Met goede gamesessie verbrand je net zoveel calorieën als met sit-ups

Karen Luiken-18 augustus 2021 om 06:44

Sporten om af te vallen? Vergeet het maar, we hebben een veel betere manier gevonden. Uit een nieuwe studie blijkt dat je met een hectische gamesessie net zoveel calorieën kunt verbranden als met het doen van 1000 sit-ups.

Met 1000 sit-ups verbrand je ongeveer 420 calorieën. Dat zijn er best veel, maar je moet er dan ook behoorlijk wat voor doen. Mensen die niet van inspanning houden kunnen dus maar beter hun controller pakken en voor de televisie gaan zitten. Stakester meldt namelijk dat je met twee uur gamen hetzelfde resultaat kunt behalen.

Het heeft volgens Tom Fairey, CEO en oprichter van Stakester, allemaal te maken met de spanning die op dat moment door je lijf stroomt. “We weten allemaal dat competitie onze hartslag verhoogt en de meesten van ons gaan zweten als je op het laatste moment een doelpunt moet maken in FIFA. Hoewel het geen verrassing is dat je daarmee calorieën verbrandt, zijn we verrast om het aantal. Tijdens een sessie van twee uur verbrand je er net zoveel als bij het doen van 1000 sit-ups.”

Die wijsheid hebben ze volgens Ladbible opgedaan na het doen van een onderzoek waarbij gamers de opdracht kregen een spelletje FIFA of Warzone te spelen. Dankzij hartslagmeters kwamen de experts er al snel achter dat de kandidaten op een gemiddelde calorieverbrandingssnelheid van 210 per uur zaten.

(Photo by Sam Pak on Unsplash)

Het tweede seizoen van ‘BOOTCAMP’ vanaf volgende week dinsdag, 11 januari, op YouTube!

Lola Obasuyi Van Acker-06 januari 2022 om 10:29

De serie verscheen enkele maanden geleden al op Streamz maar is dus heel binnenkort ook te zien op onze kanalen. Het tweede seizoen van 'BOOTCAMP' belooft opnieuw heel wat spanning, emotie en plezier! Twaalf nieuwe duo’s strijden dit jaar om de overwinning in enkele spectaculaire opdrachten! Jaël Ost host opnieuw de show en krijgt dit jaar de hulp van onze sport-insider, Fabian Feyaerts.

In de eerste aflevering worden de duo’s meteen fysiek en psychologisch op de proef gesteld. Bij aankomst komen ze te weten dat er slechts 6 duo’s doorgaan naar de volgende dag. Een schifting aan de hand van een loodzware triathlon, een voorproefje van wat volgen zal... Kijken is de boodschap, vanaf dinsdag 11 januari wekelijks op het YouTube-kanaal van TAGMAG.

1
2
3
4

#RIProken: sigaret heeft geen plaats in gaming community

Samuel Wornoo-25 november 2021 om 13:20

Dat roken ongezond is en stinkt, dat moeten we je waarschijnlijk niet meer vertellen. Maar wist je ook dat roken vreselijk verslavend is en dat er zo’n 4000 chemische stoffen in een sigaret zitten? Toch blijkt dat er nog heel wat jongeren verleid worden om roken eens te proberen. En er vervolgens niet meer mee kunnen stoppen. Team #RIProken gaat de strijd met de sigaret aan.

Publiekslieveling Arno the Kid, broer van de bekende influencer Average Rob, daagt Stefano Pinna, ex-wereldkampioen FIFA, uit voor een partijtje FIFA. Een verloren zaak voor Arno, zou je denken, maar here's the catch: de spelers van Stefano Pinna spelen de wedstrijd met de fysieke conditie en het uithoudingsvermogen van rokers. En zo neemt de wedstrijd een verrassende wending...

Vind jij net als Stefano Pinna en Arno The Kid dat roken helemaal geen plaats heeft binnen de gaming community? Sluit je dan aan bij het Team #RIProken op www.riproken.be, net als MojoOnPC, GameMeneer, Roedie, PieterValley, en Robbie vd Graaf, om mee duidelijk te maken dat roken geen plaats heeft binnen de gaming community.

Het leukste nieuws? Hoe groter de community wordt, hoe meer leuke merchandise er zal weggegeven worden. Overtuig dus ook je vrienden om aan te sluiten bij Team #RIProken en hou zeker de website www.riproken.be goed in de gaten.

Ontdek meer