Coronapatiënt gediagnosticeerd met rusteloos anaal syndroom

Karen Luiken-04 oktober 2021 om 06:53

Het coronavirus kan nare gevolgen met zich meebrengen. Je kunt er verkouden van worden, flink ziek of slapeloos. Allemaal vervelende klachten, maar het kan nóg erger. Een oudere man die een milde vorm van het virus had, is nu gediagnosticeerd met het rusteloze anale syndroom.

De man in kwestie is 77 jaar oud en komt uit Japan. Hij werd volgens Ladbible in een ziekenhuis in Tokyo behandeld voor zijn coronabesmetting. Hij herstelde van klachten als keelpijn, hoesten en koorts, maar kampte daarna wel met andere vervelende problemen.

De patiënt kreeg verschillende kwaaltjes rondom zijn anus. Nadat hij in dat gebied diep ongemak begon te ervaren, bleek hij te kampen met het ‘restless anal syndrome’, een ietwat onbekende variant van het 'restless leg syndrome'. Beide aandoeningen gaan gepaard met symptomen als drang om te bewegen en verslechtering bij rust. Meestal worden de klachten minder erg bij inspanning en juist slechter in de avond.

(Photo by Denny Müller on Unsplash)

Dan toch een boosterprik in september!

Dieter Blarinckx-06 juli 2022 om 15:24- Foto:

Gezondheidsnet

Vanaf september zouden we dan toch een boosterprik mogen gaan halen tegen het coronavirus. Dat besliste de Hoge Gezondheisdraad zopas.

De boosterprik zal beschikbaar zijn voor alle mensen die ouder zijn dan 18. Eerst zullen weer de risicogroepen aan de beurt zijn, alsook de mensen die in de zorg werken. Daarna zijn de personen met een risico op ernstige ziekte of mensen met onderliggende aandoeningen en/of een verlaagd immuunsysteem aan de beurt.

Voorlopig is het niet nodig dat jongeren onder de 18 een boosterprik komen halen.

Shanghai Disneyland mag terug open!

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 17:59

Hoewel de coronapandemie bij ons zo goed als verleden tijd lijkt, is dat in andere delen van de wereld nog niet het geval. Maar beetje bij beetje leert de hele wereld nu leven met het virus en kan het gewone leven zich hernemen. En nu mag ook Shanghai Disneyland terug open!

Vanaf 30 juni mag het populaire Disneypark in Shanghai weer de poorten openen voor gasten, na een sluiting van drie maanden. China gaat hun coronamaatregelen immers wat inperken. Shanghai Disneyland zal openen met een beperkte dagelijkse capaciteit en verbeterde gezondheids- en veiligheidsprotocollen in overeenstemming met de Chinese overheid.

Het grootste internationale park van Disney sloot opnieuw op 21 maart toen Shanghai te kampen had met een sterke stijging van het aantal Covid-besmettingen.

Maar nu gaan ze dus wat versoepelen en mogen ook attractieparken terug open!

Ontdek meer