Ronaldo is best betaalde sporter ter wereld!

Dieter Blarinckx-03 mei 2023 om 12:32

Groot nieuws uit de sportwereld want de 38-jarige profvoetballer Cristiano Ronaldo is nu officieel de best betaalde sporter ter wereld. Vorig jaar ging die eer nog naar Lionel Messi. Dat maakte het Amerikaanse tijdschrift Forbes zopas bekend.

Forbes deed een onderzoek naar het inkomen van wereldbekende sporters. Ook voetballegende Cristiano Ronaldo kwam aan de beurt. De Portugese profvoetballer heeft vorig jaar zo’n brutoloon van 123,5 miljoen euro verdiend. Met dat impressionante cijfers mag hij zich nu trots de best betaalde sporter ter wereld.

Vorig jaar nog stond Lionel Messi op de eerste plaats, maar sindsdien is Ronaldo verhuisd naar Saoedi-Arabië, waar hij een dikke deal binnenhaalde en nu dus ook serieus was geld verdient. Maar laat ook wel duidelijk zijn: Ronaldo krijgt niet alleen geld binnen via het voetbal, maar ook door al zijn reclame- en marketingcampagnes.

Proficiat Ronaldo!

Thibaut Courtois en vrouw Mishel verwelkomen dochtertje

Joyce Vander Auwera-02 april 2024 om 15:30

Volgens Israëlische media is Thibaut Courtois (31), de doelman van Real Madrid, voor de derde keer vader geworden. Samen met zijn Israëlische vrouw Mishel Gerzig (26) hebben ze hun dochtertje Ellie verwelkomd. Ellie is het eerste kindje van het echtpaar, terwijl Courtois al twee kinderen heeft uit een vorige relatie, namelijk Adriana (8) en Nicolas (6).

Ellie zou ter wereld zijn gekomen op zaterdag 30 maart. Het is een vreugdevol moment voor het gezin. Momenteel herstelt Courtois van een operatie aan zijn rechterknie, waarbij een gescheurde meniscus werd behandeld. De operatie vond twee weken geleden plaats, en de doelman zal naar verwachting nog ongeveer zes weken buiten actie zijn. Ideaal moment dus om veel quality time door te brengen met zijn gezinnetje.

Grootste 3x3 basketbaltoernooi ter wereld komt naar België

Karen Luiken-25 maart 2024 om 13:19- Foto:

Red Bull Content Pool

Fan van basketbal? Dan ga je dit leuk vinden! Het wereldwijde 3x3 basketbaltoernooi Red Bull Half Court keert terug naar België met maar liefst drie kwalificatiewedstrijden in Antwerpen, Brussel en Charleroi.

Tijdens de wedstrijden nemen de beste streetballers het op een half veld tegen elkaar op tijdens matches van tien minuten, of totdat één team 21 punten heeft gescoord. De eerste kwalificatie vindt plaats op 20 april in Charleroi, de tweede op 27 april in Brussel en de laatste op 11 mei in Antwerpen.

Per kwalificatie gaan twee mannelijke teams en een vrouwelijk team door naar de Belgische finale op zaterdag 25 mei op het Mehdi Bouda basketbalplein in Brussel. Het team dat daar het beste weet te presteren, mag later dit jaar ons land vertegenwoordigen op de Red Bull Half Court World Finals in New York.

“Wat het event zo cool maakt, is dat het meer is dan alleen een toernooi. Het gaat om de sport, maar ook om de community en de passie voor basket die ons samenbrengt”, zegt Gitte Van Roost van Buckets Belgium. “Dat zowel pro spelers als amateurs mogen deelnemen, zet onze sport in de kijker bij een breed publiek en dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

De inschrijvingen voor de Red Bull Half Court zijn vanaf nu geopend.

Ontdek meer