Nieuw-Zeeland terug volledig in lockdown

Dieter Blarinckx-17 augustus 2021 om 09:45

Voor het eerst in zes maanden is er weer een besmetting met het coronavirus vastgesteld in Nieuw-Zeeland. Daarom heeft premier Jacinda Ardern vrijwel meteen een nieuwe strikte lockdown afgekondigd. Het gaat om één besmette persoon in Auckland.

De lockdown is nu van kracht en zal minstens drie dagen duren, afhankelijk van de ontwikkeling van andere besmettingen.

“Hard en vroeg optreden heeft eerder voor ons gewerkt. We weten dat de deltavariant een gevaarlijkere vijand is om te bestrijden. Maar de maatregelen die we vorig jaar toegepast hebben, kunnen nu opnieuw werken”, klinkt het bij de premier.

Amerika opent terug de grenzen vanaf november!

Dieter Blarinckx-20 september 2021 om 16:13

Goed nieuws voor de reizigers onder jullie, want na een sluiting van anderhalf jaar, openen vanaf november terug de grenzen van de Verenigde Staten. Dat meldt de financiële krant The Financial Times.

Let wel: enkel volledig gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn dan vanaf november terug welkom in Amerika. Wél eist de Amerikaanse overheid nog dat reizigers zich laten testen en een mondmasker dragen.

Een exacte datum en verdere details zijn helaas nog niet bekend.

Gent schaft mondmaskerplicht af in winkelstraten

Dieter Blarinckx-26 augustus 2021 om 09:40

Vanaf 30 augustus is het niet langer verplicht om in de Gentse winkelstraten een mondmasker te dragen. Dat werd bekendgemaakt door de Gentse burgemeester Mathias De Clercq.

"Het is nu ieders verantwoordelijkheid om zelf te beslissen wanneer hij of zij een mondmasker draagt. Iedereen heeft de kans gehad om zich te laten vaccineren", klinkt het in het Gentse persbericht.

"We raden aan om steeds een mondmasker bij te hebben en het op te zetten bij drukte of wanneer afstand houden niet meer mogelijk is. Deze beslissing hebben we genomen na overleg met medische experten", voegen ze er nog aan toe.

Dus vanaf 30 augustus mag je terug zonder mondmasker door de Veldstraat lopen!

Ontdek meer