Thuiskomen met een voetballer...

Simon Smetryns-02 december 2022 om 20:31

We checkten de derde (en helaas laatste) match van de Belgen samen met Clémentine Caron en McCain bij winnares Jana in Antwerpen.

Gezocht: jong wielertalent dat het wil maken

Karen Luiken-01 februari 2023 om 15:18

Kun jij goed wielrennen en droom jij van een professionele carrière in deze sport? Dan ben jij misschien wel wat Red Bull zoekt. Het merk organiseert samen met UCI World Tour-team BORA-hansgrohe het globale Red Bull Junior Brothers, een scoutingprogramma waarbij wordt gezocht naar jong fietstalent geboren in 2006 of 2007.

Het uiteindelijke doel is het vinden van nieuw talent, het aanbieden van een profcontract én een grote ronde winnen. Maar voor het zover is, vindt er via Zwift en Strava eerst een selectie plaats. Vijftien uitverkoren atleten gaan vervolgens op trainingskamp en daar zullen twee potentiële grote rondewinnaars gekozen worden. Zij krijgen een profcontract bij Auto Ede, het opleidingsteam van BORA-hansgrohe, én worden direct ook Red Bull-atleet.

De winnaars krijgen de kans om in de voetsporen te treden van Cian Uijtdebroeks, profwielrenner bij BORA-hansgrohe die in januari op het Sportgala werd uitgeroepen tot Belofte van het Jaar. “Als je ervan droomt om profwielrenner te worden is dit echt een waanzinnige kans”, zegt hij. “Ik denk dat je geen betere structuur rond je kunt hebben dan wat BORA-hansgrohe te bieden heeft. Ik zou zeker hebben deelgenomen."

Inschrijven kan via deze link.

Mannen mogen nu ook synchroonzwemmen op Olympische Spelen

Dieter Blarinckx-24 december 2022 om 15:28

Groot nieuws uit de internationale sportwereld, want zopas werd bekendgemaakt dat mannen bij de volgende Olympische Spelen ook mogen meedoen aan het synchroonzwemmen voor teams.

De aankomende editie van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, wordt er eentje voor de geschiedenisboeken. Vanaf dan mogen mannen namelijk voor het eerst meedoen aan het synchroonzwemmen. Tot op heden was dat enkel toegelaten voor vrouwen.

"Dit is een feestelijke dag. Watersporten zijn universeel en mannen hebben bewezen uitstekende artistieke zwemmers te zijn", klinkt het bij World Aquatics, de internationale zwembond na de leuke aankondigen van het Olympisch Comité.

De aankomende editie zal plaatsvinden in 2024 in de Franse hoofdstad, Parijs.

Ontdek meer