Arts waarschuwt: orale seks wakkert 'epidemie' keelkanker aan

Karen Luiken-09 mei 2023 om 15:38- Foto:

Photo by Molnár Bálint on Unsplash

Orale seks onschuldig? Niet bepaald. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het een belangrijke risicofactor kan zijn voor keelkanker.

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk worden er in de afgelopen twee decennia steeds meer gevallen van keelkanker geregistreerd. Het is zelfs zo erg dat er gesproken wordt van een ‘epidemie’.

Volgens Dr. Hisham Mehanna van de Universiteit van Birmingham is het humaan papillomavirus (HPV) daar de belangrijkste oorzaak van. Dit is een veelvoorkomend virus dat zich verspreidt via vaginale, anale en orale seks met iemand die al besmet is. Orale seks heeft volgens een studie geleid tot een grote toename van een specifiek type keelkanker, orofaryngeale kanker genaamd, die het gebied van de amandelen en de achterkant van de keel aantast.

“In de afgelopen twee decennia is er een snelle toename geweest van keelkanker in het westen, in die mate dat sommigen spreken van een epidemie”, aldus Dr. Mehanna in het tijdschrift The Conversation.

Hema komt met tompoucevibrator

Karen Luiken-26 oktober 2023 om 06:56

Voor seksspeeltjes hoef je niet meer naar een speciaalzaak. Je koopt ze tegenwoordig ook gewoon bij Hema. Vorig jaar lanceerde de winkel een complete collectie seksspeeltjes en daar komt nu een nieuw item bij. Hema brengt een tompoucevibrator op de markt!

Als je aan Hema denkt denk je aan tompouce en andersom. De winkel en traktatie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en er bestaan inmiddels verschillende combinaties van. Er zijn tompoucekerstballen, tompoucebiertjes, tompoucetaarten, tompoucepepernoten, en jep: sinds kort dus ook tompoucevibrators.

Het seksspeeltje werkt met luchtdruk en voegt daar volgens de omschrijving een ‘extra laag sensatie aan toe door de zuigende bewegingen die je clitoris zacht omhelzen’. Ook zijn er trillingen voor - we citeren - ‘extra opwinding’.

Geïnteresseerd? Je kunt de vibrator, die in samenwerking met EasyToys is gemaakt, hier kopen.

Dit is de meest populaire fetisj ter wereld...

Simon Smetryns-01 september 2023 om 10:20- Foto:

Екатерина Мясоед

Joy Love Dolls heeft onlangs een studie uitgevoerd naar de populairste seksuele fetisjen wereldwijd. Ze verzamelden betrouwbare bronnen en gebruikten Google-zoektrends om tot hun bevindingen te komen.

Opvallend genoeg staat sadisme bovenaan de lijst, gedefinieerd als het toebrengen van fysiek of psychologisch leed aan een ander om seksuele opwinding op te wekken, met een jaarlijks zoekvolume van 9.876.000 wereldwijd.

Masochisme, de tegenhanger van sadisme en de neiging om seksuele bevrediging te halen uit eigen pijn of vernedering, staat op de tweede plaats met 6.600.000 zoekopdrachten. Op de derde plaats vinden we CBT (cock & ball torture), wat staat voor het toepassen van pijn of beknelling op de penis of testikels, met meer dan vijf miljoen zoekopdrachten.

De vierde meest voorkomende fetisj is claustrofobie, wat betekent dat mensen seksueel opgewonden raken door opgesloten te worden in kleine ruimtes, met 3.612.000 zoekopdrachten. De top vijf wordt afgesloten door vicarfilie, waarbij mensen opgewonden raken door de seksuele verhalen van anderen en hierin meeleven.

Hieronder vind je de top 10 van seksuele fetisjen wereldwijd: