Is 'oatzempic' hét wondermiddel om af te vallen?

Chelsy Vanlerberghe-09 april 2024 om 09:32- Foto:

No Revisions via Unsplash

Het drankje 'oatzempic' is dé nieuwe hype op TikTok. Het afslankdrankje is een verwijzing naar 'ozempic', het diabetesmedicijn dat ook gebruikt wordt om snel af te vallen. Volgens TikTokkers is het een wondermiddel om snel kilo's kwijt te raken.

Het drankje bestaat uit havermout (oats), limoensap en water. Als je het op een lege maag drinkt, zou het je hongergevoel wegnemen waardoor je snel afvalt. Het is een trend op TikTok, met meer dan 1.700 vieo's onder de hashtag #Oatzempic. TikTok-gebruikers nemen deel aan de #Oatzempicchallenge die 30 dagen duurt, en sommigen beweren dat het je kan helpen om in twee maanden 15 kilo af te vallen.

'Oatzempic' niet hetzelfde is als het diabetesmedicijn Ozempic. Ozempic kan helpen bij afvallen door het spijsverteringsproces te vertragen, maar 'Oatzempic' doet dat niet op dezelfde manier. Het drankje drinken kan je eigenlijk vergelijken met een kom havermout eten. Havermout zit vol met vezels en koolhydraten die je een vol gevoel geven en je eetlust verminderen.

Als je het wilt proberen, kun je dat gerust doen. Volgens diëtisten kan het geen kwaad, zolang je daarnaast ook een gezonde levensstijl hanteert. Gewicht verliezen gaat niet snel en gemakkelijk, dus verwacht geen wonderen. Een crashdieet werkt meestal niet in the long run. Het draait om een gezonde en gevarieerd eten gedurende de hele dag, niet alleen bij één maaltijd.

Telt seks als workout?

Chelsy Vanlerberghe-24 april 2024 om 12:15

Sportief zijn zonder je bed uit te komen? Het kan! Goede seks is niet alleen leuk, maar het is ook goed voor je gezondheid. En ja, volgens experts kan het tellen als workout.

Seks heeft tal van gezondheidsvoordelen. Het vermindert stress, bevordert slaap en versterkt de band. Afhankelijk van hoelang de vrijpartij duurt en in welke posities je belandt, kan het een full body workout worden, waarbij flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen vereist zijn.

Volgens een onderzoek van Lelo, een seksspeeltjesbedrijf, zijn 'The Butter Churner', 'Standing', en 'The Kneeling Wheelbarrow' de standjes die gemiddeld de meeste calorieën verbranden voor zowel mannen als vrouwen.

Dus om hoeveel calorieën gaat het gemiddeld? Onderzoekers van de Universiteit van Montreal vroegen 21 heteroseksuele koppels tussen 18 en 35 jaar om gedurende vier weken één keer per week seks te hebben en de verbrandde calorieën te tracken. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen gemiddeld ongeveer 69 calorieën verbrandden tijdens een halfuurtje seks, terwijl mannen ongeveer 100 calorieën verbrandden. Je kan daar nog eens 18 tot 30 calorieën extra aan toe voegen door te kreunen en zuchten.

Milaan wil pizza en ijs na middernacht verbieden

Chelsy Vanlerberghe-24 april 2024 om 08:58- Foto:

Alana Harris via Unsplash

De inwoners van Milaan zijn het massatoerisme in de stad beu. Daarom neemt de stadsgemeenteraad nu maatregelen. Ze hebben een wetsvoorstel ingediend dat alle afhaalmaaltijden na half één 's nachts op doordeweekse dagen en na half twee 's nachts in het weekend en op feestdagen zou verbieden. Zeg maar ciao tegen die midnight snacks!

Als het nieuwe wetsvoorstel wordt goedgekeurd, zou dat ook betekenen dat bars en restaurants hun deuren op hetzelfde tijdstip moeten sluiten. Het doel van de nieuwe regel is om de rust te doen terugkeren in de stad en het lawaai van feestgangers te verminderen.

De burgemeester, Giuseppe Sala, steunt dit idee omdat hij zegt dat veel mensen klagen over te veel lawaai. Maar niet iedereen in Milaan is het ermee eens. Sommige locals zeggen dat het verbod ingaat tegen de Italiaanse cultuur, omdat mensen vaak na het eten nog een ijsje gaan halen.

Italianen hebben nog tot mei om bezwaar te maken tegen dit plan, meldt The Independent. En dat gaan ze misschien wel doen, want het is niet de eerste keer dat ze dit soort verbod willen invoeren. In 2013 probeerden ze het ook al eens, maar dat ging toen helemaal mis. De burgemeester moest het verbod toen terugdraaien omdat er zoveel kritiek op was. Misschien mogen we binnenkort toch nog wel pizza eten na middernacht in Milaan!

Ontdek meer