Eerste blik op gameplay 'The Lord of the Rings: Gollum' onthuld

Nico De Greef-12 december 2021 om 14:00

Daedalic Entertainment heeft de eerste gameplaybeelden van hun aankomende videogame The Lord of the Rings: Gollum getoond. De game moet ergens in 2022 verschijnen voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en pc.

Fans van de epische fantasy franchise 'The Lord of the Rings' krijgen binnenkort de kans om zich opnieuw naar de wondere wereld van Midden-aarde te laten transporteren wanneer in 2022 het spel The Lord of the Rings: Gollum verschijnt. Begin 2020 kregen fans een eerste teaser van de game te zien, maar ondertussen is het alweer meer dan een jaar geleden dat er nog iets werd gehoord of gezien van het spel.

Daar is nu verandering in gekomen, want ontwikkelaar Daedalic heeft maar liefst twee nieuwe trailers gedropt om fans warm te maken voor het gloednieuwe avontuur met Gollum in de hoofdrol. De eerste trailer is een nieuwe cinematic teaser die het grimmige sfeertje van de game nog eens in de verf zet, terwijl de andere trailer voor het eerst wat gameplay laat zien.

The Lord of the Rings: Gollum is een third-person stealthgame waarin de speler in de huid van het wezen Gollum kruipt en langs vijanden heen moet sluipen of op muren klauteren om ongezien verder te komen. Of... je kan ook voor een meer duister alternatief kiezen, want regelmatig zal je in het spel ook de keuze moeten maken of je al dan niet het goede Sméagol-pad (stealth) of het slechte Gollum-pad (agressie) wil volgen.

The Lord of the Rings: Gollum - An Untold Story volgt het leven van Gollum nog voor zijn eerste verschijning in de boeken van Tolkien. Het spel verschijnt ergens in 2022 voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en pc.

Disney-versie van De Sims komt uit in december!

Dieter Blarinckx-01 juli 2022 om 19:17

Enkele weken geleden maakte Disney bekend dat er een game in de maak is à la De Sims, waarbij je een eigen Disney-dorp met Disney-personages kan bouwen. En daar is nu meer nieuws over.

Disney Dreamlight Valley is een droomwereld waar alle Disney- en Pixar- personages vredig samenwonen. Tot een duistere kracht genaamd The Forgetting in duisternis hult. Samen met Mickey, Donald, Wall-E, prinses Elsa en tal van andere bekende figuren moet jij de magische vallei terug in ere herstellen. Dat kan door vriendschappen te sluiten en missies voor verschillende Disney-helden en slechteriken te voltooien. Je kan ook je eigen Disney-huis bouwen en inrichten!

Volgens Disney gaat het hier om een free-to-play levenssimulatiegame, waardoor het veel weg zal hebben van de populaire gamefranchise De Sims.

Ook maakte Disney bekend dat de game vanaf 6 december in early access verkrijgbaar zal zijn op alle platformen.

Check hier al een sneak preview:

Game Disney Mirrorverse nu beschikbaar!

Dieter Blarinckx-25 juni 2022 om 07:57

Disney Mirrorverse is zopas officieel gelanceerd voor je smartphone! In dit magische mobiele RPG-spel kunnen gebruikers een team samenstellen van hun favoriete Disney- en Pixar-personages om het Mirrorverse te verdedigen.

In een van de eerste missies die beschikbaar zijn, moeten gamers samenwerken met Anna, Elsa, Woody en Buzz om een krachtbron in het Mirrorverse te beschermen tegen de bad guys van de game. Naarmate gebruikers meer quests en verhaalhoofdstukken voltooien, spelen ze meer beloningen en progressie-items vrij om hun team van Mirrorverse Guardians te verbeteren en aan te passen.

Kom elke maand terug om speciale personages vrij te spelen, waaronder nu zelfs Zurg uit 'Lightyear'.

Disney Mirrorverse is nu wereldwijd gratis verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play.

Ontdek meer