Succesvolle marketingcampagne stimuleert veggie keuzes bij HOGENT

Simon Smetryns-28 augustus 2023 om 11:35- Foto:

HOGENT

In de studentenrestaurants van HOGENT kiest ongeveer 30 procent van de restaurantbezoekers voor veggie. Dat is nog ver weg van de Green Deal-duurzaamheidsdoelstelling die HOGENT wil behalen, namelijk 60% verkochte veggie maaltijden tegen 2030.

Uit onderzoek blijken er bijna 6% meer veggie gerechten verkocht te zijn na het eerste experiment in het grootste restaurant van HOGENT.

De aanpak omvatte subtiele aanpassingen zoals het verwijderen van labels als 'vegetarisch', veranderingen in presentatie en opvallende groene markeringen. Verdere initiatieven omvatten wekelijkse proevertjes, nieuwe menu-opties en workshops voor keukenpersoneel om de kwaliteit van vegetarische maaltijden te verbeteren.

Deze positieve resultaten dienen als leidraad om de verkoop van veggie maaltijden in andere HOGENT-restaurants te verhogen en zullen ook worden toegepast in sociale restaurants in de stad Gent.

Studentenfestival Brussel Brost keert terug naar centrum Brussel

Chelsy Vanlerberghe-06 september 2024 om 15:09- Foto:

by Robin De Raedt

Op donderdag 26 september knalt Brussel Brost het nieuwe academiejaar in. Dit jaar keert het gratis festival terug naar het bruisende hart van Brussel. De Congresplaats en Reset vormen het toneel voor 6.000 studenten om de start van het nieuwe jaar te vieren.

Na twee edities in Paleis 12 keert Brussel Brost terug naar het centrum, en dat betekent meer feest en minder gedoe met vervoer. De Congresplaats biedt een groot open air podium met een prachtig uitzicht over de stad, terwijl Reset, een creatieve evenementenlocatie in een oud bankgebouw, de plek is voor allerlei coole socio-culturele partners zoals KVS en Circus Zonder Handen.

De Congresplaats wordt het grootste open air podium, met een panoramisch uitzicht over de Brusselse skyline. Op een steenworp afstand vind je Reset, een oud bankgebouw dat intussen uitgroeide tot een bekende indoor-evenementenlocatie. Daar is 'Brussels Village' te vinden: een vaste waarde van Brussel Brost, de plek voor allerlei coole socio-culturele partners zoals KVS en Circus Zonder Handen.

Op muzikaal vlak krijg je een mix van jong Brussels talent en gevestigde namen. In Reset slaan Stoemp!, de caféconcertenreeks van VI.BE, en Youth L’AB, het jongerenlab van Ancienne Belgique, de handen opnieuw in elkaar om jonge artiesten een podium te geven in het mooi bewaarde auditorium. In de clubruimte van Reset zijn de headliners het Brussels dj-collectief Frontal Soundsystem en rijzende ster EMILIJA, die deze zomer haar elektronische beats al door de boksen van onder andere Tomorrowland, Dour en Pukkelpop joeg.

De nodige portie funk wordt op de Congresplaats voorgeschoteld door Zouzibabe, bekend in de bloeiende Brusselse scene en DTM Funk, die zijn naam alle eer aandoet door de meest groovy beats te presenteren. Het einde van de avond wordt toevertrouwd aan Omdat Het Kan, een zelfverklaarde ‘shtampking’ die als geen ander weet hoe je studenten doet losgaan.

Check www.brusselbrost.be voor de volledige line-up. Je reserveert er ook je gratis ticket.

PXL-Digital studenten en onderzoekers verhuizen naar Corda Campus

Chelsy Vanlerberghe-06 september 2024 om 13:36

PXL-Digital zet een grote stap en verhuist naar Corda Campus, de technologiecampus van Limburg. Tussen innovatieve bedrijven krijgen studenten de kans om zich klaar te stomen voor een carrière in IT of IoT.

“Leren doe je het best in interactie met anderen. En als die anderen, net als wij bij PXL-Digital, innovatie in hun DNA hebben, dan kun je je geen betere locatie voorstellen,” zegt departementshoofd Tristan Fransen. "Hier kunnen onze bachelorstudenten, samen met bedrijven en onderzoekers, werken aan authentieke projecten en stages op het gebied van bijvoorbeeld Artificial Intelligence, zoals slimme robots, en Cybersecurity. Ook studenten van de graduaatsopleidingen krijgen hier de kans om werkplekleren te ervaren.”

Studenten werken samen met bedrijven, doen stages en kunnen deelnemen aan projecten die er écht toe doen. In de Corda Arena vinden bovendien hightech events plaats, zoals drone races, robot wars en VR-challenges, waardoor er een dynamische omgeving ontstaat om nieuwe dingen te ontdekken.

Zowel bachelor- als graduaatsstudenten krijgen unieke kansen, zoals leren op de werkplek, experimenteren met de nieuwste technologieën, en netwerken met professionals uit het werkveld. Ook het onderzoek krijgt een boost. Het Smart ICT Expertisecentrum gaat bedrijven helpen met hun digitalisering, en studenten kunnen meewerken aan praktijkgericht onderzoek.

Ontdek meer