Dit is waarom mannen in slaap vallen na seks

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 13:27

Ooit geweldige seks gehad en je dan omgedraaid om te zien dat je partner al ligt te snurken? Dat is niet alleen super frustrerend, maar ook best wel teleurstellend. Volgens relatietherapeut Selina Nguyen van de Good Vibes Clinic voelen veel mensen zich eenzaam als hun partner meteen in slaap valt. Maar mannen kunnen er vaak niks aan doen. Het komt door een mix van stoffen in hun lichaam.

Na een orgasme maken onze hersenen een cocktail van gelukshormonen aan zoals dopamine en oxytocine. Deze helpen ons ontspannen en ons dichter bij elkaar voelen. Maar zodra we van die high afkomen, begint ons lichaam te vertragen. Hartslag en bloeddruk dalen en ons lichaam zegt eigenlijk: "Tijd om te rusten." Voor mannen komt daar nog prolactine bij, een stof die slaap bevordert. Onderzoek toont aan dat mannen na seks veel meer prolactine vrijgeven dan na solo-seks. Dit komt omdat hun lichaam rust en herstel nodig heeft, vooral met hun langere hersteltijd tussen orgasmes.

Vrouwen hebben minder last van die hersteltijd en kunnen vaak sneller weer doorgaan, mede dankzij het knuffelhormoon oxytocine dat hen emotioneel verbonden houdt.

Nazorg is belangrijk om miscommunicatie en gekwetste gevoelens te voorkomen. Knuffelen, samen douchen of gewoon afspreken wat jullie nodig hebben, helpt om de verbondenheid te behouden. Je kan ook een noodplan maken om niet in slaap te vallen. “Als je weet dat je partner de neiging heeft om daarna erg slaperig te worden, laat dan misschien meer lichten aan", stelt de seksuoloog voor. “Of probeer alleen seksposities die je rechtop en actief houden. Of als je seks hebt, doe het op plekken waar het een beetje moeilijker is om in slaap te vallen, zoals de zetel of in de keuken, of letterlijk ergens anders dan het bed.”

Prime Day 2024 is van start gegaan

Chelsy Vanlerberghe-16 juli 2024 om 07:28

Jaaaaaa! Hou je portemonnee maar in de aanslag, want het is zover: Prime Day 2024 is van start gegaan op amazon.com.be! Dat betekent: 48 uur lang de beste deals scoren én kans maken op unieke money-can't-buy-experiences. Shoppen maar!

Het is de tweede editie van Prime Day in België. Tijdens Prime Day 2023 hebben Prime-leden wereldwijd meer dan €2,95 miljard bespaard. Yes, you heard it right: miljarden! Dit jaar belooft het nog groter en beter te worden, met aanbiedingen in meer dan 25 categorieën. Van kleding tot elektronica en van keukenartikelen tot schoonheidsproducten, er is voor ieder wat wils. Elke 5 minuten worden er nieuwe deals gelanceerd. Dus refreshen = nieuwe deals scoren!

Dit jaar heeft Amazon een paar extraatjes in petto om Prime Day nog spectaculairder te maken. Prime-leden kunnen meedoen om tickets te winnen voor een aantal unieke experiences: een turbo triathlon met Average Rob, een comedy night met Pablo Andres en een Prime Rave met Amber Broos laten de Belgische Prime-leden toe om Prime Day op een bijzondere manier te vieren. Dit zijn money-can't-buy ervaringen speciaal voor Prime-leden.

Wat moet je doen om kans te maken op deze ervaringen? Het is simpel: word Prime-lid! Voor slechts €2,99 per maand of €25 per jaar krijg je niet alleen toegang tot Prime Day deals, maar ook onbeperkte gratis levering, Prime Video, Prime Gaming, Amazon Photos en nog veel meer. Meld je hier snel aan voor een Prime-lidmaatschap of een gratis 30-daagse proefperiode.

MAAAAAR.... extra goed nieuws, want TAGMAG geeft ook een hele hoop tickets weg voor de allereerste Prime Rave met Amber Broos! Tickets winnen doe je hier.

Als je maar één bodypart zou mogen scheren, welke zou dat dan zijn?

Simon Smetryns-08 juli 2024 om 16:20

De eerste festivalnacht hakt erin, maar gelukkig is de Philips Refresh Bar er om de festivalgangers terug op te knappen! Borsthaar, beenhaar of teenhaar? Philips OneBlade to the rescue! Clémentine stelt scherpe vragen.

Ontdek meer