Eerste blik op gameplay 'The Lord of the Rings: Gollum' onthuld

Nico De Greef-12 december 2021 om 14:00

Daedalic Entertainment heeft de eerste gameplaybeelden van hun aankomende videogame The Lord of the Rings: Gollum getoond. De game moet ergens in 2022 verschijnen voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en pc.

Fans van de epische fantasy franchise 'The Lord of the Rings' krijgen binnenkort de kans om zich opnieuw naar de wondere wereld van Midden-aarde te laten transporteren wanneer in 2022 het spel The Lord of the Rings: Gollum verschijnt. Begin 2020 kregen fans een eerste teaser van de game te zien, maar ondertussen is het alweer meer dan een jaar geleden dat er nog iets werd gehoord of gezien van het spel.

Daar is nu verandering in gekomen, want ontwikkelaar Daedalic heeft maar liefst twee nieuwe trailers gedropt om fans warm te maken voor het gloednieuwe avontuur met Gollum in de hoofdrol. De eerste trailer is een nieuwe cinematic teaser die het grimmige sfeertje van de game nog eens in de verf zet, terwijl de andere trailer voor het eerst wat gameplay laat zien.

The Lord of the Rings: Gollum is een third-person stealthgame waarin de speler in de huid van het wezen Gollum kruipt en langs vijanden heen moet sluipen of op muren klauteren om ongezien verder te komen. Of... je kan ook voor een meer duister alternatief kiezen, want regelmatig zal je in het spel ook de keuze moeten maken of je al dan niet het goede Sméagol-pad (stealth) of het slechte Gollum-pad (agressie) wil volgen.

The Lord of the Rings: Gollum - An Untold Story volgt het leven van Gollum nog voor zijn eerste verschijning in de boeken van Tolkien. Het spel verschijnt ergens in 2022 voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en pc.

Populaire game ‘Farmville’ verkocht voor recordbedrag!

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:35

De grootste en duurste overname van een game ooit, dat record staat op naam van de game ‘Farmville’. Take-Two Interactive, de holding achter de ‘Grand Theft Auto’-franchise, heeft de maker van ‘Farmville', Zynga, opgekocht voor een recordbedrag van 11,2 miljard euro!

‘FarmVille’ bestaat al sinds 2009 en was een populaire game waarin je een eigen boerderij moest beheren. Op zijn piek werd de game zelfs door 84 miljoen mensen per maand gespeeld via Facebook. Vanaf 2020 werd de game niet langer ondersteund.

Wat er nu met Zynga, de makers van ‘Farmville’ zal gebeuren, is nog niet geweten.

'Assassin’s Creed' komt naar de Nintendo Switch!

Dieter Blarinckx-12 januari 2022 om 07:12

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want Ubisoft heeft aangekondigd dat een van de meest geliefde spellen ter wereld binnenkort naar de Nintendo Switch komt! Vanaf 17 februari kan je immers de hele Ezio-saga herbeleven in ‘Assassin’s Creed: The Ezio Collection’ op je Nintendo Switch.

‘Assassin’s Creed: The Ezio Collection’ bevat de drie verhalen waarin we de legendarische assassijn Ezio Auditore volgen. Het gaat om Assassin's Creed II, Brotherhood en Revelations. Een paar jaar geleden kwam 'The Ezio Collection' al in een geremasterde versie uit voor PS4, maar de Nintendo Switch bleef nog uit. Tot nu...

Vanaf 17 februari neemt Ezio je dus mee op zijn avonturen. Een prijs is helaas nog niet bekend. Check de trailer hieronder:

Ontdek meer