Met goede gamesessie verbrand je net zoveel calorieën als met sit-ups

Karen Luiken-18 augustus 2021 om 06:44

Sporten om af te vallen? Vergeet het maar, we hebben een veel betere manier gevonden. Uit een nieuwe studie blijkt dat je met een hectische gamesessie net zoveel calorieën kunt verbranden als met het doen van 1000 sit-ups.

Met 1000 sit-ups verbrand je ongeveer 420 calorieën. Dat zijn er best veel, maar je moet er dan ook behoorlijk wat voor doen. Mensen die niet van inspanning houden kunnen dus maar beter hun controller pakken en voor de televisie gaan zitten. Stakester meldt namelijk dat je met twee uur gamen hetzelfde resultaat kunt behalen.

Het heeft volgens Tom Fairey, CEO en oprichter van Stakester, allemaal te maken met de spanning die op dat moment door je lijf stroomt. “We weten allemaal dat competitie onze hartslag verhoogt en de meesten van ons gaan zweten als je op het laatste moment een doelpunt moet maken in FIFA. Hoewel het geen verrassing is dat je daarmee calorieën verbrandt, zijn we verrast om het aantal. Tijdens een sessie van twee uur verbrand je er net zoveel als bij het doen van 1000 sit-ups.”

Die wijsheid hebben ze volgens Ladbible opgedaan na het doen van een onderzoek waarbij gamers de opdracht kregen een spelletje FIFA of Warzone te spelen. Dankzij hartslagmeters kwamen de experts er al snel achter dat de kandidaten op een gemiddelde calorieverbrandingssnelheid van 210 per uur zaten.

(Photo by Sam Pak on Unsplash)

Voetbalinstanties gaan de strijd aan tegen racisme en discriminatie!

Lore Ketels-02 september 2021 om 01:00

Met de start van het amateurvoetbal strijden de KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF samen tegen discriminatie en racisme. Ze willen een positievere en veilige voetbalomgeving creëren voor alle spelers!
Met de Come Together-campagne gaan ze opzoek naar de beste anti-discriminatieclub per provincie.

Clubs kunnen hun come-Together badge verdienen door aan alle punten van de campagne te voldoen, zo kunnen zij met trots laten zien dat ze ‘neen’ zeggen tegen discriminatie en racisme!

De opdrachten voor de campagne zijn:

  • De come-together posters uithangen.
  • Via hun digitale kanalen het Come-Together verhaal delen.
  • Een vorming organiseren rond dit thema zodat er meer over durft gepraat worden.
  • Ze moeten er voor zorgen dat er een aanspreekpunt binnen de club is voor deze thema’s.
  • En als laatste moeten ze de boodschap omroepen op een thuiswedstrijd.

Als de clubs aan deze 5 punten voldoen verdienen ze de badge. Op het einde van het seizoen zal de jury per provincie 1 club selecteren die een extra beloning krijgen voor hun inzet. Op deze manier willen ze de clubs mee in hun verhaal trekken!

Daarnaast komt er ook een digitaal meldpunt en worden de scheidsrechterverslagen aangepast, op deze manier kan men het direct melden als er sprake is van discriminatie of racisme!

Wij vinden het alvast een goede vooruitgang!

(Photo by Vitor Pinto on Unsplash)

Louis Vuitton komt met luxefietsen

Dieter Blarinckx-27 augustus 2021 om 11:37

Groot nieuws uit de modewereld want het luxelabel Louis Vuitton heeft een collectie luxefietsen aangekondigd. Dat doen ze samen met de Parijse fietsenmaker Maison Tamboite. Maar don’t get your hopes up want iemand die zo’n luxefiets in huis wil halen, zal de som van een nieuwe wagen moeten betalen.

De collectie bestaat uit 24 fietsen in verschillende maten en kleuren. Van sportieve modellen tot stijlvolle stadsfietsen, deze collectie heeft wel voor iedereen wat wils. Elke fiets is daarboven nog afgewerkt met leer en hout, en bevat zelfs een gps-tracker onder het zadel. Het befaamde logo van het modehuis komt terug op het frame en de banden, maar ook elders zijn knipoogjes naar het label te vinden op het zadel, het stuur en het bagagerek.

De fietsen kosten elk zo’n 22.000 euro en kan je vanaf nu kopen via hun webshop of in de speciale Louis Vuitton stores.