Coca-Cola verwijdert drankautomaten uit scholen

Karen Luiken-12 april 2023 om 15:16

Coca-Cola stopt met frisdrankautomaten op Belgische scholen. In lagere scholen zijn ze al weg, maar vanaf het einde van dit jaar zullen ze ook op middelbare scholen verdwijnen. Dat meldt De Standaard.

Een paar jaar geleden werd door de Vlaamse onderwijskoepels een verklaring ondertekend om ervoor te zorgen dat suikerhoudend dranken niet langer op scholen verkocht zouden worden. Sindsdien gebeurt dat steeds minder en tegen het einde van dit jaar dus helemaal niet meer. Althans, niet als het aan Coca-Cola ligt.

Het merk gaat nog voor 2024 alle drankautomaten uit scholen verwijderen. ‘Wij vinden het belangrijk het maatschappelijk debat over dit onderwerp op de voet te volgen, en via zelfregulering waar nodig ook in te spelen op evoluerende verwachtingen. Daarom nemen wij vandaag de commerciële beslissing om onze verkoop in secundaire scholen in België stop te zetten tegen eind 2023’, zo klinkt het in een verklaring.

Overpoort krijgt een kroketmuur

Joyce Vander Auwera-28 februari 2024 om 16:45- Foto:

Instagram: @streetlife.wall

In Gent opent nu ook de Overpoort zijn eigen kroketmuur, waar je voor 3 euro een dampende vleeskroket kunt halen. Streetlife, gelegen naast de legendarische nachtclub Decadance, biedt naast klassieke frituursnacks ook streetfood gerechten aan, waaronder een eigen creatie: de vol-au-ventkroket op een eiland van puree in een zee van appelmoes.

De eigenaars, bekend van Decadance, zijn geïnspireerd door de Amsterdamse kroket-uit-de-muurzaken. Streetlife is vijf dagen per week geopend: maandag tot vrijdag, van 's middags tot in de vroege uurtjes, met vers bereide snacks en lokale ingrediënten.

Naast vleeskroketten zijn er ook vegetarische opties en panini's beschikbaar. De automaten zijn voorzien van een timer om de versheid te waarborgen en om het helemaal af te maken is er een klein nachtwinkeltje achteraan de zaak. De prijzen zullen de komende weken variëren, en er zal altijd personeel aanwezig zijn om de automaten bij te vullen en de bezoekers te helpen.

De zaak, volgens de eigenaars, vult een zwart gat in het Gentse aanbod en belooft een unieke ervaring. Streetlife opent de deuren vanavond om 19 uur. Smakelijk!

McDonald's krijgt Happy Meal voor volwassenen

Karen Luiken-26 februari 2024 om 13:39- Foto:

Photo by Meghan Hessler on Unsplash

Bestel jij ondanks je misschien te hoge leeftijd nog steeds het liefst een Happy Meal als je in de McDonald’s staat? Goed nieuws: de fastfoodketen komt met een speciale versie voor volwassenen.

De Happy Meal is al tientallen jaren een groot succes bij McDonald’s. De box wordt voornamelijk door kinderen besteld omdat-ie daar in eerste instantie ook voor is bedoeld. Maar nu komt er dus ook een speciale variant voor volwassenen.

Na de Verenigde Staten en Canada is nu ook Nederland aan de beurt. Daar wordt vanaf dinsdag 27 februari – tijdelijk – een box verkocht met een hoeveelheid voedsel die de maag van een volwassenen prima zou moeten vullen. Voor een bedrag van 12,50 euro krijgt men een Big Mac- of McNuggets-menu, inclusief een leuk speelgoedje.

De Happy Meal voor volwassenen is tot en met 25 maart beschikbaar in de Nederlandse McDonald’s-filialen.

Ontdek meer