Roger Federer stopt definitief met tennissen

Dieter Blarinckx-16 september 2022 om 07:06

Groot nieuws uit de sportwereld want wereldster Roger Federer heeft aangekondigd dat hij volgende week een punt zal zetten achter zijn tenniscarrière. Dat maakte hij bekend via een persbericht en via sociale media.

De bekende Zwitser, ondertussen 41, had in de voorbije twee jaar al zo’n drie knie-operaties moeten verduren. Veel fans hadden natuurlijk ook vraagtekens bij de toekomst van de bekende tennisser. En daar maakte hij nu zélf meer nieuws om bekend: op de Laver Cup (Londen) volgende week zal hij zijn tennispubliek uitzwaaien.

"Zoals velen weten, waren de voorbije drie jaar vol uitdagingen in de vorm van blessures en operaties. Ik heb hard gewerkt om opnieuw competitief te worden. "Maar ik ken ook de grenzen van mijn lichaam en de boodschap is duidelijk. Ik ben 41 jaar oud, ik heb meer dan 1.500 wedstrijden gespeeld in 24 jaar."

"Het tennis heeft me genereuzer behandeld dan ik ooit had kunnen dromen, maar ik moet toegeven dat het tijd is om een punt te zetten achter mijn profcarrière. De Laver Cup in Londen wordt mijn laatste ATP-toernooi."

"Dit is een moeilijke beslissing, want ik zal alles missen op het circuit, maar tegelijkertijd is er ook zoveel om te vieren. Ik kreeg het talent om te tennissen en ik kon het doen op een niveau dat ik me nooit had kunnen inbeelden."

Veel respect voor jou Federer!

Scholen blokkeren Sporza door WK-matchen

Dieter Blarinckx-26 november 2022 om 08:51- Foto:

Instagram - Nws.nws.nws.

Het WK in Qatar is volop bezig, en dat merken ze ook in de Belgische scholen. Heel wat leerlingen proberen stiekem tijdens de les op school toch naar de matchen van het WK te kijken. En dat zint de scholen natuurlijk niet.

Sommige Belgische scholen nemen daarom ook maatregelen. Ze zagen immers dat hun wifi-verbruik serieus steeg tijdens de matchen van het WK. Daarom hebben verschillende scholen nu besloten om Sporza te blokkeren op school:

"Omdat we vlak voor de examens staan, hebben we Sporza tijdelijk geblokkeerd", klinkt het bij de directeur van het Bernarduscollege in Oudenaarde.

Er zijn ook andere scholen die nog een stapje verder gaan en niet alleen Sporza blokkeren, maar ook andere kanalen van VRT waarop verslagen van de matchen worden uitgezonden.

Van het moment dat de blokkering van kracht was, zag de directie het wifi-verbruik meteen dalen. Maar of het nog iets gaat uithalen, valt nog te bekijken. Deze regeling geldt enkel voor wifi en natuurlijk niet voor de 4G- of zelfs 5G-verbindingen.

Bootcamp #WhatTheSmoke Special

Simon Smetryns-24 november 2022 om 16:00

In deze Bootcamp #WhatTheSmoke Special gaan we op zoek naar de ultieme Bootcampers. We nodigden enkele bekende deelnemers uit seizoen 1 en 2 uit en zij strijden om deze felbegeerde titel. Maar... De dag wordt in #WhatTheSmoke-stijl moeilijker gemaakt en elk duo krijgt tijdens hun challenges ook eens een effect dat te maken heeft met de gevolgen van roken...

Wie wint deze spannende special?

Ontdek meer