Don't Blow It: juicy studentenjob-verhalen

Simon Smetryns-27 september 2022 om 16:29

Hoe f*ck je jouw studentenjob op? In deze podcast krijg je vooral verhalen te horen hoe je je niet moet gedragen op jouw vakantiejob of bijbaantje. Deze week met Jael Ost, Jeroen Poels van Deltaworx, Ilias El Kostit en Kobe Peeters.

Studenten moeten studie stoppen na uit de hand gelopen studentendoop

Karen Luiken-18 november 2022 om 07:34- Foto:

KU Leuven

Verschillende studenten van de KU Leuven moeten hun studie stopzetten na een eerdere, onverantwoorde studentendoop vorig jaar. De universiteit had een tuchtprocedure tegen hen opgestart.

Dertien studenten die betrokken zijn bij de tuchtprocedure maken het nieuws zelf bekend in een persoonlijke boodschap. Die werd donderdagavond via hun raadsman verspreid. De studenten zeggen spijt te hebben en laten weten dat ze de straf van de KU Leuven accepteren.

“Tijdens het doopritueel heeft zich een gevaarlijke situatie voorgedaan voor één van onze leden”, aldus de groep volgens HLN. “We zijn ons er allemaal van bewust dat dit niet zover had mogen komen. Dat was een falen naar onze leden, onze ouders en de universiteit toe, en dat spijt ons. We begrijpen en accepteren dat de KU Leuven ons hiervoor een straf oplegt. Voor enkelen onder ons betekent die dat zij hun lopende studies niet kunnen voortzetten aan de betrokken instelling.”

De studentendoop vond vorig jaar in november plaats. Een student belandde met een levensbedreigende hoeveelheid alcohol in zijn bloed in het ziekenhuis.

Disneyland Paris op zoek naar Nederlandstalige werkkrachten

Dieter Blarinckx-10 november 2022 om 08:09

Heb jij altijd al eens willen werken (en wonen) in the happiest place on earth? Ben je bovendien op zoek naar een job en een zotte Disney-fan? Dan is dit misschien wel jouw droomjob!

Disneyland Paris gaat nu namelijk op zoek naar Nederlandstalige werkkrachten voor hun parken en hotels. Zo houden ze binnenkort een groots rekruteringsevent in Amsterdam. En jij kan je daar nu voor inschrijven!

"Kom en ontmoet onze recruiters bij Amsterdam op 24 november en om onze teams van Disneyland Paris te versterken in toerisme, horeca en de verkoop! Dit evenement is bedoeld om talent te vinden voor verschillende functies in onze parken, hotels en Disney Village. Wij bieden contracten aan van bepaalde duur van 35 uur van 2 tot 8 maanden, tussen februari en september 2023 (waarvan juli en augustus inclusief) of voor onbepaalde duur", klinkt het in de vacature.

"Of dit nu je eerste baan is of je op zoek bent naar een nieuwe professionele ervaring bij Disneyland Paris, je motivatie en enthousiasme zijn het belangrijkst voor onze functies', gaan ze verder.

Zo zijn ze o.a. op zoek naar klantenservice medewerkers, mensen voor in de horeca, catering, receptie,...

Meer info kan je hier vinden.

Good luck!

Ontdek meer