Shanghai Disneyland gesloten na één positieve test!

Dieter Blarinckx-02 november 2021 om 06:58

Dat het coronavirus nog steeds aanwezig is, werd dit weekend nogmaals bewezen. In Shanghai sloot het megapopulaire pretpark Shanghai Disneyland even de deuren aangezien er één bezoekster was die bij thuiskomst positief testte op het coronavirus. Het team van Disneyland bleef niet bij de pakken zitten en besloot om zo’n 34.000 bezoekers en personeelsleden ook te testen. Het park sloot bovendien gedurende twee dagen de poorten. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer het park opnieuw de deuren zal kunnen openen.

Om je een idee te geven van de algemene cijfers in China (waar het virus dus ook ontstond): in het hele land zijn er zo’n 6 miljoen mensen in quarantaine door een recente besmetting met het coronavirus.

Shanghai Disneyland mag terug open!

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 17:59

Hoewel de coronapandemie bij ons zo goed als verleden tijd lijkt, is dat in andere delen van de wereld nog niet het geval. Maar beetje bij beetje leert de hele wereld nu leven met het virus en kan het gewone leven zich hernemen. En nu mag ook Shanghai Disneyland terug open!

Vanaf 30 juni mag het populaire Disneypark in Shanghai weer de poorten openen voor gasten, na een sluiting van drie maanden. China gaat hun coronamaatregelen immers wat inperken. Shanghai Disneyland zal openen met een beperkte dagelijkse capaciteit en verbeterde gezondheids- en veiligheidsprotocollen in overeenstemming met de Chinese overheid.

Het grootste internationale park van Disney sloot opnieuw op 21 maart toen Shanghai te kampen had met een sterke stijging van het aantal Covid-besmettingen.

Maar nu gaan ze dus wat versoepelen en mogen ook attractieparken terug open!

Vanaf vandaag geen mondmaskers meer op openbaar vervoer

Dieter Blarinckx-23 mei 2022 om 08:36

Vanaf vandaag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer. Dat wil dus zeggen dat je op de trein, bus, tram en metro nu geen mondmasker meer moet dragen!

Het Overlegcomité kwam afgelopen vrijdag samen om de verdere stappen tot versoepeling te bespreken. Een belangrijk punt dat daar werd aangehaald was de afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer. En dat gaat nu al meteen van kracht.

Wél blijft een mondmasker verplicht bij de dokter, tandarts, het ziekenhuis en de apotheek.

Ontdek meer