Madmax en Anthony zijn beste breakers van België

Karen Luiken-25 februari 2024 om 17:43- Foto:

Red Bull Content Pool

Madmax uit Brussel en Anthony uit Antwerpen zijn de beste breakers van België. De twee werden zaterdag tot grote winnaars gekroond tijdens de Red Bull BC One Cypher Belgium.

Luik vormde dit weekend het decor van de Belgische finale van één van de meest prestigieuze breakingcompetities ter wereld. Zestien b-boys en acht b-girls namen het tegen elkaar op met indrukwekkende power moves, freezes en flips.

De internationale jury gaf de meeste stemmen aan b-girl Maxime ‘Madmax’ Blieck uit Brussel (25) en b-boy Anthony Delfosse (20) uit Antwerpen. Voor beiden is het de eerste Belgische titel. Ze mogen later dit jaar ons land vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale in Rio de Janeiro.

"Ik doe al twaalf jaar aan breaking en dit is de eerste keer dat we een top acht van de b-girls hadden op de Red Bull BC One Cypher Belgium. Dat vind ik geweldig motiverend! Uiteraard kan het niveau hoger, maar er waren veel breakers bij die voor het eerst deelnamen”, zegt Madmax. “De moeilijkste battle was wel die tegen mezelf. Ik wil mezelf altijd overtreffen.”

En ook Anthony is blij met zijn overwinning. “Wat mij heeft laten winnen? Visualisatie en training. Elke dag stond ik voor de spiegel en zei ik tegen mezelf: ‘Ik ga dit winnen.’ ​En blijkbaar heeft het gewerkt. Red Bull BC One winnen in België is voor mij altijd een kinderdroom geweest. Mijn trainer heeft die ook al gewonnen en ik heb altijd naar hem opgekeken. Ik heb lang gesukkeld met een rugblessure en toen was m'n motivatie echt ver te zoeken… Maar dan heb ik toch beslist om er weer volledig voor te gaan, en het is gelukt! Believe in yourself.”

Thibaut Courtois krijgt documentaire op Amazon Prime

Chelsy Vanlerberghe-22 mei 2024 om 08:49

Op Amazon Prime kan je binnenkort kijken naar een documentaire over Thibaut Courtois. De doelman heeft zich maandenlang laten volgen tijdens het revalidatieproces voor zijn knieblessures.

De documentaire volgt Courtois' herstel na een gescheurde voorste kruisband in augustus en een gescheurde interne meniscus in maart. De documentaire laat ook het moment waarop hij geblesseerd raakte tijdens een trainingssessie zien.

Hoewel er zorgen waren dat de Real Madrid-keeper twee maanden uitgeschakeld zou zijn en mogelijk de rest van het seizoen zou missen, keerde hij dit seizoen terug op het veld. Courtois maakte zijn comeback eerder deze maand en hield de nul bij een 3-0 overwinning op Cadiz. Die overwinning, samen met de nederlaag van Barcelona tegen Girona later die dag, bezorgde Madrid hun 36e titel in de clubgeschiedenis.

De documentaire bevat interviews met Courtois, zijn entourage en Madrid-medewerkers. Wanneer de documentaire te zien zal zijn, is nog onduidelijk.

Het grootste 3X3 basketbaltoernooi ter wereld vindt plaats in Brussel

Chelsy Vanlerberghe-21 mei 2024 om 15:36

Op zaterdag 25 mei host het Mehdi Bouda basketbalplein in Brussel de Belgische finale van Red Bull Half Court, het grootste 3x3 basketbalcompetitie ter wereld. De toegang tot het evenement is volledig gratis.

6 mannenteams en 4 vrouwenteams leggen elkaar daar in twee afzonderlijke competities het vuur aan de schenen. De inzet? De Belgische titel én een ticket naar de wereldfinale in New York later dit jaar..

Naast de 3x3 competitie valt er trouwens nóg heel wat te beleven op de Nieuwe Graanmarkt. Er is een open-to-all dunk contest met Thibaut Vervoort in de jury, Dj Dysfunkshunal zorgt voor de beste beats en vanaf de middag kan je deelnemen aan een van de graffiti workshops. An & Ge halen hun beste dansmoves boven tijdens de halftime show en ook de befaamde Barjots Dunkers uit Frankrijk zijn erbij. Spektakel gegarandeerd! ​Meer info vind je hier.

Ontdek meer