Dit trucje kan je seksleven een boost geven

Chelsy Vanlerberghe-08 mei 2024 om 08:48

Last van een laag libido? Dat is heel normaal en komt vaak voor, maar het kan heel vervelend zijn. Boeken kunnen je seksdrive een boost geven.

En oké, het introduceren van boeken in de slaapkamer klinkt niet bepaald sexy, maar verrassend genoeg kunnen ze je libido stimuleren. Seks- en relatietherapeut Aleks Trkuljia legt uit aan The New York Post dat erotische literatuur of zelfhulpboeken kunnen helpen je seksleven een boost te geven.

Een studie uit 2016 toonde aan dat het lezen van seksuele zelfhulpboeken en erotica enorme voordelen heeft, waaronder een toename van seksueel verlangen, opwinding, het vermogen om een orgasme te bereiken, algemene seksuele tevredenheid, en zelfs het verminderen van seksgerelateerde pijn. Hoera voor de wetenschap! Erotische literatuur heeft trouwens de tand des tijds doorstaan als een manier om seksueel verlangen aan te wakkeren. Zoals Trkuljia het zegt, "het maakt mensen al millennia lang geil." Het oudste voorbeeld is een erotisch monoloog gericht aan een oude Sumerische koning, daterend van rond 2037 voor Christus. Als het goed genoeg is voor een koning, dan kan het jou ook wel helpen, nee?

Zelfhulpboeken zijn natuurlijk minder opwindend, maar geeft je meer inzicht geeft in je eigen seksualiteit en die van je partner. Dat helpt op zijn beurt dan weer om meer te kunnen genieten tussen de lakens.

Trkuljia raadt boeken als 'Come as You Are', 'The Ethical Slut' en 'Mating in Captivity' aan. Voor erotische literatuur kan je op GoodReads of TikTok zoeken naar: 'smut', 'romantasy' of 'erotica'.

Dus, waar wacht je nog op? Snel naar de boekenwinkel!

Emily Henry over verfilming 'People We Meet on Vacation': "Het wordt echt goed"

Chelsy Vanlerberghe-11 september 2024 om 10:42

Emily Henry deelt steeds meer over verfilming van haar boeken. In de podcast 'Books, Beach, & Beyond' gaf de auteur meer informatie over de filmadaptatie van haar gigantisch populair boek 'People We Meet on Vacation'. Netflix gaat de film maken en Tom Blyth en Emily Bader spelen de hoofdrollen.

"De cast is al op de set voor repetities, dus alles begint echt te lopen," zei Henry. "De film heeft veel schrijvers gehad. De oorspronkelijke schrijver, Yulin Kuang, heeft meerdere versies gemaakt, en ik hou van haar. Ze is geweldig. Er zijn wel wat aanpassingen geweest door andere schrijvers, dus ik weet niet wie er uiteindelijk op de aftiteling zal staan", voegde Henry toe. “Maar ik ben erg tevreden over het script.”

Henry was eerst bezorgd over de vele aanpassingen: “Ik was echt bang dat het een soort Frankenstein-film zou worden, maar ik denk dat het goed gaat komen. Ik ben super enthousiast over de cast.”

'People We Meet on Vacation', over twee vrienden die elkaar weer ontmoeten op vakantie, is niet het enige boek van Henry dat verfilmd wordt. In juni bevestigde Jennifer Lopez dat ze een serie maakt van Henry's roman 'Happy Place' met Netflix en haar eigen productiehuis Nuyorican. Ook Henry's nieuwste boek 'Funny Story' krijgt een filmversie.

“Ik heb binnenkort een belletje om feedback te geven op het eerste script van 'Funny Story', dus ook dat loopt,” zegt de best-selling auteur.

WHO slaat alarm: jongeren laten condooms links liggen

Chelsy Vanlerberghe-06 september 2024 om 14:01- Foto:

Reproductive Health Supplies Coalition via Unsplash

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) slaat alarm, maar dit keer gaat het niet over corona. Het gaat om iets minstens zo lastig: SOA’s! Jongeren gebruiken steeds minder condooms, en dat is een probleem.

Uit onderzoek blijkt dat bijna 30% van de 15-jarigen bij hun laatste keer seks geen condoom of pil gebruikte. En áls ze iets gebruikten, was het vaker de pil dan een condoom.

Het condoomgebruik onder jongeren is de laatste tien jaar flink gedaald, vooral bij tieners uit armere gezinnen.

In Albanië gebruiken meisjes het minst condooms (24%) en in Servië het meest (81%). Bij jongens scoort Zweden het laagst (43%) en Zwitserland het hoogst (77%).

Experts maken zich zorgen, want onbeschermde seks onder jongeren komt overal in Europa voor. Dit vergroot de kans op SOA's, ongeplande zwangerschappen en onveilige abortussen.

Dr. Hans Henri P. Kluge van de WHO zegt: "Hoewel het rapport zorgwekkend is, komt het niet als een verrassing." Hij wijst op een groot tekort aan seksuele voorlichting en anticonceptiemiddelen. In sommige landen wordt seksuele voorlichting zelfs tegengewerkt, wat de situatie verergert. "Goede voorlichting voor jongeren wordt vaak genegeerd. En áls het er is, wordt het aangevallen met het idee dat het seks zou aanmoedigen, terwijl het juist leidt tot gezondere keuzes," aldus Dr. Kluge.

De WHO roept op tot snelle actie: "Als we nu niets doen, krijgen we hogere SOA-cijfers, meer zorgkosten, en jongeren die hun opleiding of carrière mislopen door gebrek aan juiste info en steun,” waarschuwt Dr. Kluge.

Ontdek meer