Dan toch een boosterprik in september!

Dieter Blarinckx-06 juli 2022 om 15:24- Foto:

Gezondheidsnet

Vanaf september zouden we dan toch een boosterprik mogen gaan halen tegen het coronavirus. Dat besliste de Hoge Gezondheisdraad zopas.

De boosterprik zal beschikbaar zijn voor alle mensen die ouder zijn dan 18. Eerst zullen weer de risicogroepen aan de beurt zijn, alsook de mensen die in de zorg werken. Daarna zijn de personen met een risico op ernstige ziekte of mensen met onderliggende aandoeningen en/of een verlaagd immuunsysteem aan de beurt.

Voorlopig is het niet nodig dat jongeren onder de 18 een boosterprik komen halen.

Regisseur mist eigen 'Avatar'-première door corona

Karen Luiken-13 december 2022 om 07:36

Na al die jaren is de tweede ‘Avatar’-film gisteren eindelijk in première gegaan. Heel veel acteurs uit de film waren daarbij aanwezig, maar er was één belangrijk persoon die er niet bij was: regisseur James Cameron. Hij heeft corona.

“Ik ben in Los Angeles, net terug uit Tokio, en ik heb het voor elkaar gekregen om corona op te lopen in het vliegtuig”, aldus de regisseur in een gesprek met Deadline. “Ik zit in isolatie en kan vanavond niet naar mijn eigen première gaan.” James voelt zich gelukkig niet erg ziek. Ja, hij heeft corona, maar hij voelt zich verder goed.

‘Avatar: The Way of Water’, zoals het langverwachte ‘Avatar’-vervolg heet, is vanaf morgen te zien in de Belgische bioscopen. Het verhaal gaat over de familie Sully, bestaande uit Jake, Neytiri en hun kinderen. We zien hun problemen, hoe ver ze gaan om elkaar veilig te houden, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan. De cast bestaat uit sterren als Kate Winslet, Zoe Saldaña en Stephen Lang.

Bezoekers opgesloten in Shanghai Disneyland door lockdown

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 14:57

Hoewel het superleuk lijkt om urenlang door te brengen in Disneyland, zal dat voor deze bezoekers van Disneyland Shanghai niet zo prettig geweest zijn…

Door een nieuwe uitbraak van covid-19 ging de Chinese stad Shanghai plots weer in een strenge lockdown. De poorten van het populaire pretpark Shanghai Disneyland moesten dan ook resoluut sluiten. En de huidige bezoekers dan? Die werden even vastgehouden in het park en één voor één getest. Alle bezoekers moesten dus eerst negatief testen vooraleer ze het domein mochten verlaten.

Volgens wat er te volgen was op sociale media, konden de bezoekers wel nog genieten van enkele attracties en konden ze nog wat gaan shoppen in de vele winkels.

Ondertussen heeft iedereen het park veilig verlaten en heeft Shanghai Disneyland de poorten gesloten totdat de lockdown gedaan is.

Ontdek meer