Coronapatiënt gediagnosticeerd met rusteloos anaal syndroom

Karen Luiken-04 oktober 2021 om 06:53

Het coronavirus kan nare gevolgen met zich meebrengen. Je kunt er verkouden van worden, flink ziek of slapeloos. Allemaal vervelende klachten, maar het kan nóg erger. Een oudere man die een milde vorm van het virus had, is nu gediagnosticeerd met het rusteloze anale syndroom.

De man in kwestie is 77 jaar oud en komt uit Japan. Hij werd volgens Ladbible in een ziekenhuis in Tokyo behandeld voor zijn coronabesmetting. Hij herstelde van klachten als keelpijn, hoesten en koorts, maar kampte daarna wel met andere vervelende problemen.

De patiënt kreeg verschillende kwaaltjes rondom zijn anus. Nadat hij in dat gebied diep ongemak begon te ervaren, bleek hij te kampen met het ‘restless anal syndrome’, een ietwat onbekende variant van het 'restless leg syndrome'. Beide aandoeningen gaan gepaard met symptomen als drang om te bewegen en verslechtering bij rust. Meestal worden de klachten minder erg bij inspanning en juist slechter in de avond.

(Photo by Denny Müller on Unsplash)

Amerika opent terug de grenzen vanaf november!

Dieter Blarinckx-20 september 2021 om 16:13

Goed nieuws voor de reizigers onder jullie, want na een sluiting van anderhalf jaar, openen vanaf november terug de grenzen van de Verenigde Staten. Dat meldt de financiële krant The Financial Times.

Let wel: enkel volledig gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn dan vanaf november terug welkom in Amerika. Wél eist de Amerikaanse overheid nog dat reizigers zich laten testen en een mondmasker dragen.

Een exacte datum en verdere details zijn helaas nog niet bekend.

Gent schaft mondmaskerplicht af in winkelstraten

Dieter Blarinckx-26 augustus 2021 om 09:40

Vanaf 30 augustus is het niet langer verplicht om in de Gentse winkelstraten een mondmasker te dragen. Dat werd bekendgemaakt door de Gentse burgemeester Mathias De Clercq.

"Het is nu ieders verantwoordelijkheid om zelf te beslissen wanneer hij of zij een mondmasker draagt. Iedereen heeft de kans gehad om zich te laten vaccineren", klinkt het in het Gentse persbericht.

"We raden aan om steeds een mondmasker bij te hebben en het op te zetten bij drukte of wanneer afstand houden niet meer mogelijk is. Deze beslissing hebben we genomen na overleg met medische experten", voegen ze er nog aan toe.

Dus vanaf 30 augustus mag je terug zonder mondmasker door de Veldstraat lopen!

Ontdek meer