Lore Bruggeman haalt finale net niet

Esther Lapin-26 juli 2021 om 12:10

Vannacht is onze landgenote Lore Bruggeman gestrand in de voorrondes van de streetcompetitie op de Olympische Spelen. Om de finale selectie te halen moet je in de top 8 eindigen en Lore eindigde op de 11de plaats.Voor haar twee runs kreeg ze hoge scores en was ze zelfs degene met het hoogste puntentotaal van de deelnemers. Bij de tricks ging het spijtig genoeg mis en haalde ze niet genoeg om door te stoten naar de finale.

Toch is ze niet teleurgesteld: “Ik mag tevreden zijn over mijn wedstrijd, denk ik. Ik heb alles gedaan wat ik wilde doen. Jammer van mijn laatste twee tricks, maar ik verlaat het skatepark met een goed gevoel”, zei ze tegen Sporza.

Lore heeft de smaak van skatewedstrijden te pakken. We mogen haar dus zeker terug verwachten op de Spelen van 2024, waar ze hopelijk goud behaalt. Wij duimen alvast mee!

Foto: DPA / Reuters

Vlaanderen krijgt eerste straatvoetbaltoernooi speciaal voor meisjes

Karen Luiken-21 september 2021 om 07:58

Voetbal een sport voor jongens? Dat is het al heel lang niet meer. Ook mensen van het andere geslacht doen het graag en dat is dan ook precies de reden waarom er speciaal voor hen in Vlaanderen het allereerste ‘real life’ straatvoetbaltoernooi voor meisjes wordt georganiseerd. Genaamd: ‘Soccer Sisters Cup’.

Met het evenement, georganiseerd door Play Sports, worden meisjes met een voorliefde voor (straat)voetbal aangemoedigd hun passie te volgen. En dat komt precies op het juiste moment, want damesvoetbal is populairder dan ooit. Het aantal meisjes en vrouwen dat zich inschreef bij voetbalclubs steeg tussen 2016 en 2020 met maar liefst 35 procent.

De ‘Soccer Sisters Cup’ gaat van start met verschillende voorrondes in Antwerpen en Vilvoorde (23 en 24 oktbober) en in Ronse en Genk (31 oktober en 1 november). De wedstrijden - twee tegen twee – duren drie minuten en worden telkens georganiseerd op een van de lokale straatvoetbalpleintjes. Scoren doe je door het maken van gewone goals (één punt) en panna goals (twee punten). Die laatste scoor je door de bal door de benen van je tegenstander te trappen. De bal belandt vervolgens rechtstreeks in het doel. Het duo met de meeste punten wint de game.

Meisjes kunnen zich per twee inschrijven in de categorieën U15, U17 of U19. Per stad gaat voor elke categorie telkens een duo door naar de finale op 6 november in Antwerpen. In totaal twaalf duo’s nemen het daar tegen elkaar op. Inschrijven kan vanaf woensdag 22 september via https://www2.telenet.be/ssc, waar ook meer informatie en het wedstrijdreglement zal te vinden zijn.

Zien: Thibau Nys heeft een nieuw lief!

Dieter Blarinckx-21 september 2021 om 06:45

De 18-jarige Thibau Nys heeft via zijn Instagram zijn nieuwe vlam voorgesteld. Hij en de 19-jarige Anna zijn al enkele maanden samen, maar maakten het nog niet echt insta-official. Tot nu!

Anna is een Nederlandse sprintster, dus begrijpt de sport dedication van Thibau helemaal!

We wensen de twee tortelduifjes veel succes!!