Wereldrecord touwspringen verbroken

Dieter Blarinckx-27 oktober 2022 om 16:09

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook dat van Ryan Alonzo, een Filippijn die onlangs het wereldrecord touwspringen verbrak!

Het Guinness World Records heeft zopas bevestigd dat Alonzo nu officieel wereldkampioen touwspingen geworden is.

Hij sprong maar liefst 3.731 keer achter elkaar. En dat met zijn armen gekruist! Hij verbrak daarmee het vorige record dat het moest doen met zo’n 2.405 cross-overs.

Maar dat is niet het enige record dat Alonzo nu op zijn naam heeft staan. Ooit sprong hij zelfs meer dan 40.000 keer in 12u tijd, goed voor nog een wereldrecord.

Chapeau Alonzo!

Check hieronder een video van de Nederlandse pers:

Scholen blokkeren Sporza door WK-matchen

Dieter Blarinckx-26 november 2022 om 08:51- Foto:

Instagram - Nws.nws.nws.

Het WK in Qatar is volop bezig, en dat merken ze ook in de Belgische scholen. Heel wat leerlingen proberen stiekem tijdens de les op school toch naar de matchen van het WK te kijken. En dat zint de scholen natuurlijk niet.

Sommige Belgische scholen nemen daarom ook maatregelen. Ze zagen immers dat hun wifi-verbruik serieus steeg tijdens de matchen van het WK. Daarom hebben verschillende scholen nu besloten om Sporza te blokkeren op school:

"Omdat we vlak voor de examens staan, hebben we Sporza tijdelijk geblokkeerd", klinkt het bij de directeur van het Bernarduscollege in Oudenaarde.

Er zijn ook andere scholen die nog een stapje verder gaan en niet alleen Sporza blokkeren, maar ook andere kanalen van VRT waarop verslagen van de matchen worden uitgezonden.

Van het moment dat de blokkering van kracht was, zag de directie het wifi-verbruik meteen dalen. Maar of het nog iets gaat uithalen, valt nog te bekijken. Deze regeling geldt enkel voor wifi en natuurlijk niet voor de 4G- of zelfs 5G-verbindingen.

Bootcamp #WhatTheSmoke Special

Simon Smetryns-24 november 2022 om 16:00

In deze Bootcamp #WhatTheSmoke Special gaan we op zoek naar de ultieme Bootcampers. We nodigden enkele bekende deelnemers uit seizoen 1 en 2 uit en zij strijden om deze felbegeerde titel. Maar... De dag wordt in #WhatTheSmoke-stijl moeilijker gemaakt en elk duo krijgt tijdens hun challenges ook eens een effect dat te maken heeft met de gevolgen van roken...

Wie wint deze spannende special?

Ontdek meer