Regenboogschoenen van Remco Evenepoel worden geveild

Simon Smetryns-23 juni 2023 om 10:01

In september vorig jaar veroverde Remco Evenepoel de wereldtitel en regenboogtrui in Australië. Om de wielrenner te eren, kreeg hij in januari unieke regenboogschoenen van SJ, het lifestylemerk van Safety Jogger. Hij verscheen ermee op de ploegvoorstelling en droeg de roze variant tijdens de Giro. De originele regenboogsneakers zal Remco dragen tijdens het Belgisch kampioenschap.

Op 29 juni slaat Soudal Quick-Step, samen met CO2logic en Safety Jogger, een tweede paar van de regenboogschoenen onder de hamer. De opbrengst van de veilig gaat naar het Myamyn-project in Australië, het land waar Evenepoel vorig jaar wereldkampioen werd. Het liefdadigheidsproject maakt deel uit van ‘#ItStartsWithUs’, het duurzaamheidsproject van Soudal Quick-Step, en moet het Annya State Forest herstellen en beschermen tegen landontginning, bedreigde dieren en planten.

De veiling loopt van 22 juni tot 29 juni. Iedereen heeft één week de tijd om een bod uit te brengen op de TC9700 sneakers met regenboogkleuren en een handtekening van Remco Evenepoel. Dat kan via de veilingwebsite.

België heeft eerste kampioen bommeke

Karen Luiken-20 augustus 2024 om 14:55- Foto:

Red Bull Content Pool

Je hebt kampioenschappen in het voetbal, in hockey, in roeien en in nog heel veel andere sporten. Maar wist je dat er ook een kampioenschap is in het vinden van het beste bommeke? Jep, het is echt zo. Gisteren deden veertig deelnemers een gooi naar die titel tijdens Red Bull Full Moon.

Het evenement vond plaats aan de duiktoren van Camping Heidestrand in Zonhoven. Veertig deelnemers sprongen van platformen op 2,5 meter, 5 meter of 7,5 meter hoogte, en werden daarbij beoordeeld op vier criteria: de hoogte van hun splash, acrobatie, originaliteit en stijl. De beste van drie sprongen telde mee in de uiteindelijke ranking.

Een vierkoppige jury – bestaande uit meervoudig wereldkampioen schoonspringen en local legend Giovanni Dolcimascolo, content creators Stien Edlund en Oussifooty en professioneel klifduiker Alain Kohl – gaven elke sprong een score. Het hoogste cijfer? Dat was voor Bailoh Bah, de winnaar van de avond.

"Het was echt dikke fun. De deelnemers gingen er helemaal voor en deden hun uiterste best om het water zo hoog mogelijk te laten opspatten”, zegt Alain Kohl. “Het resultaat: vanaf de eerste sprong waren we echt doorweekt. Maar hey, hoort erbij! Duiken is echt mijn passie, dus het was heel cool omdat te kunnen delen met alle duikers en aanwezigen. Dit doen we nog eens?"

Ryan Gosling en Eva Mendes voor het eerst in 10 jaar gefotografeerd

Chelsy Vanlerberghe-05 augustus 2024 om 08:31

Acteurskoppel Ryan Gosling en Eva Mendes waren zondag voor het eerst sinds lange tijd weer samen in het openbaar te zien. Het stel nam hun dochters Esmeralda en Amada mee naar de Olympische Spelen in Parijs om wat wedstrijden bij te wonen.

Ondanks dat ze al twaalf jaar samen zijn, houden de acteurs hun privéleven meestal ver uit de spotlights. Volgens Amerikaanse media is het bijna tien jaar geleden dat het koppel voor het laatst samen werd gefotografeerd op een publiek evenement.

Tijdens hun bezoek genoten Eva en Ryan in de turnhal van de vrouwenfinale op de brug met ongelijke leggers. Ze juichten toen de Amerikaanse Suni Lee een bronzen medaille pakte.

Parijs barstte die dag van de celebs op de tribunes. Naast het sterrenkoppel waren ook Tom Cruise, Lady Gaga, Ariana Grande en Snoop Dogg gespot om de atleten aan te moedigen.

Ontdek meer