Hebben: heerlijke geurkaarsen van 'Harry Potter'

Dieter Blarinckx-02 januari 2023 om 18:09

Potterheads, deze is speciaal voor jullie! Nog op zoek naar een manier om de Wizarding World bij jullie thuis binnen te halen? Dan is deze heerlijke 'Harry Potter'-collectie van het kaarsenmerk Homesick wel iets voor jou!

"Verleid de zintuigen met geuren geïnspireerd op de Wizarding World. Natte steen en weelderig groen omringen het kasteel van Zweinstein (Hogwarts in het Engels). Bewegende trappen en zwevende spoken zijn slechts het begin van de magie binnenin", klinkt het in de officiële beschrijving van de populaire en felbegeerde Hogwarts-kaars.

Naast de algemene Hogwarts-kaars hebben ze ook per afdeling een specifieke en afzonderlijke geurkaars met ieder zijn specifieke en aparte geur.

De geurkaarsen van de afdelingen kosten zo'n 44 dollar. Ben je liever fan van de grote Hogwarts-kaars? Dan betaal je direct 75 dollar.

Het ganse assortiment kan je hier vinden.

Lumos Nox!

Volgens Gen Z verraadt dit kledingstuk je leeftijd

Chelsy Vanlerberghe-15 mei 2024 om 11:08

Wie had gedacht dat een paar sokken het onderwerp van zoveel discussie zou kunnen zijn? Opnieuw bekritiseert Gen Z de modekeuzes van millennials. Dit keert draait het allemaal om de manier waarop de oudere generatie sokken draagt.

De eeuwige strijd tussen millennials en Gen Z is niets nieuws, met de twee leeftijdsgroepen die de afgelopen jaren botsen over alles, van kledingkeuzes tot waar je je haar verdeelt.

Stel je voor: je staat 's ochtends voor je kledingkast, klaar om de wereld te veroveren, en dan komt de allesbepalende vraag: enkelsokken of sportsokken? Het is voor sommigen een keuze waar ze nauwelijks bij stilstaan. Allemaal heel ontschuldig, toch?

Fout.

Volgens TikTok is het dragen van een paar enkelsokken een duidelijk teken dat je een millennial bent. De jongere generatie gaat liever voor hoge sokken.

Sokken kunnen dus meer over iemand onthullen dan dat je denkt.

Dit gebeurt met je brein na een nacht slecht slapen

Chelsy Vanlerberghe-15 mei 2024 om 10:00

We kennen het allemaal: zo'n nacht waar je de slaap niet kunt vatten en de hele nacht plafonddienst hebt. Als je te weinig slaapt, heeft dat grote invloed op je denkvermogen, je eetlust en zelfs je emotionele stabiliteit. Zelfs een paar uurtjes tekort kunnen je hele biologische klok in de war schoppen. Weinig slaap kan op lange termijn ook grote gevolgen hebben.

Theresa Schnorbach, psycholoog en slaapwetenschapper voor matrassenmerk Emma, heeft met Stylist gepraat over hoe slaap en hersengezondheid samenhangen. Dit zijn de gevolgen van een nachtje weinig slaap:

Je bent minder aandachtig

Voldoende slaap is volgens Schnorbach zeer belangrijk voor je denkvermogen. Ze legt uit: "Als je te weinig slaapt, mis je die herstellende, lichte slaapfase die je geheugen, leervermogen, reactiesnelheid en logisch denken verbetert. Daardoor voel je je na een slechte nacht alsof je minder scherp bent, je aandacht verslapt, en het gewoon moeilijker is om helder te denken."

Je hebt meer honger

Ze vertelt ook dat slechte slapers lagere niveaus hebben van het hongerremmende hormoon leptine en hogere niveaus van ghreline, dat juist je hongergevoel aanwakkert. Dus een nachtje slecht slapen kan ervoor zorgen dat je de volgende dag meer zin hebt om te snacken.

Je hebt je gevoelens minder onder controle

Een ander gevolg is dat je emotioneel onstabieler wordt. Ze legt uit dat tijdens diepe slaap de productie van het stresshormoon noradrenaline wordt gestopt, terwijl andere hersengebieden die te maken hebben met emotie en geheugen juist actiever worden. Zo kun je nare herinneringen verwerken zonder stress en helpt het bij het helen van emotionele wonden. "Als je de hele nacht ligt te woelen, worden deze processen onderbroken en kun je je emoties minder goed reguleren", klinkt het.

De gevolgen op lange termijn

Langdurig slaaptekort heeft serieuze gevolgen. Als je dagenlang te weinig diepe slaap krijgt, krijg je die verloren slaap niet zomaar ingehaald. Het kan leiden tot mentale problemen zoals depressie of zelfs geheugenverlies, waardoor het risico op Alzheimer toeneemt.

Slapeloosheid kan de gevoeligheid van je hersenen aantasten en de communicatie tussen verschillende delen verstoren, wat je hersenfunctie kan veranderen. Om dit aan te pakken, raadt ze aan om jezelf aan licht bloot te stellen, je koffie-inname te beperken en af en toe een dutje te doen

Ontdek meer