Martijn Spaepen en Kobe Peeters bezoeken studentensteden Gent en Leuven en spelen er wing(wo)man voor de studenten die ze tegenkomen in het uitgaansleven. Elke afleveringen helpen ze twee of drie studenten aan een blind date en dat mag je vrij letterlijk nemen. De studenten worden geblinddoekt en gaan zo in een club samen met hun wing(wo)man op zoek naar iemand waar ze de rest van de avond mee willen daten. Geblinddoekt kiezen ze twee mensen uit, die ze beter leren kennen.

Het tweede seizoen is vanaf 30 mei op Streamz te zien en later op het YouTubekanaal van TAGMAG.

Dit is waarom het belangrijk is je iPhone even te updaten

Chelsy Vanlerberghe-22 mei 2024 om 12:39

Apple heeft een belangrijke update uitgebracht voor alle iPhone-gebruikers, en het is cruciaal dat je je instellingen controleert en je iPhone zo snel mogelijk bijwerkt. Er is namelijk een beveiligingsprobleem opgedoken waarbij verwijderde foto's weer opduiken, soms zelfs maanden of jaren later.

Normaal gezien blijven verwijderde foto's nog 30 dagen staan in de 'Recent Verwijderd' map voordat ze definitief worden gewist. Maar nu hebben sommige gebruikers gemeld dat verwijderde foto's maanden, soms zelfs jaren later, weer opduiken.

Gelukkig heeft Apple snel gereageerd en een beveiligingsupdate uitgerold om dit 'zeldzame probleem' aan te pakken. iOS 17.5.1 staat klaar voor alle iPhone-gebruikers en bevat belangrijke bugfixes.

Deze update komt nadat Reddit-gebruikers hun ervaringen hebben gedeeld, van ongewenste nudes tot foto's van ex-boyfriends die uit de digitale dood herrezen waren. En veel mensen waren bezorgd dat hun oude foto's zouden verschijnen op apparaten die ze aan iemand anders hebben verkocht of gegeven.

Het is begrijpelijk dat niemand oude foto's wil zien opduiken, vooral niet als ze bewust zijn verwijderd. Dus, hoe kom je aan deze update? Simpel: ga naar je Instellingen, scrol naar beneden naar 'Algemeen' en tik op 'Software-update'. Je kunt dan kiezen om nu bij te werken of vanavond.

Met de update hoopt Apple het probleem te hebben opgelost.

Ontdek meer