WIN: Duoticket voor de Red Bull Study Club in Gent

Joyce Vander Auwera-31 mei 2023 om 09:45- Foto:

Red Bull Content Pool

Ben je het beu om in een saaie bib te vertoeven of ben je moe gekeken op de muren van je kamer? Kom dan van dinsdag 6 juni tot en met donderdag 8 juni studeren in de Red Bull Study Club in VIERNULVIER (het vroegere 'De Vooruit') in Gent. Jawel, je leest het goed, je kan studeren in één van de bekendste concertzalen van België!

Wat staat je te wachten? Je eigen studieparadijs op een unieke locatie, waar je kan profiteren van gratis elektriciteit en WiFi, handige goodies die je zullen verbazen, een eindeloze voorraad ijskoude Red Bull (om die zware hersenen te koelen) en een serene omgeving waar zelfs een mediterende zenmeester jaloers op zou zijn.

Maar wacht, er is nog meer! Want pauzeren is net zo belangrijk als studeren. Maak je dus klaar voor coole work-outs powered by Jims, lachyoga-sessies waarbij je buikpijn krijgt van het lachen en de iconische silent disco, waar je deze editie kan raven met Jonatan Medart!

Kortom: alles wat je nodig hebt om je examens te overleven, met een flinke dosis humor erbij!

Let op! Reserveren is niet mogelijk. Het aantal plaatsen is beperkt. First come = first served. Maar, gelukkig geven wij een duoticket weg voor de 3 volle dagen zodat jij én je bestie - of lief - gegarandeerd plaats hebben.

Doe snel mee met de giveaway hieronder en wie weet studeer jij volgende week in VIERNULVIER. 🤩

Red Bull Content Pool

Dit zijn signalen dat je kater serieuzer is dan je denkt

Chelsy Vanlerberghe-17 april 2024 om 09:31

De dag na je bent uitgegaan is hij er steevast opnieuw: die verdomde kater. Maar wat als je kater eigenlijk een alcoholvergiftiging is? Dit zijn de signalen die je moet herkennen.

De ernst van de kater hangt sterk af van hoeveel je hebt gedronken, wat je precies hebt gedronken, en hoe uitgedroogd je bent.

Moe zijn, je zwak voelen en hoofdpijn hebben zijn duidelijke symptomen van een kater. Misselijkheid, gevoeligheid voor fel licht en harde geluiden kunnen er ook bij horen. Maar die symptomen gaan na een tijdje uitkateren wel over.

Maar wat als de symptomen serieuzer zijn? Dan zou het kunnen dat je last hebt van alcoholvergiftiging. Dat is iets anders dan een gewone kater. Het kan zelfs beginnen terwijl je nog drinkt. Als je deze signalen bij jezelf of iemand anders opmerkt, moet je de hulpdiensten bellen:

  • Verwarring;
  • Overgeven;
  • Aanval;
  • Langzame ademhaling (minder dan acht keer per minuut) of onregelmatige ademhaling (meer dan 10 seconden tussen ademhalingen);
  • Blauwe of bleke huid;
  • Lage lichaamstemperatuur;
  • Moeite om bij bewustzijn te blijven;
  • Bewusteloosheid.

Het is belangrijk om de persoon die de symptomen ervaart warm te houden, hen rechtop te zetten en ervoor zorgen dat ze veel water drinken om uitdroging te voorkomen.

Hoe kun je dit allemaal vermijden? De logische oplossing is natuurlijk stoppen met drinken, maar bon, we weten allemaal dat dat niet zo makkelijk gaat. Dus: blijf zo gehydrateerd mogelijk en blijf water drinken tussen de alcoholische drankjes door.

Het is bijna zover: Student Street Soccer

Chelsy Vanlerberghe-12 april 2024 om 14:32

Op woensdag 17 april en donderdag 18 april vindt de 15de editie van de Student Street Soccer plaats. Het voetbaltoernooi wordt georganiseerd door de VEK en is jaarlijks één van de hoogtepunten van het Gentse studentenleven. En natuurlijk kan TAGMAG daar niet ontbreken om alles vast te leggen.

Gent maakt zich klaar voor twee dagen voetbalgekte op het Sint-Pietersplein, waar duizenden studenten samenkomen om te voetballen, supporteren, of gewoon genieten van de sfeer. Met 76 teams die strijden voor de beker, is het zeker de moeite om eens te passeren.

De aftrap wordt woensdag om 12u gegeven met het eerste deel van de poules en de volledige vrouwencompetitie. De dames gaan voor goud, en hun finale staat gepland om 20u30. Op donderdagochtend gaat het feest door met de tweede helft van de poules vanaf 10u, gevolgd door de tweede ronde en met uiteindelijk de grote finale om 21u.

Wie liever niet voetbalt, kan zich ook wagen aan andere sportieve activiteiten zoals bierheffen, tafeldansen of beerpongen. Want het draait natuurlijk niet allemaal om voetbal. Student Street Soccer is vooral een groot feest met DJ's, een gigantisch terras en tal van andere activiteiten. En waar feest is, is TAGMAG. Wij zijn natuurlijk ook van de partij! Jij ook?

Ontdek meer