Camine en Source zijn beste breakers van België

Simon Smetryns-02 mei 2023 om 13:40

Afgelopen zaterdag vond in Brussel de Red Bull BC One Cypher Belgium plaats, de Belgische finale van de wereldwijde breaking battle Red Bull BC One.

De beste b-boys en b-girls van België verzamelden in een uitverkochte KVS om één tegen één hun skills te tonen. Uiteindelijk koos de internationale jury voor Ismaël 'Source' Boulate (19) uit Gent en Camine Van Hoof (26) uit Antwerpen als winnaars. Ze zullen België vertegenwoordigen op de wereldfinale in Parijs later dit jaar.

Voorafgaand aan het evenement werd geschiedenis geschreven toen Tiro (31) uit Brussel als allereerste Belgische b-boy ooit een rechtstreekse invite kreeg voor de top 16 van de Red Bull BC One World Final. Naast Tiro zullen ook Camine en Source deelnemen aan de World Final in Parijs.

Eerste beelden van 6e seizoen 'Formula 1: Drive to Survive'

Simon Smetryns-15 februari 2024 om 13:35

Het zesde seizoen van de populaire serie 'Formula 1: Drive to Survive' zal vanaf 23 februari op Netflix te zien zijn. Dit seizoen biedt fans opnieuw een exclusief kijkje achter de schermen, met nooit eerder vertoonde beelden van de voorbereidingen van coureurs en teams op het FIA Formule 1-wereldkampioenschap van 2023.

De serie volgt nieuwe teamopstellingen, intense vriendschappen en rivaliteit tijdens een opwindend seizoen op het Formule 1-circuit. Netflix onthulde deze week de eerste beelden van seizoen 6.

Winnaars Red Bull Street Style bekend

Karen Luiken-09 december 2023 om 09:24- Foto:

Red Bull Content Pool.

De Belgische Soufiane Bencok is deze week in de achtste finales gestrand tijdens de Red Bull Street Style Global Championship in Brussel. De 23-jarige Jay Hennicke uit Australië en de 22-jarige Anastasia Bagaglini uit Italië werden gekroond tot wereldkampioen.

De finale stond plaats in een uitverkochte Docks Dome. Zestien van ’s werelds beste freestyle voetballers gingen daar de strijd aan om de wereldtitel. Jay Hennicke was één van de winnaars. "Wow, dit had ik echt niet verwacht! Ik heb het nog nooit tot de top acht van een wedstrijd geschopt”, zo klinkt het. “Dit was zó cool. Ik voelde me geweldig en was ook echt op m'n gemak vanavond. Waarschijnlijk omdat ik met een paar van m'n beste vrienden op het podium stond? Great energy, Brussels! Ik heb hier geen woorden voor. Bedankt!"

Voor de andere winnaar, Anastasia Bagaglini, was het de eerste deelname ooit aan Red Bull Street Style. "Ik voel me heel goed. Heel, heel, heel, heel goed. Ik doe al sinds zeven jaar aan freestyle voetbal en ik train elke dag. Deze overwinning is een mooie beloning voor al m'n werk!”

Van Belgische bodem deed Soufiane Bencok mee. Hij streed in zijn thuisstad mee aan de titel, maar haalde de kwartfinales helaas niet. "Het was een eer om voor zo'n geweldig publiek te mogen freestylen, en dan nog in m'n thuisstad!”

Ontdek meer