Binnenkort terug mondmaskers in winkels?

Dieter Blarinckx-26 oktober 2021 om 09:41

Het Belgische Overlegcomité zit deze namiddag samen om de stijgende cijfers te bespreken rond het coronavirus. Ze zitten digitaal samen om te kijken welke (nieuwe) maatregelen we moeten treffen om de stijgende cijfers de kop in te drukken. En er is terug één belangrijk puntje dat mee op tafel ligt: de verplichting van mondmaskers in winkels en horeca.

Ook zou er nu eindelijk beslist worden of de Belgische steden en gemeentes nu zélf mogen beslissen om een coronapas in te voeren. Dat wil dus zeggen dat iedere burgemeester het recht heeft om zélf te bepalen of die coronapas verplicht is hun stad of gemeente.

Het Overlegcomité zit deze namiddag samen, dus we houden jullie zeker op de hoogte!

Vanaf vandaag geen mondmaskers meer op openbaar vervoer

Dieter Blarinckx-23 mei 2022 om 08:36

Vanaf vandaag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer. Dat wil dus zeggen dat je op de trein, bus, tram en metro nu geen mondmasker meer moet dragen!

Het Overlegcomité kwam afgelopen vrijdag samen om de verdere stappen tot versoepeling te bespreken. Een belangrijk punt dat daar werd aangehaald was de afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer. En dat gaat nu al meteen van kracht.

Wél blijft een mondmasker verplicht bij de dokter, tandarts, het ziekenhuis en de apotheek.

Binnenkort geen mondmaskers meer op openbaar vervoer?

Dieter Blarinckx-04 mei 2022 om 05:57

Op 20 mei komt het Belgische Overlegcomité terug samen. Wat staat er op de agenda? De afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer!

Het Overlegcomité kwam normaal samen op 6 mei, maar die bijeenkomst werd uitgesteld tot 20 mei. Dat liet de woordvoerder van onze premier weten.

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet liet al slippen dat hij graag het verplichten van een mondmasker wil afschaffen op het openbaar vervoer. Dat zal dus een hoofdonderwerp zijn van het aankomende overlegcomité.

Ook willen ze bekijken om de coronabarometer op te bergen en de resterende coronamaatregelen achterwege te laten.

Stay tuned!

Ontdek meer