Nieuwste hotspot in Antwerpen: zomerbar Gazon

Chelsy Vanlerberghe-27 juni 2024 om 09:16

Antwerpen krijgt er deze zomer een bruisende nieuwe hotspot bij: Gazon Antwerpen opent op vrijdag 28 juni zijn deuren aan de Kaai bij de Waagnatie-site. Dit wordt dé plek om je zomer door te brengen met heerlijke foodsharing-gerechten en burgers van de Ofyr, verfrissende cocktails en mocktails, en zomerse beats bij zonsondergang met een prachtig uitzicht over de Scheldebocht en de haven van Antwerpen.

Zomerbar Gazon opende vijf jaar geleden tijdens corona de deuren in Gent als reactie op het bubbelverhaal en de sluitende evenementensector. Inmiddels is Gazon een begrip in de Gentse horeca. Nu komt er dus een tweede vestiging aan de Antwerpse kaaien.

Gazon Antwerpen neemt de fakkel over van Bocadero en zet in op een divers aanbod van evenementen. Van ritmische dansworkshops, rustige familie yogasessies en zondagse brunches tot gezellige afterworks, Gazon wordt de place to be aan de kaaien. Bekende evenementen zoals Antwerpen Danst, Mega Salsa en Jive Nation blijven ook op de agenda staan.

Het vakantiegevoel staat centraal, met een uitgebreid aanbod aan cocktails, mocktails en zomerse Ibiza-style decoratie. En die prachtige zonsondergangen over de Schelde maken het plaatje compleet.

Gazon onderscheidt zich met een gevarieerd menu vol lekkers. Laat je verwennen door de Ofyr-chef met heerlijke burgers, pasta’s en fingerfood om te delen. Van donderdag tot en met zondag zorgen DJ’s voor een extra feestelijke sfeer en mag er volop gedanst worden.

De zomerbar is zeven dagen per week open, en reserveren wordt aangeraden via www.gazonantwerpen.be.

De lekkerste plant-based hotspots in Gent

Ley De Pooter-23 oktober 2024 om 16:10- Foto:

wayhomestudio via Freepik

Plantaardig eten is een voedingspatroon waarbij je vooral plant-based producten eet zoals fruit, groenten, noten, peulvruchten en zaden. Maar ook vervangers voor vlees en zuivel kunnen hierin passen. Het is dus niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor het milieu.

In Gent vind je in verhouding meer vegetarische restaurants dan in andere grote Europese hoofdsteden zoals Parijs of Londen. Daarom wordt het ook wel de 'veggiehoofstad' van Europa genoemd. Het is ook de eerste stad die het initiatief ‘Donderdag Veggiedag’ omarmde en heeft toegepast. Je hoeft hier dus niet ver te zoeken om lekker vegetarisch, vegan of plant-based te eten. Hieronder delen we enkele plant-based restaurants in Gent die je zeker moet proberen.

Oh!MA

Naughty dishes en nostalgic flavors vind je bij Oh!MA. In dit 100% plant-based restaurant worden echte klassiekers omgetoverd tot een heerlijke vegetarische variant. Zo heb je bijbvoorbeeld veggie stooflees ‘Oh!MA’ Stew of de Vol-OH!-Vent. Je kan ook kiezen voor een goeie burger met frietjes of pasta’s.

ADRES: Gebroeders Vandeveldestraat 6, 9000 Gent

Greenway

Het merk Greenway ken je waarschijnlijk wel van de vegetarische afdeling in je supermarkt. Ze maken namelijk plantaardige producten die sterk op vlees lijken qua smaak en textuur. Ideaal voor flexitartiërs en vleesliefhebbers die toch graag hun bijdrage leveren aan het klimaat en vlees niet helemaal kunnen missen. Maar wist je dat ze ook een restaurant hebben in het centrum van Gent? Je kan hier heerlijke curry’s met groenten, falafel pita’s, burgers en nog veel meer proberen!

ADRES: Nederkouter 42, 9000 Gent

Epiphany’s Kitchen

In een mooi interieur kan je bij Epiphany’s Kitchen genieten van prachtig gedresseerde gerechtjes. Het is er 100% gluten vrij en de basisgerechten zijn plantaardig met de optie om vlees of vis toe te voegen. Ze serveren hier vooral pizza en pasta maar je kan ook kiezen voor lekkere sharing dishes. In 2021 ontving Epiphany’s Kitchen de titel van Best Vegan Dinner Place!

ADRES: Burgstraat 10, 9000 Gent

Plant A Pizza

Plant A Pizza is de eerste 100% plant-based pizzeria van België. Hier worden de pizza’s gemaakt met verse, lokale en organische ingrediënten voor de beste smaken. Het deeg wordt op Napolitaanse wijze gemaakt met vegan mozzarella en gezonde toppings zoals aubergine, paddestoelen en verse basilicum. Als je gezellig binnen wil blijven kan je ook makkelijk je pizza bestellen via Deliveroo. Plant A Pizza kreeg zelfs 2 keer de prijs voor Vegan Award Winner.

ADRES: Geldmunt 49, 9000 Gent

Le Botaniste

Bij Le Botaniste word je verrast met lekkere, volledig plantaardige biologische maaltijden die goed zijn voor het lichaam en duurzaam voor onze planeet. Le Botaniste heeft naast Gent ook restaurants in Brussel en meerdere vestigingen in New York, waar het concept meteen aansloeg. Met hun motto: ‘Let food be the medicine’, serveren ze onder meer lekkere bowls, salades en veggie sushi rolls.


ADRES: Hoornstraat 13, 9000 Gent

Nieuw in Brussel: Karma Kitchen

Chelsy Vanlerberghe-03 oktober 2024 om 13:05

Goed nieuws voor de foodies in Brussel: vanaf vrijdag 4 oktober kun je je smaakpapillen verwennen bij Karma Kitchen, het nieuwste restaurant van Mission Masala! Gelegen op de Oude Graanmarkt, belooft dit restaurant een culinaire reis door Zuid-Azië te worden.

Na het succes van hun restaurant Bombay BBQ aan Flagey, zijn zaakvoerders Tim en Pavan klaar om hun passie voor Indische en Zuid-Aziatische keuken verder te delen. Hier kun je genieten van niet alleen de iconische gerechten die Mission Masala beroemd hebben gemaakt, maar ook van authentieke smaken uit landen zoals Sri Lanka, Maleisië, Singapore en Nepal. Van kleurrijke curries tot overheerlijke snacks, ze hebben voor elk wat wils.

Met maar liefst 90 zitplaatsen binnen en 60 op het terras, is Karma Kitchen de perfecte plek om samen met vrienden te genieten van een levendige sfeer. Dit nieuwe restaurant zal ook lunch aanbieden, wat betekent dat je hier snel even kunt binnenwandelen voor een lekkere hap tijdens je pauze. En ben je on the go? Geen probleem! Karma Kitchen biedt ook delivery en takeaway aan, zodat je jouw favoriete gerechten gewoon thuis kunt laten bezorgen.

Ontdek meer