Arts waarschuwt: orale seks wakkert 'epidemie' keelkanker aan

Karen Luiken-09 mei 2023 om 15:38- Foto:

Photo by Molnár Bálint on Unsplash

Orale seks onschuldig? Niet bepaald. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het een belangrijke risicofactor kan zijn voor keelkanker.

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk worden er in de afgelopen twee decennia steeds meer gevallen van keelkanker geregistreerd. Het is zelfs zo erg dat er gesproken wordt van een ‘epidemie’.

Volgens Dr. Hisham Mehanna van de Universiteit van Birmingham is het humaan papillomavirus (HPV) daar de belangrijkste oorzaak van. Dit is een veelvoorkomend virus dat zich verspreidt via vaginale, anale en orale seks met iemand die al besmet is. Orale seks heeft volgens een studie geleid tot een grote toename van een specifiek type keelkanker, orofaryngeale kanker genaamd, die het gebied van de amandelen en de achterkant van de keel aantast.

“In de afgelopen twee decennia is er een snelle toename geweest van keelkanker in het westen, in die mate dat sommigen spreken van een epidemie”, aldus Dr. Mehanna in het tijdschrift The Conversation.

Vrouw wil andere naam voor chlamydia om déze reden

Karen Luiken-30 mei 2023 om 04:25- Foto:

Photo by Dainis Graveris on Unsplash

Kan chlamydia alsjeblieft een andere naam krijgen? Die oproep doet een vrouw op Reddit omdat ze haar kind dolgraag de naam van de seksueel overdraagbare aandoening zou willen geven.

“Chlamydia zou een mooie meisjesnaam zijn”, aldus de dame in kwestie op Reddit. “Ik vind het gewoon geweldig klinken. Ze zouden de soa een andere naam moten geven, zodat we deze naam eindelijk kunnen gaan gebruiken.”

De vrouw vindt dat de naam lekker bekt en legt uit waarom. Ze zou het bijvoorbeeld geweldig vinden om te kunnen zeggen: “Chlamydia, kom hier!”. Of: “Heb je je huiswerk gedaan, Chlamydia?”

Of er aan haar wens voldaan wordt, is niet bekend...

Bizar: man heeft seks met Holle Bolle Gijs in de Efteling

Dieter Blarinckx-27 mei 2023 om 16:30

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest bizarre en ongelooflijke verhalen tegen. Zo ook dat van deze 30-jarige man die betrapt werd op seks met Holle Bolle Gijs in het Nederlandse themaperk Efteling.

Bezoekers van de Efteling zullen even vreemd opgekeken hebben toen ze afgelopen zaterdag een 30-jarige man seks zagen hebben met Holle Bolle Gijs. Hij ging flink tekeer met de iconische Efteling-held, maar werd al snel betrapt en opgepakt.

De man, afkomstig uit Almere, werd meteen ondervraagd en hij bleef zijn “relatie” met Holle Bolle Gijs verdedigen. Naar eigen zeggen had hij al “een langere tijd een relatie met Gijs”. Bij zijn vorige bezoek zou hij ruzie gekregen hebben met Holle Bolle Gijs, dus nu was het tijd voor de goedmaakseks.

Ondertussen werd hij vrijgelaten, maar mag hij nooit meer een voet binnenzetten in de Efteling. Zijn relatie met Holle Bolle Gijs zal dus op de klippen lopen…

Ontdek meer