Funko kondigt komst van 'Squid Game'-poppen aan

Nico De Greef-23 oktober 2021 om 12:33

Netflix en speelgoedfabrikant Funko slaan de handen in elkaar voor een nieuwe collectie verzamelpoppen gebaseerd op de wereldwijde hitserie Squid Game. De collectie, bestaande uit 8 figuren, kan nu worden vooruitbesteld op de website van Funko.

Funk Pops zijn al een aantal jaren een enorme rage. De plastiek verzamelpoppen, kenmerkend om hun grote bolvormige hoofden en zwarte ronde ogen, zijn ongeveer 10 cm groot en zijn gebaseerd op populaire personages uit films, tv-reeksen en games. Je kunt het zo gek niet bedenken of Funko heeft er een pop (en vaak ook een hele serie) van gemaakt: Marvel, Star Wars, Disney, Harry Potter, Game of Thrones... We zagen ze allemaal al voorbijkomen.

Binnenkort kunnen verzamelaars nog een reeks poppen aan hun steeds groter wordende collectie toevoegen. In samenwerking met Netflix brengt Funko een aantal poppen uit die zijn gebaseerd op de Netflix-hitserie Squid Game. De collectie bestaat in totaal uit 8 poppen. Vijf daarvan zijn gebaseerd op hoofdrolspelers uit de serie waaronder Gi-Hun en Sang-Woo. De overige drie zijn gebaseerd op de gemaskerde soldaten die de deelnemers in de gaten houden.

Fans die hadden gehoopt op een exemplaar van de Front Man (de game-regisseur) of de griezelige pop uit "een, twee, drie, piano/annemaria koekoek", moeten we helaas teleurstellen. Funko heeft nog geen poppen van deze figuren aangekondigd. Maar iets zegt ons dat dat niet lang meer zal duren.

Wanneer de Funko Pop-collectie beschikbaar komt is helaas nog niet bekend, maar fans kunnen ze wel al pre-orderen op de Amerikaanse website van de speelgoedfabrikant. Via de Europese webshop is dit op moment van schrijven nog niet mogelijk. De poppen zullen na hun digitale lancering ook in fysieke winkels te koop worden aangeboden.

Opgelet: de pop van de soldaat met een vierkant op zijn helm (The Masked Manager) is voorlopig enkel verkrijgbaar via de Amerikaanse supermarktketen Walmart.

1
2

LEGO brengt pratende sorteerhoed uit 'Harry Potter' tot leven

Nico De Greef-06 februari 2024 om 20:28

LEGO komt met een unieke bouwset die is gebaseerd op de pratende sorteerhoed uit 'Harry Potter'. De set bevat een geluidssteen die het allemaal nog echter moet laten aanvoelen en wordt vanaf maart in de winkelrekken verwacht.

Heb je je altijd al eens afgevraagd in welke afdeling je zou terechtkomen in de wereld van Harry Potter, dan heeft LEGO daar nu een mooie oplossing voor: de speelgoedfabrikant brengt binnenkort namelijk een Pratende Sorteerhoed op de markt.

Eens je deze magische muts in elkaar hebt geknutseld, kan hij je vertellen in welke afdeling je thuishoort middels een unieke geluidssteen. Ook bijgevoegd is een standaard waarop de hoed geplaatst kan worden met daarop de verschillende afdelingssymbolen van Griffoendor, Zwadderich, Huffelpuf en Ravenklauw.

Uiteraard mag Harry Potter zelf niet ontbreken en bevat deze unieke LEGO set ook een minifiguur van de wereldberoemde tovenaar uitgedost met zijn geheel eigen sorteerhoed(je).

De Pratende Sorteerhoed van LEGO bestaat in totaal uit 531 onderdelen en bevat verder nog 27 andere geluiden en/of gesproken zinnen.

LEGO-fans die nu al niet meer kunnen wachten tot de officiële release in maart kunnen de set nu al pre-orderen voor de adviesprijs van €99,99 via de LEGO webshop.

'RuPaul's Drag Race' krijgt eigen Monopoly-variant

Dieter Blarinckx-15 mei 2023 om 16:45

Wie zot is van 'RuPaul's Drag Race' en al eens graag een gezelschapsspelletje speelt, let nu best even op! Er komt namelijk een heuse Monopoly-variant van de succesvolle en populaire 'Drag Race'-franchise!

Op 20 juni droppen World of Wonder, de producenten van de 'Drag Race'-franchise, en Monopoly een heuse en fabulous variant van hun wereldbekende bordspel.

In deze diva-fied versie van het klassieke bordspel kunnen de spelers beter werken als ze in de huid kruipen van een van de iconische deelnemers van de 'Drag Race'-franchise om zo dan iconische locaties uit de competitie te kopen, verkopen of te ruilen. Denk zo bijvoorbeeld aan locaties zoals de Winners Circle, All Stars Hall of Fame, Judges Panel, en meer.

Deze leuke variant zal vanaf 20 juni te koop zijn in de World of Wonder-webshop. Pre-orderen kan nu al! Hier kan je meer info vinden.

Shantay you stay!

Ontdek meer