Geen mondmaskers meer op vluchten van Brussels Airlines

Dieter Blarinckx-02 mei 2022 om 18:18

We zijn weer een stapje dichter bij het oude normaal: vanaf 3 mei is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen aan boord bij Brussels Airlines. Dat hebben ze zelf bekendgemaakt.

“Daarmee wordt de ervaring van de luchthaven, waar het masker al enige tijd niet meer verplicht is, uitgebreid naar het vliegtuig zelf. Het vliegtuig is altijd een plek geweest waar er weinig risico bestaat op besmetting, dankzij de zeer geavanceerde luchtzuiveringssystemen”, klinkt het bij de vliegmaatschappij.

Wél blijft het mondmasker verplicht in bepaalde buitenlandse luchthavens. Ze raden dus ook aan dat reizigers zich informeren over de geldende maatregelen op hun bestemming.

NMBS staakt op 31 mei

Dieter Blarinckx-17 mei 2022 om 17:22

Wie met de trein naar school, stage of het werk gaat, let nu best even op. Er zou waarschijnlijk op dinsdag 31 mei een grote staking komen bij de NMBS.

De drie grote vakbonden bij de spoorwegen ACOD, ACV Transcom en VSOA Spoor roepen nu op om op 31 mei massaal te staken. Ze willen naar eigen zeggen “meer koopkracht, beter sociaal overleg, meer investeringen en goede pensioenen”. Dat maakten de drie vakbonden zopas bekend via de media.

Een officieel statement van NMBS is er helaas nog niet, dus stay tuned!

Danse Macabre wordt nieuwste Efteling-attractie

Karen Luiken-17 mei 2022 om 15:34

Goed nieuws voor Efteling-fans. Het park wordt uitgebreid met een nieuw themagebied. Inclusief horeca, souvenirwinkel, bijpassende entertainment én attractie!

Het themagebied wordt maar liefst 17.000 vierkante meter groot en volgens de Efteling ‘griezeliger dan ooit’.

Na de zomer wordt het Spookslot afgebroken om er een aantal nieuwe belevingen te kunnen opbouwen. De attractie die ervoor in de plaats komt, heet Danse Macabre en neemt de bezoeker mee door een spannend verhaal met de onvergetelijke muziek uit het Spookslot als rode draad. De omgeving is een mysterieus decor, waarin het twintig meter hoge attractiegebouw meteen de aandacht vangt.

Het themagebied en de Danse Macabre moeten in 2024 af zijn.

Ontdek meer