Gezocht: jong wielertalent dat het wil maken

Karen Luiken-01 februari 2023 om 15:18

Kun jij goed wielrennen en droom jij van een professionele carrière in deze sport? Dan ben jij misschien wel wat Red Bull zoekt. Het merk organiseert samen met UCI World Tour-team BORA-hansgrohe het globale Red Bull Junior Brothers, een scoutingprogramma waarbij wordt gezocht naar jong fietstalent geboren in 2006 of 2007.

Het uiteindelijke doel is het vinden van nieuw talent, het aanbieden van een profcontract én een grote ronde winnen. Maar voor het zover is, vindt er via Zwift en Strava eerst een selectie plaats. Vijftien uitverkoren atleten gaan vervolgens op trainingskamp en daar zullen twee potentiële grote rondewinnaars gekozen worden. Zij krijgen een profcontract bij Auto Ede, het opleidingsteam van BORA-hansgrohe, én worden direct ook Red Bull-atleet.

De winnaars krijgen de kans om in de voetsporen te treden van Cian Uijtdebroeks, profwielrenner bij BORA-hansgrohe die in januari op het Sportgala werd uitgeroepen tot Belofte van het Jaar. “Als je ervan droomt om profwielrenner te worden is dit echt een waanzinnige kans”, zegt hij. “Ik denk dat je geen betere structuur rond je kunt hebben dan wat BORA-hansgrohe te bieden heeft. Ik zou zeker hebben deelgenomen."

Inschrijven kan via deze link.

WIN: Duoticket Red Bull Street Style + voetbal!

Joyce Vander Auwera-29 november 2023 om 13:45- Foto:

Red Bull Content Pool

Op donderdag 7 december wordt Docks Dome in Brussel dé place to be voor freestyle voetbalfans! Het zal er bruisen van energie wanneer 24 topatleten uit alle hoeken van de wereld samenkomen voor een spektakel dat je niet mag missen. Soufiane 'Bencok' El Marnissi zal België verdedigen op de Global Championship van Red Bull Street Style! En jij kan erbij zijn.

Red Bull Street Style begon in Brazilië in 2008 en groeide uit tot een legendarisch evenement in de freestyle voetbalwereld. Dit jaar markeert het elfde seizoen, en de competitie heeft alleen de crème de la crème van freestyle talent uitgenodigd - een exclusieve lijst van 12 mannelijke en 12 vrouwelijke voetbalartiesten van over de hele wereld. Het format krijgt een nieuwe twist: geen standaard 3-minuten battles meer, maar 4 minuten pure magie, waarbij twee spelers het tegen elkaar opnemen, met een maximum van 2 minuten per speler.

Goed nieuws, TAGMAG geeft een duoticket weg samen met een Red Bull Street Style voetbal aan één gelukkige winnaar. Daarnaast geven we nog een voetbal weg aan een andere winnaar. Winnen? Easy, vul onderstaand wedstrijdformulier in en wie weet zien we jou daar!

PS: Liever zeker van je tickets? Je kan ze hier bestellen.

Red Bull Content Pool

Cléry wint vijfde editie Red Bull Dance Your Style

Joyce Vander Auwera-02 oktober 2023 om 15:00- Foto:

Red Bull Content Pool

Cléry Khedhir uit Brussel won de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style in een uitverkochte La Madeleine. Zestien top streetdansers streden tegen elkaar op de grootste hits, waarbij het publiek Cléry als winnaar koos.

Elk van deze dansers bracht zijn eigen unieke stijl, variërend van hiphop tot krump en van vogue tot house. Wat deze editie zo bijzonder maakte, was het interactieve element, waarbij het publiek met polsbandjes kon stemmen op hun favoriete dansers, ofwel team rood of team blauw. Uiteindelijk was het Cléry Khedhir, afkomstig uit Brussel en 25 jaar oud, die na een bloedstollende finale tegen de winnares van vorig jaar, Inès Dumbi, als overwinnaar uit de bus kwam.

Cléry Khedhir zal nu België vertegenwoordigen op de wereldfinale van Red Bull Dance Your Style in Frankfurt, Duitsland, die op zaterdag 4 november zal plaatsvinden. Hij zal daar de strijd aangaan met de finalisten uit andere landen, waarbij het publiek opnieuw de beslissende stem zal hebben. Deze prestigieuze wereldfinale is het doel van elke danser, aangezien de winnaar de felbegeerde wereldtitel en bijbehorende roem in ontvangst zal nemen.

Red Bull Content Pool

1
2

Ontdek meer