Coca-Cola verwijdert drankautomaten uit scholen

Karen Luiken-12 april 2023 om 15:16

Coca-Cola stopt met frisdrankautomaten op Belgische scholen. In lagere scholen zijn ze al weg, maar vanaf het einde van dit jaar zullen ze ook op middelbare scholen verdwijnen. Dat meldt De Standaard.

Een paar jaar geleden werd door de Vlaamse onderwijskoepels een verklaring ondertekend om ervoor te zorgen dat suikerhoudend dranken niet langer op scholen verkocht zouden worden. Sindsdien gebeurt dat steeds minder en tegen het einde van dit jaar dus helemaal niet meer. Althans, niet als het aan Coca-Cola ligt.

Het merk gaat nog voor 2024 alle drankautomaten uit scholen verwijderen. ‘Wij vinden het belangrijk het maatschappelijk debat over dit onderwerp op de voet te volgen, en via zelfregulering waar nodig ook in te spelen op evoluerende verwachtingen. Daarom nemen wij vandaag de commerciële beslissing om onze verkoop in secundaire scholen in België stop te zetten tegen eind 2023’, zo klinkt het in een verklaring.

Brussel krijgt nieuwe kaaskrokettenbar

Karen Luiken-15 september 2023 om 12:21

Je hebt heel veel goede redenen om naar Brussel te gaan. Prachtige gebouwen, lekkere biertjes en natuurlijk Manneken Pis. Maar vanaf 4 oktober komt daar nog een goede reden bij. Op die datum opent CHeesy de deuren, een gloednieuwe Zwitserse kaaskrokettenbar.

Een maand lang zullen vier duo’s van getalenteerde chefs en kaasmeters drie eigen versies van de kaaskroket maken. Die zijn van woensdag 4 tot en met zondag 29 oktober verkrijgbaar bij CHeesy.

De pop-up bar vestigt zich in REBEL, een populaire wijnbar die bekendstaat om zijn verleidelijke natuurwijnen en verrassende tapasbordjes. Maar in oktober vind je er naast die twee specialiteiten dus ook kaaskroketten. In alle soorten en maten.

REBEL bevindt zich aan de Lesbroussartstraat 48 in Elsene.

Nieuwe smaak van Coca-Cola smaakt naar de toekomst

Karen Luiken-14 september 2023 om 10:36

Hoe smaakt de toekomst? Het is een vraag die onmogelijk lijkt te beantwoorden, maar waar Coca-Cola met een nieuw drankje toch een poging naar doet. Het merk komt met de limited edition 3000 Zero Sugar.

Het nieuwe drankje is gecreëerd door menselijke én artificiële intelligentie. Dat gebeurde aan de hand van emoties, ambities, kleuren en smaken die fans voelen bij het jaar 3000. “Coca Cola Creations heeft de ambitie om magische momenten te creëren voor Coca-Cola liefhebbers. Met de hulp van artificiële intelligentie onthullen we hoe een Coca-Cola uit de toekomst kan smaken en tonen we vooral welke spannende toekomstmogelijkheden er nog zijn”, legt Aline Lemaire uit, Marketing Director van Coca Cola België en Luxemburg.

De Coca-Cola 3000 Zero Sugar is vanaf nu verkrijgbaar bij Carrefour, Kinepolis en O’Tacos.

Ontdek meer